°°° Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Witam mam windowsa XP Media Center którego nie da się zainstalować z Botowanej płyty tylko z poziomu windows , więc zaisntalowałam windowsa z poziomu windows XP pro jest on na starym dysku , a windows xp mc jest na nowym, tylko teraz mam problem bo jak odłącze stary dysk to windows na nowym się nie uruchamia bo nie ma pliku boot , prosze o pomoc jak musi wyglądać plik boot żebym mogła normalnie włączać windowsa XP MC bez drugiego dysku?? Oto plik txt z bootem ze starego dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 (edytowane) Np. tak: [boot loader]timeout=5default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS[operating systems]multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Windows MC" /fastdetect /NoExecute=OptOutProblem tylko, czy to coś pomoże, bo teoretycznie zmienne systemowe w MC są ustawione nie na C, lecz na jakąś inną partycję. Skoro jesteś pewna, że przyczyną jest brak boot.ini, to domyślam się, iż MBR jest ok. Edytowane 30 Sierpnia 2006 przez ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Dzięki , Działa :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...