Skocz do zawartości
chr1st

Pamieci Ddr2 Podrozaly?

Rekomendowane odpowiedzi

Ponoc nie wiem na ile to pewn informacja ceny ramu w USA na gieldzie mowie o DDR2 spadły pod koniec tamtego tyg o 15% wiec jest swzansa ze ta tendencja sie utrzyma.

A zainteresowanych jak zwykle koścmi z usa zapraszam do siebie ale gdzies dopieor pod koniec nastepnego tyg.

Bazi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poniewaz ceny pamięci są wysokie to mam pytanie:

prawdopodobnie będę składał nowego kompa na E6400, mam okazję kupić kość 1GB DDR2 totalny noname 533MHz za 240zł to czy warto tymczasowo wsadzić taką pamięc a jak te lepsze wrocą do normalnej ceny to wtedy wymienić ?

BTW

http://www.hkepc.com/bbs/itnews.php?tid=67...0&endtime=0

Edytowane przez gmfriend

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prawdopodobnie będę składał nowego kompa na E6400, mam okazję kupić kość 1GB DDR2 totalny noname 533MHz za 240zł to czy warto tymczasowo wsadzić taką pamięc a jak te lepsze wrocą do normalnej ceny to wtedy wymienić ?

BTW

Jesli ci sie nie spieszy poczekaj 2 tyg sytuacja pownna sie unormowac a jesli chcesz robic OC to chyba potzrebujesz czegos innego niz noname.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BTW

Jeśli docelowo chcesz mieć 2x1GB dobrych pamięci, teraz ciebie nie stać, a czekać nie możesz, to bierz ją śmiało, stracisz o wiele mniej ją sprzedając niż wywalając teraz furę kasy na pożądne kostki.

Ponieważ padła mi stara płyta na s.A byłem zmuszony tydzień temu zmieniać kompa i dorwałem jakąś tam tanią kostkę apacer i powiem że nawet jest OK szkoda tylko że do oc w sygnaturce muszę już ją dokarmiać 2,0V :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam nadzieje że to pewne że RAM-y spadną bo w przyszłym tygodniu kupuje zestawik z Intel Core 2 duo i byłoby fajnie gdyby spadły ceny nawet o 50 złotych :lol:

sledze ceny w niemczech i jakos nie zapowiada się na spadki,

ten 1GB DDR2 533 za 240zł kusi zwłaszcza ze jest na stanie w normalnym sklepie z pełną gwarancją, kupie dwie takie kosci za 480zł i mam 2 GB a najtansze podobne to wydatek=650zł goodramy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ano w dół nawet ceny w sklepach Ram są o 10-20 zeta niższe :wink: ale do czasu bo na święta podrożeje. Ja jutro kupuje Kingstona lub Patriot 1Gb 667 mhz za 530 zeta a niedawno były za 550 zeta

Edytowane przez Radzyn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

łączę się z wami w bulu. wczoraj padła mi jedna kostka moich patriotów. 2 miechy śmigały aż do wczoraj. dzis do komputronika je oddaje. zobaczymy co będzie dalej. kupilem je za 560zeta na poczatku wrzesnia. tera stoja 660 po spadku z grubo ponad 700zeta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi