Hugster Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Witam. Tak jak w temacie, chciałbym usłyszeć Waszą opinie o laptopie Aristo Vision A175. Może znajdzie się jakiś jego uzytkownik? Dokładna specyfikacja dostępna jest na stronie producenta tu z tym że tam są wymienione możliwości konfiguracji dysku/pamięci. Mnie osobiście interesuje 1024mb ramu i 80gb dysku. --- Pozdrawiam Hugster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Może napiszesz coś więcej? Do czego chcesz go używać? Ile planujesz (możesz) wydać? Napisałbyś dokładną konfigurację tutaj albo dał link do notebooka, który Ciebie interesuje. Trochę zaangażowania w temat jak chcesz uzyskać pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hugster Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Sory, nie zauważyłem ze link się nie wkleił. A więc tak, specyfikacja: - Procesor : AMD Mobile Sempron 3300+ - Chipset : ATi RX480M + ATi SB450 - Dysk : 80 GB /prędkość obr.: 5400 obr /bufor: 8 MB - Pamięć : 1024mb DDR2 - Wyświetlacz : Rozmiar: 17" TFT /rozdzielczość: WXGA+ (1440 x 900) - Grafika : ATI Mobility Radeon X700 256MB VRAM - Audio : Audio High Definition /3D stereo sound system /4 głośniki + subwoofer - Interfejsy : 3x port USB 2.0 /1x port IEEE1394 /1x port S-Video (TV-out) /1x port DVI dołączony konwerter DVI > VGA) /1x wyjście słuchawkowe /1x wejście liniowe Audio /1x wejście mikrofonu /1x port RJ-45 LAN /1x port RJ-11 Modem /1x PCI Express Card /1x PCMCIA typ I lub typ II /1x wejscie anteny TV /1x port podczerwieni /1x czytnik kart 4-in-1 /1x wbudowany mikrofon - Fax/Modem : Wbudowany fax/modem 56K V.90/92 - Karta sieciowa : Zintegrowana karta sieciowa GigaLAN 10/100/1000 Mbps - Karta sieci bezprzewodowej : Wireless LAN 802.11b/g - Bluetooth : Wbudowany moduł Bluetooth - Wbudowany cyfrowy tuner telewizyjny - Pilot zdalnego sterownia - Wbudowana kamera internetowa 1.3 MP Laptop będzie dużo używany, a cena jaką zamierzam wyłożyć to niecałe 5 tys zł. Jakie jest Wasze zdanie? --- Pozdrawiam Hugster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myslook Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 (edytowane) hehehe za 5 patoli jak najbardziej sie nie opłaca :\:\ jezeli chcesz koniecznie 17'' to zainwestuj w cos tego pokroju http://www.morele.net/?pg=product_info&...name&dspl=p lub tego http://skapiec.pl/site/red/8/80553/598022 raz ze markowe dwa duzo ale to duzo ale to duzo wydajniejsze od tego co podałes :D pozdrawiam Edytowane 30 Sierpnia 2006 przez myslook Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Jeśli chcesz wydać 5000 pln to wydaje mi się, że lepiej poszukać czegoś z procesorem Core Duo. Nadal nie napisałeś do czego chcesz używać notebooka, napisałeś tylko, że... [...]będzie dużo używany[...] ...cokolwiek miałoby to znaczyć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hugster Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 W dużej mierze grafika i programowanie. Ale także filmy i od czasu do czasu gry. Co do procesora nie mam przekonania jeśli chodzi o inne niż AMD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myslook Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 (edytowane) oo nie amd'owiec sieznalazł ... stary tuu nikt nie bierze tego co lubi ... tylko too co jest w danym czasie wydajniejsze ... aa narazie amd dostaje ostro po du*** ... ja mam x2 3800 ii nigdy bym nie powiedział ze intel mzoe byc lepszy .. ale teraz widac too ze core2duo bije go jak małe dziecko ii zastanawiam sie nad zmiana ... tak samo jest przy notebookach ... tyle ze centrino prawei zawsze było lepsze od turiona ... aa terazniejsze core duo juz wogóle od turiona x2 ... który nie wykazuje sie niczym specjalnym ... oj ludzie ludzie ... Edytowane 30 Sierpnia 2006 przez myslook Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hugster Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 (edytowane) A co powiecie o tej toshibie? Link Tylko że z 1Gb ramu ddr2. Mogę wybrać między nimi dwiema. --- Pozdrawiam Hugster Edytowane 31 Sierpnia 2006 przez Hugster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sansaba Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Hugster - IMHO - z tego co tu wymieniłeś nie zapłaciłbym tych ~5000 PLN za żaden... Naprawdę zastanów się nad czymś z Core Duo, tymbardziej, że ze chwilę powinny stanieć... Polecałbym tego notka jeśli ma być trwały i do intensywnego użytkowania. Tutaj masz jego recenzję na naszym forum pozdrawiam