Krydor Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 (edytowane) Witam mam jedna pamiec 512 MB ddr400 Kingstona.Zamierzam dokupic 2 identyczna na allegro.Moja plyta obsluguje dual.I mam pytanie czy te pamieci beda pracowaly w dualu czy musze sprzedac ta i kupic jakies 2 x 512 dedykowane? Edytowane 30 Sierpnia 2006 przez Krydor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHRIS.J Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 Witam mam jedna pamiec 512 MB ddr400 Kingstona.Zamierzam dokupic 2 identyczna na allegro.Moja plyta obsluguje dual.I mam pytanie czy te pamieci beda pracowaly w dualu czy musze sprzedac ta i kupic jakies 2 x 512 dedykowane?Witam Jak kupowalem 3 lata temu kompa z 2 pamieciami do duala na plyte abita to sprzedawca powiedzial ze sa z tej samej serii (Kingston).W domu jednak sprawdzilem ,ze różnią się ,ale mimo to pracowały bez problemu.Czy każda taka próba sie powiedzie ,to trudno powiedzieć.Facet ze sklepu jeszcze mi powiedzial ze Kingstony sa OK i nie powinny sprawiac problemu.Zeby bylo śmieszniej,kilka dni temu zakupilem 1Gb w dualu Geila do tej samej plyty(Abit) i tu zaczęły się problemy.Najpierw system nie wstał,a jak zacząłem je katować memtestem to co rusz pokazują błąd.Nie jestem specem,więc nie wiem czy to ja coś źle robię,czy faktycznie pamieci są walnięte. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Pozwole sobie podpiąć się pod ten topic i prosić o kilka słów pomocy. Pod koniec miesiąca, może na początku listopada planuje zmiane pamięci. W planach zakup Kingstonów HyperX 2x512 MB. Na Allegro wystepują dwa rodzaje, KHX3200A i KHX3200AK2. Oba na Winbond'ach CH-5. Które kupować? Które poprostu lepsze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G.R.E.G Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 (edytowane) Moim zdaniem patrząc na allegro to: KHX3200A - występuje na nalepce singla 512 MB http://allegro.pl/item133706525_kingston_h...0_fv_gwar_.html KHX3200AK2 - występuje na nalepce duala 2x 512 MB http://allegro.pl/item133263008_legendarny..._ddr_dual_.html Na tych kościach są te same timingi 2-3-2-6 1T na Wnbondach CH-5 jak napisałeś wyżej. Myślę żę producent dodaje oznaczenie K2 do pamięci do duala żeby się im nie mieszało :D Przypuszczam że są też jakoś testowane w dualu czy współpracują dobrze ze sobą. OT - Sam kupuje takiego dualka HyperX 2x 512 MB w najbliższym tygodniu. Edytowane 14 Października 2006 przez G.R.E.G Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...