pietach Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 (edytowane) no właśnie ....chwalili ale jeszcze nie sprzedałem nic za granice...najpierw zadbam o forumowiczów a potem moze kilka sztuk spróbuje na zachód dla zabawy pobawiłem sie fajnym programem: solidworks oto efekty: narazie jeszcze rysunek nie kompletny....w domu mam juz narysowany z zapinkami i ze sprayerem w środku Edytowane 12 Października 2006 przez pietach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Zadbaj o mnie. Właśnie WC składam do kupy znowu i brakuje mi ładnego bloczka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teges Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 niedlugo, czyli w nastepnym tygodniu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 niedlugo, czyli w nastepnym tygodniu ?myslę że tak....ale to powiedzmy tak na 80% pewne. Musze tylko zrobic polerke i komplet zapinek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teges Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 to jakies testy tez sie pojawia ? ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 testy i porównania z innym popularnym bloczkiem juz były....poszukaj w postach wyzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Na magnesowce wyrownywales? Przeciez miedz nie jest ferromagnetykiem - jak to robiles? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 w spodzie są otworki do przykręcenia topu....to zrobiłem top ze stali i po kłopocie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Z jaka dokladnoscia to wyrownuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 tego to nie wiem ale wiem że bez tego szlifowania na sroddku było wybrzuszenie bo najpierw szlifowało srodek i za każdym kolejnym przejazdem "plama" robiła sie coraz wieksza az po któryms tam razie szlifowało cała powierzchnię Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Bo wlasnie zadzwonilem do zaprzyjaznionego warsztatu z pytaniem czy maja taka magnesowke i dowiedzialem sie ze nie. Ale maja jakas tam frezarke sterowana numetycznie, dzialajaca w 5 osiach i powiedzieli mi, ze moga mi wyrownac spod bloku frezujac go. Rownosc spodu bedzie z dokladnoscia do 1 setnej milimetra. Mysle ze sie dogadam i dam im zeby 'przelecieli' mi spod bloku CPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 to jak bedziesz miał "wyrównane" to pokaż fotki w miare możliwości.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 to jak bedziesz miał "wyrównane" to pokaż fotki w miare możliwości.... parowniki Ravena ktore obrabial Pit202 za pomoca glowicy do planowania: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 miooooooooodziiiiooooooooooooo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 [..] Rownosc spodu bedzie z dokladnoscia do 1 setnej milimetra. Mysle ze sie dogadam i dam im zeby 'przelecieli' mi spod bloku CPU.To zanieś proca, żeby Ci też czapkę wyrównali :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 To zanieś proca, żeby Ci też czapkę wyrównali :wink:Problem byłby z zapięciem cepa w trzymajło IMO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 :D krzywa czapa=krzywo przyklejona czapa ;) wiec frezowanie blaszki imho poroniony pomysl. oczywiscie wiem ze to tylko zarty, zeby nie bylo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Carson, Twoje teorie czasem powalaja.. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Wiem, nie smiac sie :D czasami sie sprawdzaja w praktyce ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Nie chodziło mi o krzywe przyklejenie, ale o wklęsły / wypukły IHS. Bywa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 zawsze mozna zdjac ihs i rdzeń "ślifnąc" bo moze byc krzywy biedaczek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teges Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 a mozesz juz podac orientacyjna cene bloku ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 parowniki Ravena ktore obrabial Pit202 za pomoca glowicy do planowania:Dobże, że nie wspominałeś o cenie tego cacka. Ale robotę robi pierwszorzędną. Słownik w dłoń.. by mechl!k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 (edytowane) Już niedługo...coraz bliżej i będzie finisz.... Muszę tylko jeszcze zrobić próbę wytrzymałościową pleksy z której zrobiony jest top. Spadnie pare razy ze stołu, dostanie młotkiem, kilkadziesiąt razy wkręcic i wykręcić złączkę i sprawdzenie wytrzymałości gwintu na ścinanie. A tym czasem kilka nowych fotek: Edytowane 16 Października 2006 przez pietach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Już niedługo...coraz bliżej i będzie finisz.... Muszę tylko jeszcze zrobić próbę wytrzymałościową pleksy z której zrobiony jest top. Spadnie pare razy ze stołu, dostanie młotkiem, kilkadziesiąt razy wkręcic i wykręcić złączkę i sprawdzenie wytrzymałości gwintu na ścinanie. Heh, jeżeli już robisz testy, to raczej na ściskanie i skręcanie, nikt nie będzie w blok walił młotkiem (chyba), pleksa pęka najczęściej pod wpływem naprężeń przy króćcach i mocowaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 To też. Ale jak komuś spadnie blok na ziemie....ludzik podniesie ,podmucha, oczyści i założy..... Nie zaszkodzi troszke pomaltretować top...tym bardziej ze mam jeden na zapasie wktórym użyłem za dużego wiertła przy robieniu wgłębienia na łepek śrubki imbusowej - było za blisko krawędzi i odprysneło się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 hmmm coraz ciekawiej, nie moge się jedynie doczekać ceny bloczków :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 moim zdaniem zle robisz ze polerujesz miedz od strony styku z woda. z chropowatej miedzi lepiej bedzie woda zbierala cieplo, pozatym jesli jeszcze bloczek polerujesz pastami polerskimi to na powierzchni miedzi robisz dodatkowa powloke (od pasty) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 moim zdaniem zle robisz ze polerujesz miedz od strony styku z woda. z chropowatej miedzi lepiej bedzie woda zbierala cieplo, pozatym jesli jeszcze bloczek polerujesz pastami polerskimi to na powierzchni miedzi robisz dodatkowa powloke (od pasty) policzyles c/w i *C straty przez te zabiegi? :D gadasz jakby to robilo roznice conajmniej 10 stopni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 nie popadajmy z jednej skrajnosci w druga ;) tak sie mowi: "a to tylko poprawi wydajnosc o 0,5-1*C, po co sobie zawracac tym glowe" :D tu 0,5*C tam 1*C gdzie indziej jeszcze 2*C i uzbiera sie ladna liczba.. ale....jak kto woli, myslisz ze na kazdej drobnostce przy robieniu bloku zyskasz po 5*C zysku wydajnosci :D :D panowie, takie podejscie do sprawy to maja kolesie od CPC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...