Gość rafifeo Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 siema. mam zamiar zaczac krecic moj komputerek, ale wtedy bym musla wymieniac zasilacz i chlodzenie... czy oplaca sie ladowac kase w ten stary konfig? poniewaz to jest tak. jak bede zmienial kompa to i tak jeszcze raz bede musial kupic inna zasilke bo ta co bym kupil do tego byla by slaba (na 5v) ... a z kolei chlodzenie tez trzeba by bylo zmieniac przy nowym konfigu... czy to co bym wycisnal z proca to bylo by warte wydania tej kasy? z grafika jest mniejszy broblem bo jak kupie pentagrama xc-70-cu+ to bedzie pasowal na wszystkie grafy :) z gory dzieki za odp pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 duzego OC to na tym sprzecie nie osiagniesz... Ja bym juz sie nie bawil w oc tylko dozbieral bym na cos lepszego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papillon86 Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Rok temu miałem ten sam dylemat, sprzęt prawie taki sam jak twój, zmieniłem chłodzenie na pentagrama qv-100 alcu i zasilacz na tagana 380, niedawno przesiadłem się na s939, zasilacz i chłodzenie zostawiłem, wszystko jest ok, i znowu kręce, więc myśle że się opłaca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 (edytowane) No sprzęt raczej wielkiego potencjału OC nie ma :wink: szkoda ładowac weń fundusze. Poza tym w nowe gry i tak nie pograsz nawet na tym wykręconym blaszaku. Edytowane 30 Sierpnia 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość M@St3R Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Nie ładuj w tego PC tylko uzbroj się w cierpliwość, dozpieraj $$ i kup "potwora" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zasilacz i tak bedziesz musial zmienic a chlodzenie mozna zmienic malym kosztem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 no wlasnie chodzi o to, ze ja potrzebuje zasilacz z mocna 5v... a dla nowych plyt (754,939,am2) trzeba 12v wiec zasilacza nie oplaca sie chyba kupowac :( z chlodzeniem tak samo. a proc na tej plycie mojej i standard chlodzeniu przy 1.75v chodzi na 2.4Ghz ... tylko nie wiem czy takie takty zrekompensuja mi wydane pieniadze, czy lepiej kupic cos lepszego za ta kwote (chocby cos na s754) lub wogole czekac i zbierac na k8l :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 (edytowane) Teraz to bym sie ladowal w s939. W tej chwili ceny sa niskie a bardzo dobrze sie kreco procki sa wydajne. Ew Core 2 Duo jezeli chcesz zmienic oboz. Sam zreszta za 2-3 miesiace zmieniam sprzet na s939 :) Edytowane 30 Sierpnia 2006 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 czyli krotka pilka: oplaca sie ladowac w tego zloma? czy kupic cos po dozbieraniu forsy ( z 3-4 miesiace) ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaz!o Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Podzielam opinie przedmowcow. Oplaca sie zbierac i kupic nowego kompa :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo21 Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 (edytowane) kupić coś po dozbieraniu funduszy i nie pakować się w "kakę" :) Edytowane 30 Sierpnia 2006 przez olo21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 proc na tej plycie mojej i standard chlodzeniu przy 1.75v chodzi na 2.4Ghz ... tylko nie wiem czy takie takty zrekompensuja mi wydane pieniadze, czy lepiej kupic cos lepszego za ta kwote (chocby cos na s754) lub wogole czekac i zbierac na k8l :)jak masz tak udanego A XP to na s754 nie opłaca Ci się przechodzić :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 no wiem., ale jesli bym mial chociaz plyte z zasilaniem na 12v, zeby mozna bylo kupic jakiegos topowera, i potem przy zmianie na 939/am2 nie zmieniac choc zasilki... :( ale niestety. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Ja jechalem na 5V plycie z Thortonem 2000+@Barton przy 2,1-2,2GHz uzywajac do tego 250W zasilki FSP. Fakt, 5V bylo mocne, ale mysle, ze dobra nowa zasilka ~400W nie bedzie miala slabszej linii 5V, a to inwestycja przyszlosciowa. Co do chlodzenia, to teoretycznie niektore chlodzenia z np. s939 po malych modyfikacjach mozna zalozyc takze na sA. Jednak ze swojego doswiadczenia powiem, ze do tych 2,1 - 2,2GHz do 1.7V starczal mi zwykly aluminiowy ArcticCooling z plytka miedziana pod spodem za grosze (juz nie pamietam nazwy, chyba Silencer wersja bez regulacji obrotow). Jesli jednak masz pieniadze i chcesz je wydac na kompa, to teraz przejscie na 939 nie bedzie bardzo drogie, a przyrost mocy zauwazysz znaczacy (w grach i wymagajacych aplikacjach). