pisarz Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Jak nie masz wyjścia i nie możesz czekać to pozostaje kupić te ramy o 60% do 100% droższe i wzbogacić tych złodzieji!!!!!!! :mur: :lol2: :unsure:no niestety, nie mam innego wyjscia... chyba ze bede sobie na Linuxie LiveCD jechał :lol2: Uwierzycie: 2321245[/snapback] w sierpniu i w lipcu to są inne wydatki niż komputer ;) wtedy to ja nawet o komputerze nie myślałem...:D.. dokładnie, w lipcu i sierpniu to sie wyjezdza, o komputerze mi na mysl nic nie przyszło. Dopiero z początkiem wrzesnia, ale widze ze to jednak była nietrafna myśl :unsure: Kurde pamieci ddr1 tez podrozaly na maksa, nie dawno kupilem swoje za 150 zl jedna kosc a teraz to juz po 180-200 zl chodza. :\łał, tez bym chciał zeby pamieci DDR2 podrozały o 30-50zł, tez mi cos <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 no niestety, nie mam innego wyjscia... chyba ze bede sobie na Linuxie LiveCD jechał :lol2: ?! Od kiedy linux live chodzi bez ramu? Raczej chodzi bez hdd............ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 od kiedy to wogole komputer uruchamia sie bez ramu:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 od kiedy to wogole komputer uruchamia sie bez ramu:) magia :lol: kurde tez nie pomyslalem - zbyt oczywiste ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 ?! Od kiedy linux live chodzi bez ramu? Raczej chodzi bez hdd............ od kiedy to wogole komputer uruchamia sie bez ramu:) OMG, ale gafa... chyba niewyspanie daje się we znaki :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreenGo Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Jeden z ludzi z komputronika powiedział mi, że taki skok cen ramów jest spowodwany tonami zepsutych pamięcie które wyprodukowała fabryka na Tajwanie i wszystkie trzeba było oczywiście wywalic ... LordFury po ile bedziesz sprzedawał ? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasi Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 ciekawe jest również, iż WILK wycofał z rynku swoje najlepsze Goodramy PRO... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4Rx Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 LordFury jesli bedzie dalo sie cos kupic za okolo 900zl to biore, no chyba ze te GoodRamy Pro w apollo mi tanio sprowadza do reszty czesci (biore tam sprzet na grubo ponad 3k wliczajc ram wiec mysle ze cos utarguje). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 ciekawe jest również, iż WILK wycofał z rynku swoje najlepsze Goodramy PRO... Skąd takie info?... :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 kolega przypuszcza tak pewnie dlatego ze nie mozna ich nigdzie dostac,fajnie teraz zamiast 2x512 bede jechal na 512...na nowym cfg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 kolega przypuszcza tak pewnie dlatego ze nie mozna ich nigdzie dostac to zle szukal ;] jeden z moich handlowcow mi powiedzial, ze memki beda drozec do grudnia dopiero po nowym roku mozliwy jest spadek cen. przypomina mi to troche sytuacje z tresieniem ziemi na tajwanie w 1999 lub 200, kiedy ceny memek skoczyly o kilkaset %. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasi Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 kolega i tak czeka na odpowiedź :P a trzesienie też pamiętam, był mętlik ostry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martinc Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 Pier...ne złodzieje. Za 2 GB Ramu trzeba zapłacić prawie 1000 zł. Czekam ze zmianą kompa do nowego roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chr1st Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 obserwuje ta pozycje od jakiegos czasu i co? tak zeby bylo smieszniej te pamieci nie ida w gore a nawet tanieją.. czyli da sie, a w bandyckim kraju zlodziejskie praktyki jak zwykle.. :mur: no dobra u sasiadow tez, ale widac ze jest to czysta pazernosc, zadne tam bzdury o tonach ramu na smietniku. dystrybutorom i wszystkim odpowiedzialnym za ten burdel zycze z calego serca totalnej odwadniajacej sraki przez 2 tygodnie. rozumiem popyt, sezon, wzrost cen o 10%, ale to jest przegiecie paly. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 obserwuje ta pozycje od jakiegos czasu i co? tak zeby bylo smieszniej te pamieci nie ida w gore a nawet tanieją..czyli wychodzi na to, ze jesli obecnie ktos chce kupic pamiec, to najlepiej zza granicy? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 (edytowane) zza dalekiej granicy :) bo tu w europie to jakas ogolna moda zapanowala na podwyzki :) Edytowane 19 Września 2006 przez robot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 Co do wspomnianych przez chr1sta g.skilli - ktore notabene zamowilem w niedziele - z cena jest roznie... Teraz stanialy 5$, ale wczesniej przez dlugi okres czasu byly po 249$, czyli taniej niz teraz. Potem skok +40$, teraz znowu obnizka - jednak ogolnie w USA wzrostu ceny ramow nie odczuwa sie zupelnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeganJustice Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 ok a jaka cena dostawy opyla sie to ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chr1st Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 @Cruel w drugim watku widze ze cos zamowiles z newegg'a. uchyl rabka tajemnicy jaka jest procedura i jak to cenowo wyglada <_< :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 @Cruel w drugim watku widze ze cos zamowiles z newegg'a. uchyl rabka tajemnicy jaka jest procedura i jak to cenowo wyglada <_< :)no ja tez chetnie sie dowiem, bo cena jest atrakcyjna bardzo. Pozostaje pytanie ile za transport :) Mozliwe ze bedzie sie opłacało sie sciagnac do polski. Pytanie tylko czy w gre wchodzi opcja "za pobraniem" (:D) oraz jak wyglada sprawa z gwarancją? <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 jak chcialem zamowic sobie bloczek z dangerdena, koszt zamowienia niecale 100usd, to za zwykly feedex chcieli ~50usd a za jakis przyspieszony czy ubezpieczony prawie 100, us post nei wchodzila w gre :/ to im podziekowalem. gdzies mi sie kiedys obilo o uszy, ze newegge nie wysyla bezposrednio do naszego kraju. jak ktos jest chetny na GR pro pc6400 1gb i 2*1gb to mam od reki po 500pln za kostke z gwara i FW. to tak na marginesie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 jak ktos jest chetny na GR pro pc6400 1gb i 2*1gb to mam od reki po 500pln za kostke z gwara i FW. to tak na marginesie ;]mozesz jakes info nt. tych memkow dac? moze byc na PM :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 Hej, ale pozostaje jeden nieistotny fakt - ja zamawiam z newegga siedzac w USA, Michigan :) Kupuje to wszystko siedzac u matki na wakacjach, wracam do polski pod koniec wrzesnia i mam zamiar calosc brac do samolotu. Ojczym robi mi prezent i kompa calego kupuje, w ramach zeszlorocznej nieuczczonej 18tki. Takze nie wiem, czy napisanie ze za wysylke calosci chcieli 9$, cos Wam pomoze ;) Gwarancja to zawsze jest duzy problem, jak cos sie zepsuje bede musial rodzicom to odsylac do USA, a oni do newegga - ale odpukac, bo oplacalnosc tego bylaby tragiczna. Gdybym siedzial tu z wlasnym kapitalem w formie duzej ilosci $, nie byloby problemu zebym zamowienie z forum Wam zrealizowal i przywiozl prezenty, heh. Ale wszystko ojczym funduje, juz i tak wsciekly ze 2300$ na kompa idzie, nie ma szans w tym roku zeby cos jeszcze mi sie udalo kupic, nawet zakladajac ze kasa sie zwroci :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chr1st Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 i czar prysl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 mozesz jakes info nt. tych memkow dac? moze byc na PM :) o co za info chcesz?? kosci w niebieskich radiatorkach pakowane 1*1024mb lub 2*1024mb, gwarancja i FW, kosci to micron D9 reszty nie pamietam, ale na forum znajdziesz i cena 500pln za sztuke. osiagi tez sa na forum ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario_t Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 No to moj lapek przynajmniej do konca roku bedzie meczyl sie z 512MB DDR2 :/ A chcialem w niedlugim czasie dowalic mu 1GB :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek322 Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Wielki :lol: Złożyłem sobie w Sierpnu zestaw na AM2 za ram dałem 157zł 512mb DDr2 GOOD RAM 667mhz , przez miesiac nie patrzyłem na ceny ramu, i w tym momęcie miałem sobie kupić, a tu moje zdziwienie ram GOODRAM 512mb DDR2 667mhz 250zł !! Lol za tą cene to normalnie bym sobie kupił 1GB !!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 ehh, no to dobra strategia kupic pod koniec sierpnia (nastepnego roku) duuzo ramow a potem je pod koniec listopada sprzedac tylko za 50% drozej jako okazje ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 ehh, no to dobra strategia kupic pod koniec sierpnia (nastepnego roku) duuzo ramow a potem je pod koniec listopada sprzedac tylko za 50% drozej jako okazje ;D Albo 50% taniej dla najwiekszych jeleni... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 to ja mialem farta, bo kumpel kupil mi jakies 3 tygodnie temu 2x512 goodramow na d9 za 138zl/szt. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...