sansaba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Poszukaj też Aristo Prestige 1600 za ok 4500 masz core duo, radeona x1600 i kilka innych rzeczy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sansaba Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 (edytowane) Poszukaj też Aristo Prestige 1600 za ok 4500 masz core duo, radeona x1600 i kilka innych rzeczy :) Aristo Prestige 1600 na Celeronie M 420 - najtaniej Aristo Prestige 1600 na Core Duo - najtaniej Od razu poproszę o rozwinięcie tamatu - wydaje się że to sensowny konfig za naprawde dobre pieniądze... Szczególnie ten na Celeronie :) Czy ktoś moze się wypowiedzieć nie tyle o jakości Aristo (która raczej jest chwalona na forum, no przynajmniej nie jest "pojechana" jak Acer ;) ), tylko konkretnie o tym modelu lapa ?? pozdrawiam sansaba Edytowane 3 Września 2006 przez sansaba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hugster Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Witam. Byłem już zdecydowany na tego Aristo Vision a175 ale po kilku rozmowach z ludźmi codziennie mającymi doświadczenie z laptopami doszedłem do wniosku że nię będę "ryzykował". Kupiłem więc dobrze mi znaną Toshibe, ale model M60-182. Specyfikacja: Procesor- Intel Pentium M Centrino 2GHz /533/2mb Pamięć- 2048mb ddr2 Dysk- 60Gb Sata Grafika- Radeon x700 128mb (własna) Ekran- 17" TFT WXGA (1440 x 900) Dźwięk- głośniki Harman Kardon, Toshiba Bass Enhanced Sound System z technologią SRS® TruSurround XT™ i systemem SRS® WOW™ Komunikacja- WiFi, Lan 10/100, Modem, Bluetooth Napęd- DVD-rom/-ram DL Inne: czytnik kart /firewire /3x USB /pcmcia /tv-out ... i dużo więcej Dokładny opis tu. Póki co nie zawiodłem się. Zarówno na marce jak też na parametrach jakimi dysponuje. Jestem pod dużym wrażeniem- głównie grafika powala wydajnością i jakością. Być może większość z Was ma swoje zdanie o tej marce - ja jednak gorąco polecam! Pod programowanie, grafike jest świetny! Filmy i gry również pomykają bardzo ładnie... ;) --- Pozdrawiam Hugster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 @Hugster Co prawda toshiba to toshiba, ale jak by nie było ten atristo jest sporo tańszy, ale również dołączę siedo pytania sansaby. Jak jest z jakością i ogólnie z działaniem tego laptopa. Ktoś na forum ma chyba aristo prestige 1600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hugster Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 hot_lopez różnica cen nie jest taka znów drastyczna, a Toshibe przynajmniej znam - nie mówie, że Aristo nie warto kupować! Sam z chęcią wysłucham jakiegoś użytkownika modelu A175. *Aristo Vision A175 - 4477,40zł brutto (link) *Toshiba Satellite M60-182 - 4999,00zl brutto (link) --- Pozdrawiam Hugster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 różnica cen nie jest taka znów drastyczna, a Toshibe przynajmniej znam - nie mówie, że Aristo nie warto kupować! Sam z chęcią wysłucham jakiegoś użytkownika modelu A175. nie mówisz, że nie warto, ale chętnie wysłuchasz opinii? Ja mam to samo :) Szukam właśnie laptopa dla siebie. Bardzo mi się podoba aristo prestige x1600 zwłaszcza, że z core duo, radeonem x1600 kosztuje 4290zł Ale tak jak Ty chętnie wysłucham opinii posiadacza aristo. na forum już znalazłem jedną i zapowiada się nieźle więc może czemu nie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 HoT_lopez gdzie masz tego lapka z x1600 za 4300 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 Sklep nazywa się znak http://znak.pl/index.php?cid=272&scid=...2F15%2F512%2F6D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sansaba Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 (edytowane) HoT_lopez gdzie masz tego lapka z x1600 za 4300 ?? W moim poście wyżej masz go za 4148 :) Masz dwa linki - na wersję z celinką i na dwujajowca :) pozdrawiam sansaba Edytowane 4 Września 2006 przez sansaba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 a ile wysyłka? :) ja podałem cenę z Wawy, ale z tego co zauważyłem znak ma skelpy w kilku miastach w PL :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sansaba Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 a ile wysyłka? :) ja podałem cenę z Wawy, ale z tego co zauważyłem znak ma skelpy w kilku miastach w PL :) Powiem szcerze - nie wiem... :) Ale chyba nie sądzisz, że więcej niż 60 PLN, a sądzę że mniej, jeśli nie 0 :) Wszystko zależy od negocjacji ze sklepem. pozdrawiam sansaba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...