Misiu15go Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 (edytowane) A i owszem, jeśli jakoś się będzie prezentował i nie haczył o kondy w NF7 :|Powiem ci ze w rynku blokow wodnych płyta NF7 nie zajmuje zaszczytnego miejsca inaczej było jeszcze jakis czas temu... Edytowane 3 Września 2006 przez Misiu15go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 Jakieś wieści z pracy ? :) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 bloczek śliczny,należą sie gratulacje projektującemu ;) podobny do storma jesli chodzi o konstrukcje,co juz zauwazyli wczesniej koledzy,czekam na efekt koncowy i testy wydajności. Jesli chodzi o kompatybilnosc z SocketA to teraz sie juz nie oplaca brac drozszych blokow na ta platforme bo za kase wlozona w wc mozna zmienic cala platforme,dlatego przyszle bloki pewnie nie beda kompatybilne z ta platforma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 i przepadł... Czekamy na oficjalne (lub też nie) ogłoszenie ceny tego bloczku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 bloczek naprawde ładny.... moze jak cena fajna to sobie mojego prosona laserka pro v2 zmienie :D pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 (edytowane) No to macie troszke świeżych informacji. Procesor (11x133 1.65V) podkręcony na : 12x166 1.95V co daje około 94W. http://extreme.outervision.com/psucalculator.jsp Pasta termoprzewodząca LCP (ciekły metal) Porównanie podaje jako różnicę miedzy innymi blokami wodnymi jakie posiadam. Jest to różnica między temperaturą wody a temperaturą procesora podaną przez czukję(moze oszukiwać) Pompka Atman 304 (800l/h) Chłodnica Black Water Ultimate 121 Wentylator Arctic Fan 12 @7V Temperatura w pokoju na poziome 20cm od podłogi (pod biurkiem) 28*C Przy pompce CPC 12V temperatury około 2*C wyższe !! Prison Pro V2 Różnica stress :18*C Różnica Idlle : 9*C Test : godzina Prime95 Batman 21 otworowiec Różnica stress :16.5 - 17*C (na wykresie SpeedFan były wachania rzędu 0.5*C) Różnica Idlle : 7*C Test : godzina Prime95 Batman 37 otworowiec Różnica stress :18*C Różnica Idlle : 8*C Test : godzina Prime95 Dłuższych terstów niż godzina nie robiłem bo po około 30-40minutach temperatury utrzymywały juz stały poziom. Tak więc widac ze wiecej (otworów) nie znaczy lepiej - buuu a ja juz przygotowałem 6 spodów.... Batman 21 otworowiec jest w tej chwili tylko jeden i zostaje na moim procku !! Bloki 37 otworowe sa w trakcie budowy - około 50% (zostało wypolerować i zrobić dysze i skręcić) Edytowane 15 Września 2006 przez pietach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Ja się nie dziwie, iż zwiększenie liczby otworów pogorszyło wyniki. Masz teraz grubo ponad 50% większy prześwit w środku jetów, co daje mniejsze ciśnienie wody wpadającej na spód. W przypadku takiej ilości jetów musiałbyś zmniejszyć srednicę wewnętrzną(o 50% powinno być ok) i wyniki będą lepsze niż w wersji z mniejszą ilością otworów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 A ja bym mial jeszcze jeden sposob na uciencie 0,0x stopnia. Sam kiedys zamierzalem takie cos wymodzic, wlasciwie jak ktos mi udostepni projekty dla cnc to nie bylo by problemu. A co do bloku: Mianowicie chodzi mi o samo dno kazdego otworu. Z tego co tu piszesz jest ono plaskie, a w storm'ie ma ono ksztalt stozka wieszcholkiem zwroconym do gory. Wiem ze to bedzie trodne do wykonania, ale jak ktos ma czas i robi to dla zabawy moglby sie o to postarac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Dno w kształcie wystajacego stozka jest w 21 otworowcu....bo tam są otwory fi 4mm i mam taki frez a jak widomo wrez palcowy nie służy do wiercenia tylko skrawania swoim bokiem..i po pogłębieniu tym frezem na srodku zrobił sie mały stozek bo frez na srodku nie ma krawędzi skrawających.. A freza fi 3mm nie mam.