DOdo Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Wie ktos jak podkręcic Athlonka 1600 XP z płytka K7S5A ECS'u ?????? Próbowalem troche ale w biosie nic niema a w dokumentacji nic nie pisze :(. I niewiem czy sa wogule zworki na tej płycie do zmiany mnoznika itp. PLISSSSSSS HELP PS: Jak podkręcic pamiec (RAM) mam DDR 512 w 1 kosci KINGSTONA 266 mhz da się jakos to podkręcic ????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompej Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 przede wszystkim musisz zmienć bios na jakiś nie oficjalny, a mnożnika na tej płyci nie da się zmienić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DOdo Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 eee a mianowicie na jaki nieoficjalny bios ???? bo juz uaktualnijlem go ale pochodzil on ze strony producenta. Jak cos to podaj linka czy cus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompej Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 na stronie producenta są tylko oficjalne biosy w których można ustawić tylko fsb 100/100, 133/133, 100/133, a w nieoficjalnym np, od cheepo jest więcej opcji a TU masz linka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DOdo Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 oki dzia wwezme sie za uaktualnienie bioska i zobaczymy co z teo wyjdzie. Mam nadzieje ze sobie dysku nie sofmatuje :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DOdo Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 oki jestem juz i wszzystko dziala. Mam teraz procka podkreconego z 1600 XP (~1400 mhz) do 1800 XP (~1540 mhz). Jestem na fsb 147 na 150 jeszce nie próbowalem ale spróbuje :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompej Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 no gratuluje, na fsb 150 powinno pójść, ale wtedy <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span></span> się dzielnik 1/5 i jest mniejsze taktowanie na agp i pci, przez co komp jest mniej wydajny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 mniej wydjny ale stabilniejszy i mniejsze ryzyko awarii HDD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 na fsb 150 komp chodzil mi stabilnie na tej plycie, mimo ze napeicie na procku wynosilo 1,74v, niewiezsal sie w windowsie, tylko czasem, nieladowal sie windows tzeba bylo resetowac i za 2 razem sie ladowal, bardzi dziwna sprawa, jak poprzednik slusznie zauwazyl na fsb 150 jest juz dzielnik 1/5 wtedy taktowanie pci jest nieco zanizone, robilem testy, i nawiekrza wydajnosc moj palomino 1,6+ mial na fsb 147, chodzil tak kilka miesiecy dysk jak w podpise, i nic sie neistalo, ale licho niespi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DOdo Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 Pzremienilem FSB na 200/200 :twisted: i mi sie komp niechcial wlaczyc :( trza bylo resetka biosu robic :? Ale co tam i tak jest niezle FSB 147 na 150 mi sie win niechcial wlaczyc :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 zostaw na 147, i wyzyluj pamieci, potem gf 3i z 8000 w 3d maqu jest :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompej Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 zostaw na 147, i wyzyluj pamieci, potem gf 3i z 8000 w 3d maqu jest :) dokładne, zostaw 147 i jeszcze podkręc tego gf i będze git Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DOdo Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 No i tak zamierzam zrobic tak bede krecil gdzies do 230/480 morze wiecej 230/500 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 ejo jak w ogole sie czepic pamieci moze ktos mi powie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 ejo jak w ogole sie czepic pamieci moze ktos mi powiemoglbys jasniej ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 ejo wiesz co gafe strzelilem nie zauwazylem ze chodzi o pamiatki na grafie :P (mala wpadka) pytanie nie wazne :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...