homzik Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Witam, Tak jak w temacie, zapraszam do dyskusji o plytach glownych Epoxa pod AM2... Jak zostalo wspomniane, mozna juz kupic plytke na chipsecie nForce 4 4x, ciekawe kiedy dotrze EP-MF4 oparta o nForce 4 Ultra?:) nForce 4 4x: nForce 4 Ultra: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkovich Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 kiedy oni się nauczą robić płyty godne 21 wieku. beznadziejne umieszczenie zasilania ATX, sloty pamięci obok siebie, wyjec 6000rpm na chipsecie... i NF4X? może za niedługo zobaczymy EPOXA pod AM2 na NF3? (Asrock taką płyte wypuścił). to takie spostrzeżenia. nie zaprzeczam jednak, ze płyta się może dobrze podkręcać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 A co byś złego widział w mobo na nf3 pod am2? Dla niektórych byłoby to korzystne. A w nf4x co złego widzisz? Choć tanie jest. A umieszczanie ATX w takich miejscach to tradycja i już się wszyscy przyzwyczaili. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 kiedy oni się nauczą robić płyty godne 21 wieku. beznadziejne umieszczenie zasilania ATX, sloty pamięci obok siebie, wyjec 6000rpm na chipsecie... i NF4X? może za niedługo zobaczymy EPOXA pod AM2 na NF3? (Asrock taką płyte wypuścił). to takie spostrzeżenia. nie zaprzeczam jednak, ze płyta się może dobrze podkręcać. Tjaa... Bo nie ma to jak wspaniały, dopracowany, zawsze bootujący Asus M2N-E z ogromnym potencjałem O/C, który ma gniazdo ATX w lepszym miejscu, Naprzemienne ustawione sloty DDR2, super el0 pasywny cooler z modnym heatpipe, który i tak się grzeje, doskonały i nowoczesny chipset NF-570Ultra, który różni się od NF4 tylko pierd.ółkami, ale za to osiąga HTT niższe od swojego poprzednika. Po prostu nie zostaje nam już nic, tylko iść do sklepu i zakupić tego Asusa! :plum: Przepraszam za tą ironię. No offence. ;-) Płytka to żadna rewelacja, ale wydaje się ciekawa. IMO powinna być tańsza. Teraz za 70zł więcej można kupić rewelacyjne DFI. Gdyby cena tego Epoxa spadła poniżej 250zł, to na pewno byłby on hitem. Czekam na testy i na ukazanie się wersji Ultra. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Eee, tam co komu po nf4x?? Ja bym wolał juz cos na nforce4 ultra, albo nawet na nforce 550. Są jakis testy MF4 ultra?? Jak bedzie kosztowała ponizej 300 to wywale asrocka przez okno (allegro). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Eee, tam co komu po nf4x?? Ja bym wolał juz cos na nforce4 ultra, albo nawet na nforce 550. Są jakis testy MF4 ultra?? Jak bedzie kosztowała ponizej 300 to wywale asrocka przez okno (allegro).To se zamalujesz w 2 miejscach ołówkiem i będziesz miał prawie ultra... czyli ultra bez tcp/ip boost'a i tyle, pozatym nf4x to to samo co nf4 bez x, tylko teoretyczna różnica w szybkości HT ale jak wszyscy wiedzą tylko teoretyczna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 (edytowane) kiedy oni się nauczą robić płyty godne 21 wieku. beznadziejne umieszczenie zasilania ATX, sloty pamięci obok siebie, wyjec 6000rpm na chipsecie... i NF4X? może za niedługo zobaczymy EPOXA pod AM2 na NF3? (Asrock taką płyte wypuścił). to takie spostrzeżenia. nie zaprzeczam jednak, ze płyta się może dobrze podkręcać. Jak ma się obudowe za 70zł to zawsze gniazdo atx bedzie zle umieszczone, taka prawda. Co do wyjca na chipsecie, na Epoxie mozesz w przeciwienstwie do DFI pobawic się roznymi gotowymi coolerami bo jest dużo miejsca. Swoją drogą, nie miałes chyba nigdy mobo tej firmy z tym coolerkiem chipsetu, bo jest on "dość" cichy. Zresztą, co ja tam bede pisał, Sysak napisał wszystko. BTW, na fotkach widać, że mobo ma 4 fazowe zasilanie, wrozy to całkiem