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 hmmm szkoda tylko ze jest trojkroccowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 hmmm szkoda tylko ze jest trojkroccowy2 krócce Trzeci otwór jest zakrecony takim korkiem jak w rezerwuarach co używa Samhain Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 uhm... a jak wtedy z wydajnoscia?? no i jaka cena :P ?? pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 http://allegro.pl/item129154141_galaxy_gef...0mhz_1_4ns.html widze że się w topy zaopatrowujesz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 owszem...zaopatrywuje sie w topy...ale link podałeś to jakaś inna aukcja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 WOW :D ladna kolekcja :D miod, w srodkowym zdjeciu cos Ci sie odbilo na prawej zapince i wyglada jak zlota/miedziana, swietnie to widac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 owszem...zaopatrywuje sie w topy...ale link podałeś to jakaś inna aukcja. Pięknie , pięknie :D Tylko jaka cena :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 Podaj cene pietach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 (edytowane) hmmm może kup białe patyczki, widziałem kiedyś takie pul przezroczyste bo te niebieskie takie jakieś ... po za tym całkiem fajnie Edytowane 24 Września 2006 przez termit_tm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teges Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 jakies testy tego bloku ? i cena ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 testy były kilka postów wyzej. Porównanie do prisona pro v2 oraz do 21 otworowca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 jaka cena :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 hmmm może kup białe patyczki, widziałem kiedyś takie pul przezroczyste bo te niebieskie takie jakieś ... po za tym całkiem fajnie A Ty sie co obijasz ?:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 Z ceną was zmartwie i to pewnie mocno. Cena na rynek polski jeszcze nie ustalona......mam plan by wypchnąc te bloczki za granice... :twisted: :twisted2: Bloczek cieszy się pozytywnymi opiniami na Xtremesystems.org\forums Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 hehe, forumowicze odplyneli na drugi plan :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 (edytowane) CarsonPoland, dziwisz się? Jeśli na XS pietach dostanie kilkakrotnie większą kwotę to na jego miejscu też bym wszystko sprzedawał tam. Edytowane 24 Września 2006 przez Puma[JFK] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 nie wszyscy maja takie podejscie. ja bloczku i tak bym nie kupowal bo wlasnie tworze swoj ;) nie bede sie stawial na miejscu Pietacha, bo nie wiem co by bylo gdyby, ale napewno odpalilbym pare sztuk dla "sympatycznych forumowiczow" po cenie dostosowanej do polskich realiow. ale to tylko moje skromne zdanie ;) i zeby ktos nie pomyslal ze chce tu robic wojne, bo nie chce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 spokojnie....nie zostawie was. Najpierw chce kilka sztuk sprzedac na XS (jesli sie uda) żeby mieć troszke kaski dla siebie i troszke na materiały na kolejne bloczki które bedą dostepne w cenach polskich realiów...ale cierpliwosci bo mam mało czasu popołudniami i bloczki powstaja troszke powoli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 daj znac jak juz bedziesz wiedzial co z cea bo mi juz w kompie nudnio i siadloby cosik zmienic :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 (edytowane) Mam dobre wieści. Bloczek trafi na allegro. W środe spody przeszlifowałem na szlifierce magnesówce....i musze przyznac ze szlifowanie ręczne na płycie nic nie daje....po prostu były fale dunaju. Przy szlifowaniu magnesówką było widac gdzie najpierw łapało materiał a gdzie były wgłebienia. Pozostało tylko lekko wypolerować spody - sa slady po kamieniu szlifierskim (matowe) i juz niedługo pierwsze bloczki powędrują w allegro. Edytowane 12 Października 2006 przez pietach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 pietach, i jak się bloczki sprzedawały na zachodzie? Bo z tego co czytałem ludzie bardzo chwalili Twoje dzieło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...