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 aha... mi sie wydaje jednak ze zasilka pod nowy sprzet ma nie to ze slabsza linie 5v, ale maxymalna moc na 3.3v i 5v jest niewystarczajaca :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 @rafifeo nie zrozumiałeś mojego poprzedniego postu, nie wierze, że wykręcasz tego Athlona na 2,4GHz. Jak jest inaczej to rzuć screenem a zwróce honor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Pewnie chodziło o to ze wykrecił go na 2400+ ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 nie. naprawde kreci sie on na 166*14 (sry to bedzie rowno 2324) mialem wtedy dostep do fortrona 400. teraz mam Colorsit 350 (:|) wiec narazie screena nie dam bo wiecie co sie moza stac :| moj athlon jest z serii AIUHB 0324 ,oczywiscie nie twierdze ze procek byl wtedy full stable bo mialem slabe chlodzenie no i wysokie temperatur / nie chcialem go meczyc. a poza tym moj asrock oferuje max +v na +10% wiec tez duzo nie da sie zrobic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 jak masz tak udanego A XP to na s754 nie opłaca Ci się przechodzić :-PProcka sprzeda za kolo 200ziko, spermony64 bit chodza po 150max na allegro....Srednio wykreci sie na 2.5-2.6ghz, z dopłatą kilku groszy. Racja, nieopłaca sie przechodzic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 ekhem. gdzie sprzedam mojego procka za 200zl? 2 miesiace temu to owszem bym za tyle go opchnal na allegro, ale teraz to juz raczej nie :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Dwa miesiace temu? Honor sprzedawal ostatnio 2000+ i dostal za niego 237ziko. I tyle ode mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 aha.. no to sproboje skolowac na chwile jakis lepszy zasilacz i zrobic screeny zeby na aukcje dac :) ''aha, i czy moge ustawic mojego procka na 2300MHz przy 1.7v na zasilce Colorsit 350? tak tylko zeby pokazac wam tego screena? czy lepiej nie ryzykowac? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RaDdD Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 (edytowane) kiedyyyś na twoim asrocku (bez PR0) skonczyłem fsb, była zima -18c...sempron 2300+ zamknoł fsb 249 :), pracował przez 3 min , po czym dysk już nie wstał:P , nie kręć(brak blokadypci/agp :/) , chyba że masz wytrzymały dysk ;] ps. na codzien semp chodził na fsb 220-230 ;] ps2. sprzedaj "To" i dorwij coś na nf2 ( soltek ,jetway ) będą wmiare tanie ;)a i o/c nie pogardzisz :D Edytowane 31 Sierpnia 2006 przez RaDdD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość M@St3R Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 aha.. no to sproboje skolowac na chwile jakis lepszy zasilacz i zrobic screeny zeby na aukcje dac :) ''aha, i czy moge ustawic mojego procka na 2300MHz przy 1.7v na zasilce Colorsit 350? tak tylko zeby pokazac wam tego screena? czy lepiej nie ryzykowac? ;) Zaryzykuj ;) Co ci się może stać ?? :D Najwyżej nie zdąrzysz zrobić scr bo ci sie komp resetnie albo wywali BSOD'a ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Jezeli masz pewnosc ze w ciagu tygodnia bedziesz miec nowy sprzet... :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 (edytowane) niestety ja nie krece przez fsb tylko przez mnoznik. (brak blokady pci/agp ;)) czyli nawet nie probowac na tym colorsicie? bo ja sie zastanawiam.. jesli procki ktor na def maja 2GHz chodza na tej zasilce, to czemu np procek ktory jest z def podkrecony na to 2GHz nie pojdzie? :| ja tego nie rozumiem ;) //edit. zaryzykowalem i zrobilem screena przy 2158MHz i 1.78v. - wiecej MHz juz sie boje narazie dawac na zasilce :? Edytowane 31 Sierpnia 2006 przez rafifeo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 krecenie przez mnoznik tak naprawde nie daje wymiernych kozysci (moze poza superpi), wzrost wydajnosci widac glownie po zwiekszaniu fsb imo sprzedaj to co masz dopoki mozesz jeszcze za to dostac jakies sensowne pieniadze i wskakuj na 64 bity Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 tylko wlasnie nie wiem tez czy sie oplaca... za to co bym sprzedal to by mi starczylo jedynie na cos dupnego.. :( a wiec jestem w slepej uliczce. a i ramy tez mam na 333 wiec slabe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 pytanie wiec ile ewentualnie bys mogl dorzucic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 na dzien dzisiejszy moglbym od siebie dac 120-140zl (MAX!) + to co dostane za plyte/proc :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...