niezle. Ciekawe tylko jakie funkcje będzie mieć mobo w BIOSie, ale znając EPoXa to na pewno nie wiele gorsze niz DFI. Edytowane 31 Sierpnia 2006 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aran Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Podobno za tydzień w http://gigamultimedia.com.pl/ będzie dostępna EP-MF4 Ultra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 (edytowane) Nie wiem czy to prawda ale mf4 ultra są chyba 2 wersje: http://detail.zol.com.cn/motherboard/index83518.shtml Tutaj jest z wiatraczkiem na chipsecie http://www.epox.com.tw/eng/products_content.php?ps=426 a na stronie epoxa z pasywnym radiatorem. Róznią sie oznaczeniami MNF4 ultra i MF4 ultra. MNF4 ultra nawet nie ma na stronie epoxa, to jakas odmiana?? Nie czaje po co 2 prawie identyczne płyty główne. Zauważyłem cos jeszcze, w kazym miejscu gdzie zajrze w google nie wazne pod jakim opisem mnf czy mf jest zdjecie mnf, ale skąd?? Na stronie epoxa tej płyty nie ma Edytowane 1 Września 2006 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aran Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 (edytowane) Z tego co widze to na stronie Epoxa wszystkie na nf4 "wyglądaja" na pasywne ;p, mnie zastanawia czym się różnią EP-MF4 Ultra-3 i EP-MF4 Ultra, oprócz sieciówki innej ? Edytowane 1 Września 2006 przez Aran Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 właśnie dorwałem taką płytkę za około 2 stówy - używka. IMHO opłacalna sprawa, bo opcje w biosie powalają jak na AM2. Pamięci prowadzi troche gorzej niż i965. Dokładniej sprawdze później. co do NB to grzeje sie niemiłosiernie - jak każdy NF4. Ja dostałem na wersji MF4-J pasywny radiatorek (taki jak na fotkach tylko bez wentyla). Szybko zmieniłem go na NB47J, ale wiele to nie dało. Nawiew musi być :lol: oczywiście pełna stabilność przy tych tempach :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 Skąd wytrzasnąłeś tą mobo? (Też chcę. ;-) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 właśnie dorwałem taką płytkę za około 2 stówy - używka. IMHO opłacalna sprawa, bo opcje w biosie powalają jak na AM2. Pamięci prowadzi troche gorzej niż i965. Dokładniej sprawdze później. co do NB to grzeje sie niemiłosiernie - jak każdy NF4. Ja dostałem na wersji MF4-J pasywny radiatorek (taki jak na fotkach tylko bez wentyla). Szybko zmieniłem go na NB47J, ale wiele to nie dało. Nawiew musi być :lol: oczywiście pełna stabilność przy tych tempach :razz: Płyta dobra do o/c :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 Płyta dobra do o/c :?:po opcjach w biosie widać, ze tak tylko vcore max +0,2v ale vDimm 2,5V :-P Skąd wytrzasnąłeś tą mobo? (Też chcę. ;-) ) na allegro dłuuugo wisiała, aż sie skusiłem :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPINACZ_ Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 Mam nadzieje ze zamiescisz jakies wyniki o/c.Jestem bardzo ciekawy co Epox wykombinowal na AM2.Ja osobiscie mam 8rda3+ i wrażenia caly czas mam pozytywne (jak kumpel przyniosl Durnia 1.6 to sie dzialo) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 W końcu jakaś płytka która mi osobiście by odpowiadała. Ma wszystko to co potrzebuje, dzięki czemu mógłbym podpiąć moje stare graty. Jeżeli jej cena na allegro będzie do 300zł (wersja nforce 4 ultra) to chyba się przesiąde na AM2. Duza jest roznica pomiedzy nforce 4x -> nforce 4 ultra ?? Czy kosmetyczne poprawki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 ta po odblokowaniu sli i sataII zgłasza się jako nf4 ultra :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 Ciekawe czy w OC będzie tak dobra jak 9NPA3J/Ultra na s.939 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 (edytowane) Tak