wanka Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Jestem podlaczony do sieci telewizji kablowej. Do tej pory miałem przydzielony ?wewnętrzny IP? a dzis po awarii sieci dowiedziałem się od admina za mam ustawic tzw. Automatycznie Uzyskaj Adres IP w panelu sterowania (siec). Co to teraz oznacza, poza tym ze mam przez serwer DHCP automatycznie przydzielany IP (mam wykupione 128kb/s). Czy moze sie zdarzyc ze dostane "trefny nr IP" i transfer moze spadac w zaleznosci od przydzielonego IP? :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 dlaczego mialoby tak byc? tez jestem w sieci, w ktorej mam IP przydzielane z DHCP, z tym ze zawsze kazdy ma ten sam na podstawie MAC'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 a dlaczego jakies ip maja byc trefne ?? masz na pienku z adminem czy co ?? a poza tym DHCP dziala tak, ze stara sie przydzielac jedno ip tak dlugo jak sie da, tzn. jesli czas dzierzawy ip uplynal to najpierw rozwazana jest kolejna dzierzawa tego numeru co poprzednio. jesli z jakichs powodow jest to niemozliwe, wtedy dostaniesz inny. a co do ograniczania transferu - to jesli juz admin chcialby taki sport uprawaic to odbywalo by sie to na podst. adresu fizycznego MAC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...