modlin Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 (edytowane) Przez drobną nieuwage zwarłem kilka rezystorków koło 1 z kości pamięci , co zaowocawało połową ekranu w paskach (w rozdziałce 1204x i 32bit @ 75hz są to małe kropki na polowie ekranu tz. na 9 pixeli 1 w środku jest czarny). Co moge w tym wypadku zrobić z tą kartą ? Nie wiem, może istnieją jakieś biosy które zrobiły by z niej karte 64mb (50% szans że trafie tymi 64mb w dobre kosći). Albo może wźiąść opalarke i potraktować nią mój bajeczny sprzęt. Ewentualnie z chęcią ją komuś kto będzie wstanie coś z niej wykrzesać oddam ( to takie ostateczne "czarne" rozwiązanie ). Karta to : Radeon 9800se (modowalny) 128m ddr r360 PCB# 35-FC00-D0-40 (te od 9700) Pamięci : Samsung 440 K40263238E-GC2A Edytowane 29 Sierpnia 2006 przez modlin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 1) Masz przyklejony temat o R9800/PRO 2) Jezeli spalily sie tylko pamieci(nie zjarales sciezek) lub jeszcze jakis elementy zewnetrzne(np. kondziolek) to karta do naprawienia. Sa firmy, ktore profesionalnie zajmuja sie wymiana elementow na roznym sprzecie elektronicznym w tym np. pamieci, GPU na grafach. Bylo na forum o tym dosc czesto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...