jak można powiedzieć, że Mercedes to Mercedes, Denon, to Denon, Lacoste to Laoste, a Lian-Li to Lian-Li tak można powiedzieć, że Epox to Epox. Ja swojego 8KRAI kocham. (Mimo tego, że nie ma rewelacyjnych możliwości OC i mimo że już 2 egzemplarze mi padły, choć oba z mojej winy.) Nie ma mowy, żeby ten Epox był zły i ja - Sysak was o tym zapewniam. :) Tak wogóle to spójrzcie na zdjęcie na górze. Czy widzicie te 4 sexowne cewki, ten wyświetlacz? Toż to stare dobre Epoxy są. Nic tylko brać i cieszyć się bezproblemowością i ładnym o/c Może zostańmy jakimiś wyznawcami kultu Epoxa? :plum: ;-) Edytowane 26 Listopada 2006 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Tak jak można powiedzieć, że Mercedes to Mercedes, Denon, to Denon, Lacoste to Laoste, a Lian-Li to Lian-Li tak można powiedzieć, że Epox to Epox. Ja swojego 8KRAI kocham. (Mimo tego, że nie ma rewelacyjnych możliwości OC i mimo że już 2 egzemplarze mi padły, choć oba z mojej winy.) Nie ma mowy, żeby ten Epox był zły i ja - Sysak was o tym zapewniam. :) Tak wogóle to spójrzcie na zdjęcie na górze. Czy widzicie te 4 sexowne cewki, ten wyświetlacz? Toż to stare dobre Epoxy są. Nic tylko brać i cieszyć się bezproblemowością i ładnym o/c Sam miałem 3 EPoXy (jeden na KT400, kolejny na KT600, ostatni na NF4-4X) i wszystkie były świetne, tanie, i ostatni epox nie ustepował za bardzo DFI ;) Jak będą dostępne EPoXy pod AM2 na NF570 w Polsce to może sie skusze na wymiane...:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Jak będą dostępne EPoXy pod AM2 na NF570 w Polsce to może sie skusze na wymiane...:] albo epox pod core2duo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 no to tak- mobo już poszła do odbiorcy końcowego. Ogólne wrażenia super- niestety nie sprawdziłęm max oc i już nie będe mieć okazji, ale 301 ustawiłem ot tak i chodzi superstabilnie. Moge sie załozyć, że HTT nie będzie ograniczeniem w żadnym wypadku do wad można zaliczyć: * nie działającą regulację obrotów wentylatora CPU, * nie za fajne rozmieszczenie wtyczek zasilających (IMHO) * wcipozalnie grzejący się NB (u mnie nie pomogłą wymiana na NB47J - musiał być jeszcze nawiew w postaci AC FAN 3TC) zalet nie bede rozpisywał, bo wszyscy chyba znają, ale mobo rzeczywiście super przyjemna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Gdzie mozna kupic takie mobo :?: @majkel84 za ile sprzedales :?: - odpisz choc na PW :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 Gdzie mozna kupic takie mobo :?: @majkel84 za ile sprzedales :?: - odpisz choc na PW :) składałem kompa więc sprzedałem z 10% marżą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Tak myślałem że i tym razem Epox nie zawiedzie, nie wiem ale mam okropny sentyment do Epoxów, poprostu świetne płytki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Tylko z tego co mi wiadomo, to AM2 jest już długi czas, chyba z 5 miesięcy a płytek Epoxa jak nie ma tak nie ma.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Tylko z tego co mi wiadomo, to AM2 jest już długi czas, chyba z 5 miesięcy a płytek Epoxa jak nie ma tak nie ma.... Płytki EPoXa są, ale nie w naszym kraju <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 Dalej nic się nie zmieniło w kwestii Epoxów na AM2? Miałbym chętkę na taką płytę, ale nie mogę nigdzie znaleźć. Wie ktoś coś na ich temat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 Jak masz możliwość to poszukaj za granicą, tam na pewno będą, kumpel mojego kuzyna podobno ma nf570 sli i w oc ma takie możliwości jak dfi, ale tak jak pisze `podobno` więc czy to prawda to nie wiem. Myślę że w Niemczech lub czechach będą dostępne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...