Skocz do zawartości
Pietrro

Creative X-fi - Jak To To Skonfigurowac

Rekomendowane odpowiedzi

A wiec od wczoraj jestem szczesliwym posiadaczem karty Sound Blaster X-Fi XtremeMusic, posiadam do niej glosniki Creative G500. Wszysko pieknie ladnie jedak nie moge znalezc odpowiednich dla mnie ustawien i prosze uzytkownikow tej karty o odpowiedz. Wymienie tu moje spostrzezenia. A wiec tak,ogladanie filmow jest ok, wszystko dziala nalezycie. Jednak mam problem z sluchaniem muzyki. Efekt cmss wg mnie znieksztalca wszystkie tony, wylaczylem go w trybie entertaiment i wtedy muzyka mimo ustawien 5.1 dziala tylko w 2 przednich glosnikach. Spostrzezenie: dzwiek jest bardzo czysty ale poza czystoscia chce tez odpowiednia glosnosc wiec mieszalem dalej, wlaczylem tryb audio creation, troche mnie zaszokowala mnogosc opcji, tryb ten jest glosny ale chyba mniej wyrazny, wlaczylem tam pozostale glosniki gra glosniej jednak moim zdaniem jakosc przez to ucierpiala, w pozostale sowaki sie nie bawilem bo jeszcze nie rozgryzlem. I tu sedno sprawy, chce wlaczyc wszystkie glosniki tak by graly tak czysto jak w trybie 2.1. na jaki poziom ustawic Crystalizer? Jaki tryb najlepiej nadaje sie do odsluchu muzyki i jesli to audio creation to moge prosic ustawienia jakies bo widze ze zapisywac mozna. moj mail jak cos to pietrro@o2.pl. Bardzo prosze o pomoc bo chce wykorzystac w pelni ta karte a czysty dzwiek 2.1 mnie nie satysfakcjonuje bo w koncu mam 5.1.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież zestawy 5.1 nie nadają się do słuchania muzyki stereo.Zwłaszcza jak chcesz żeby dzwięk stereo,był emulowany na przestrzenny i grał we wszystkich głośnikach.Pomijam już fakt że głośniki G500 i X-Fi nie nadają się do porządnego słuchania muzyki.To świetny sprzęt do gier i filmów DVD a nie do słuchania muzyki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...