Skocz do zawartości
boratsc

Jaki Proc ? Jaki Dysk ?

Rekomendowane odpowiedzi

Jakiego brać procka pod Asrocka dual-vsta (czym on sie różni od dual sata2 ??) athlonika 3000+ czy 3200+ ?? do tego jaki dysk (sata II oczywiście) myśle że 160-200GB?? Może być WD ??

Wiem wiem dużo pytań ;)

EDIT

To od razu może jeszcze napisze o zestawie, poproszono mnie żebym złożył komputer do 2000zł (max 2100zł) z monitorem :-] w dodatku z LCD, wiem że da sie to zrobić ale szczyt wydajności to niebędzie ;)

może być coś takiego:

Mobo: Asrock ALiveNF4G-DVI NForce C51G VGA S. AM2 (grafa moze być zintegrowana, komp jest dla 11 latki, kręcony na 101% nie będzie, ma być tylko stabilny)

Procek: Sempron 64 3000+ Manila AM2 BOX (myśle że powinien styknąć proc tej klasy)

Pamięci: Geil 512MB DDR2 667 CL 4.0 4-4-4-12 (mam przekonanie do geila)

HDD: i tu mam problem jak i u siebie, nie wiem jakiej firmy :/

DVD: Lg 16X DVD OEM (nagrywarka jest zbędna)

Obudowa B/Z + Fortron 350W (e/w modecom gtf jak znajde)

Głośniki: Creative 2.1 p380

I sprawa dość ważna jaki LCD ?? do 800zł musze coś wybrać, wole dołożyć do pożądnego monitora jak do kompa który w 50% nie będzie wykorzystany ;) ważne żeby muzyka działała i simsy

Edytowane przez iqmax

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

VSTA jest lepsza do o/c bo można dać na ram 2.8v i jeszcze chyba na NB + 0.1v ;) Jak nie będzie kręcony to 3200+ :) No i jak i tak nie będziesz kręcił to ci się te 2.8v nie przyda to lepiej wziąśc Dual-Sata2 przynajmniej sprawdzona ;) Twardziela to najlepiej jakiegoś samsunga 250gb (cena około 280 zł).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mobo: Asrock ALiveNF4G-DVI NForce C51G VGA S. AM2 (grafa moze być zintegrowana, komp jest dla 11 latki, kręcony na 101% nie będzie, ma być tylko stabilny)

Więc po co z voltami wyskakujesz :D

a ja i tak proponuje http://www.sirius.pl/komputery/towar_cenni...939_DualDD.html

Co do dysku wszystko tylko nie WD

Edytowane przez gutman1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Asrock'a dual-vsta pytam dla mnie ;) więc oc będzie i teraz nie wiem jakiego procka brać dla siebie !!(o/c napewno będzie tymbardziej że mam freezona 120CU+ !!)

1. Więc jaki procek do o/c 3000 czy 3200 ??

2. gutman1 wielkie dzięki za propozycje płyty, chyba ją wezme ale musze sie takto zastanowić nad 939 (tam gdzie kupuje nie ma sempa 939 :/, to wezme A643000)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi