sucker Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Czy ktos moze uzywal tej zabawki abita na innej MOBO niz NF7-s/sl? Na NF7 s dziala bo sprawdzalem. Na wydajnosci nie zalezy tylko ma dzialac dysk to ze bedzie troche wolniej dzialal to nie wazne bo i tak na nim sa dane ktore nie potrzebuja szybkiego dostepu. Wiec czy bawil sie ktos tym wynalazkiem na innych plytach gownych? Dzieki za odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 działa na innych mobo (ja mam wersje z IC7-G) - zauważyłem tylko jeden problem - niektóre płyty wykrywają że ma NCQ i wtedy nie chce działać poprawnie - trzeba ręcznie w windowsie ustawić tryb SATA I bez NCQ i jest ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 to coś działa jedynie w połączeniu z kontrolerem SATA firmy SiliconImage poza tym ograniczeniem nie ma żadnego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 dziwne bo odpalałem na ICH5R i ostatni raz NF4SLI i jak pisałem na NF4 musiałem wyłączyć NCQ i potem było ok. Jak go znajde i jakiś dysk IDE wrzuce wszystko do kontrolera sata ULI - myśle że też nie powinno być problemu w końcu to zwykły mostek ATA<>SATA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 (edytowane) Dzeiki Raptor. Wiec nie bede musial pozbywac sie dysku a o to mi chodzilo bo mimo ze tylko 80GB to zarazem az 80GB :). Mimo ze planuje kupnop jeszcze 250GB to dodatkowe 80GB zawszesie przyda :) Pozdrawiam. EDIT: Dziala bez problemu :) Edytowane 31 Sierpnia 2006 przez sucker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...