Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

CZY KTOŚMIAŁ TAKIEGO COMPA ŻE W PALE SIE NIE mieść (mowa tu o zabytkach a nie Xp czy P4 :P )

Miałem kiedyś ba dość niedawno bo 95.12. dnia ni pamietam :P P60@75 :D no i monitor Deawoo Cmc-152b1 chyba na którym jezdze do dziś :D odswierzanie na savagu przy 1024X76cos tam ;P 85 hz !!!!!:D 15 cali no i jezcze długopociągnie :D Pózninej mialem 200@225@250 MMX :D którym jezdziłem do 2002.01.27 :D

jak ktoś ma coś starszego i yeszcze bawi sie na tym to nie se pisze poniżej :D[/size]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, stary komp chodzi gorzej od nowego i naogół tylko tym się różni - dlatego już nie mam mojego P120MHz (został tylko procek i płyta).

Niedawno miałem Celerona 400MHz - to ze starych kompów. Teraz najgorszy jaki mam to P3 933MHz, 256MD SDR, Riva TNT2 Ultra - reszty nie będę pisał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jeszcze P133, 32mb ram, vanta 16 mb pci, hdd 540mb, jakas dzwiekowa. Monitorek to Daj Ewo 1414ade z 1993r. z kompletnie wypalonym ekranem. Zeby cos na tym zobaczyc, trzeba jasnosc i kontrast zmniejszyc do prawie minimum, nie mowiac juz o odswiezaniu, ktore wynosi 60Hz i nie da sie tego zmienic.

Co na tym chodzi? Win95 + programy do obslugi gabinetu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciency jestescie!!! ja mam w drugim kompie P3600@800 co prawda nie takie stare ale tyz przerzytek. Trzeci komp to UWAGA! 486DX100 i chyba tu prowadze :). Jeszcze Notebook P166mmx 7,4gb hdd. Hehehe i tu was zagne i nikt mnie nie pobije w szafce lezy mi pelno plyt typu 386 i 286 :) do tego ppare kart na ISA i kontrolelr do drukarki taki stary ktory by sie do normalniej ATX nie zmiescil POWAGA!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie dziala P166, 64mb ram, s3virge 2mb i 6,5gb dysk + jakas tam karta muzyczna. Jest tez 286 20MHz 1MB VGA :) taki desktop firmy olivetti piekna sprawa co prawda nie zawsze dzialaja porty ps2 do ktorych podpina sie mysz i klawiature ale... ;) tzn tego konkretnie nie uzywam ostatnio wymontowalem z zasilacza od tego wiatraczek. To jest komp (no teraz byl z racji rozmontowania) bezglosny :) jedyny wiatrak to ten co wymontowalem, ktory na dodatek jest bardzo cichy. Niezle zmienia sie poziom halasu wydostajacego sie z kompow w miare czasu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli o zabytki chodzi to mam gdzies na strychu 486DX2 66Mhz+16ramu+trident 1Mb w obudowie minitower z zasilaczem 200W.

Jest tu gdzies na forum koles ktory pisze swoje wiadomosci na C64 rozszerzony do 1Mb- jego nikt nie pobije :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i tu was bije na łeb na szyje - 486DX2 66MHz a jak wam mało to mam drugiego ze zdupioną płytą DX 33MHz no i Commodore :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam Della 486/66 24Mb Ram do tego kontroler scsi adaptec i do tego podpięty twardy Quantum 700 Mb scsi a najlepsze, że jest tam pierwszy orginalny Sound Blaster na isa z potencjometrem do regulacji głośności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi też pozostało trochę zabytków...

* płyta AT/286 12MHz 1MB ram (z procka zrobiłem sobie breloczek do kluczy)

* grafa VGA ISA 8-bit 256kB ram (działa do dziś w serwerku)

* dźwiękówka AZTECH na AD1845 (chyba 16-bit), zintegrowana z modemem 14.4 (modem padł)

* dźwiękówka Gravis Ultrasound Max (sprawna, za czasów 486 MOD-y ładnie na niej grały)

* flop 5.25" (do dziś sprawny)

* jakieś zabytkowe pamiątki SIM, SIP, DIP...

Z trochę nowszych:

* Pentium 100 32MB ram (chodzi obecnie na linuxie w serwerku do SDI)

* grafa Riva 128 4MB PCI

* Dysk 1GB 2.5" od padniętego laptopa (chodzi w w/w serwerku)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale o tym jeszcze nikt nie pisal. Mam kilka ruskich gierek ("Gra na ekranie") firmy "Elektronika" - jajka, kaczki, wyscigi, ufo (to przeciez tez malutkie "komputerki" :D ). Odlotowy dzwiek (pyk, pyk, pyk...).

lechu: Widze, ze masz podobny sprzet do mojego. Ja na razie nie narzekam, a tez mam to od roku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...