DOdo Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Na ile to moge podkręcic ??? bez specjalnego chlodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 to zalezy jaka masz jeszcze wersje , bo ja mam OEM wersje(leadtek winfast ) czyli bez radiatorow na pamieciach i taktowaniem 175/400 i elegancko bez niczego idzie na 239/560 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Jak mialem Creative Labs GF3Ti200 to spoko non stop smigal 230/530 - wiecej czasem dawalem, ale na moim owczesnym sprzecie nie mialo to juz wiekszego sensu... Standardowe chlodzenie bylo - duzy radiatorek na rdzeniu i na pamieciach malutkie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sammy Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 tak jak w podpisie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 mój chodzi na 275/505 - pamięci cieniutko bo 128MB :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarK Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 moj Palit poszedl 233/530 max. na standardowym chlodzeniu (wentyl + radiatory na pamieci), na codzien jest 220/500 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 no to ja mam rekord! mi chodzi mój Gainward GF3ti200GS na 250/550 :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lebioda Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 gainward 260/580 zmienie chłodzenie na gpu będzie więcej :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 ja to mam na orginalnym chlodzeniu a nie próbowałem wiecej bo karta byla gorąca ja dwa ciach!e Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 mój stary genio gs chodził na 265/565 -to była karta!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lebioda Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 grzesiu ja też tyle wykręciłem na orginalnym napisałem że zmienie chłodzenie a nie zmieniłem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuZaczek Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 A ja mam teraz S3 TRIO 3D 2DX 4MB agp i nie krece bo po co :?: :twisted: :wink: :wink: :wink: :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asker Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 8O no to masz zajebiscie... Moj gainward smiga na 220/500 dalej nie sprawdzam bo mi sie nie chce :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lebioda Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Asker kręć dalej u 2 moich znajomych bez problemu chodzą na 250/550 dalej się boją:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BigSpider Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Tydzien temu zamowilem sobie Palit Daytona GF 4 TI 4200 128 MB DDR AGP 8x i TV -OUT. Gdy juz zamowilem zajrzalem tu na forum i przestraszylem sie tego ze taktowanie pamieci ma zaledwie 450 MHz, za to inne np gainward 512. Wogole naczytalem sie ze kiepsko sie podkrecaja i szybko sie grzeja. Jaka wielka mnie niespodzianka spotkala kiedy okazalo sie ze rdzen mozna podkrecic o 30 MHz a taktowanie pamieci az o 75 MHz :) odrazu mi bylo lepiej. Wogole karta chodzi git bez zadnych zastrzezen, zero problemow. Jestem z niej bardzo zadowolony :) widac niepotrzebnie na poczatku sie obawialem ze wybralem geforca innej, mniej znanej firmy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 A ja mam teraz S3 TRIO 3D 2DX 4MB agp i nie krece bo po co :?: :twisted: :wink: :wink: :wink: :D :D Tydzien temu zamowilem sobie Palit Daytona GF 4 TI 4200 128 MB DDR AGP 8x i TV -OUT. Gdy juz zamowilem zajrzalem tu na forum i przestraszylem sie tego ze taktowanie pamieci ma zaledwie 450 MHz, za to inne np gainward 512. Wogole naczytalem sie ze kiepsko sie podkrecaja i szybko sie grzeja. Jaka wielka mnie niespodzianka spotkala kiedy okazalo sie ze rdzen mozna podkrecic o 30 MHz a taktowanie pamieci az o 75 MHz :) odrazu mi bylo lepiej. Wogole karta chodzi git bez zadnych zastrzezen, zero problemow. Jestem z niej bardzo zadowolony :) widac niepotrzebnie na poczatku sie obawialem ze wybralem geforca innej, mniej znanej firmy Temat dotyczy chyba GF3Ti200 jesli sie nie myle, a tu jakies bzdurki widze... :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BigSpider Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 A ja mam teraz S3 TRIO 3D 2DX 4MB agp i nie krece bo po co :?: :twisted: :wink: :wink: :wink: :D :D Tydzien temu zamowilem sobie Palit Daytona GF 4 TI 4200 128 MB DDR AGP 8x i TV -OUT. Gdy juz zamowilem zajrzalem tu na forum i przestraszylem sie tego ze taktowanie pamieci ma zaledwie 450 MHz, za to inne np gainward 512. Wogole naczytalem sie ze kiepsko sie podkrecaja i szybko sie grzeja. Jaka wielka mnie niespodzianka spotkala kiedy okazalo sie ze rdzen mozna podkrecic o 30 MHz a taktowanie pamieci az o 75 MHz :) odrazu mi bylo lepiej. Wogole karta chodzi git bez zadnych zastrzezen, zero problemow. Jestem z niej bardzo zadowolony :) widac niepotrzebnie na poczatku sie obawialem ze wybralem geforca innej, mniej znanej firmy No tak zapedzilem sie. Przepraszam :( Temat dotyczy chyba GF3Ti200 jesli sie nie myle, a tu jakies bzdurki widze... :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BigSpider Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 A ja mam teraz S3 TRIO 3D 2DX 4MB agp i nie krece bo po co :?: :twisted: :wink: :wink: :wink: :D :D Tydzien temu zamowilem sobie Palit Daytona GF 4 TI 4200 128 MB DDR AGP 8x i TV -OUT. Gdy juz zamowilem zajrzalem tu na forum i przestraszylem sie tego ze taktowanie pamieci ma zaledwie 450 MHz, za to inne np gainward 512. Wogole naczytalem sie ze kiepsko sie podkrecaja i szybko sie grzeja. Jaka wielka mnie niespodzianka spotkala kiedy okazalo sie ze rdzen mozna podkrecic o 30 MHz a taktowanie pamieci az o 75 MHz :) odrazu mi bylo lepiej. Wogole karta chodzi git bez zadnych zastrzezen, zero problemow. Jestem z niej bardzo zadowolony :) widac niepotrzebnie na poczatku sie obawialem ze wybralem geforca innej, mniej znanej firmy Temat dotyczy chyba GF3Ti200 jesli sie nie myle, a tu jakies bzdurki widze... :? No tak zapedzilem sie. Przepraszam :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janus Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 Mój gainward sie swietnie kreci jednak mam specjalnie zrobiony radiator z procka ale wyniki chyba nie jest najgorszy 275/587 chociaż to nie jest max bo szczerze mówiąc nie chciało mi sie wiecej bawic z tym ale jak bede miał troszke wiecej czasu to zabawie sie :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DOdo Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 A jakie znacie jeszcze progi do podkrecania kart gr. ????? Bo ja uzywam PowerStripa i narazie jest spoko. Jezeli znacie inne dajcie linka do dawnlodu czy cus z góry dzięki :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 Gainward - na to co w podpisie... (zmienione chłodzenie na GPU) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 A jakie znacie jeszcze progi do podkrecania kart gr. ????? Riva Tuner 2.0 - najlepszy IMHO tweaker do kart Nvidia i Ati Do sciagniecia tu - http://www.guru3d.com/files/rivatuner/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janus Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 Dimek ma racje Riva tunej jest najlepsza tez jej używam :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 ale jak podkrecic riva tuner?? Tam sa jakby do wyboru dwa pola do podkrecenia. Na gorze i pod nia jeszcze jedno. Z tej strzaleczki jak biore to podkrecam ale jakies dziwne rzeczy sie dzieja. Jak wybiore menu z tej strzaleczki pod nia to wtedy sie nie da podkrecic, pisze zeby jakies detect now czy cos, ja robie, biore reboot tak jak chce a i tak nie moge tych suwakow przesuwac :( A jak zrboic zeby byla opcja clock freqencess w sterowniku do zmiany? Tam wiecie, wlasciwosci, zawansowane, gf3ti200, i tam sie powinno wybrac. u mnie tego nie ma... jak to wlaczyc?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janus Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 Klikasz tą wyżej strzałeczke i wybierasz low level system setings przesówasz suwaki i wybierasz test nastepnie zastosuj i juz masz :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 na moje niezły też jest EXPERT TOOL(ach te zegary......) przynajmniej dają za darmo i nie trzeba szukać w sieci, a w zupełności wystarcza(mówię oczywiście o kartach Gainwarda) Ale zam i tak uzywam Power Stripa. tylko mnie wkuża że mam wersję legalną i jakieś <span style="color:red;">[ciach!]</span>o mi sie pojawia na np.30s a jutro bedzie na 33:(((((((((((((((O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nogal Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 tak jak w podpisie, wiecej nie kręce , bo nie ma już wyraźnego wzrostu wydajności ... a pozatym po co katować karte ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 no to ja mam rekord! mi chodzi mój Gainward GF3ti200GS na 250/550 :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: gainward 260/580 zmienie chłodzenie na gpu będzie więcej :P mój chodzi na 275/505 - pamięci cieniutko bo 128MB :( 8O no to masz zajebiscie... Moj gainward smiga na 220/500 dalej nie sprawdzam bo mi sie nie chce :D Jak wy to robicie ze wam GPU tak wysoko idzie??? Ja juz przy 237MHz na GPU mam zwiechy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DOdo Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 Krecilem i ..... wykrecilem tylko do 220/481 jak ide na 230/500 juz ekhem siem boje :P. Uzywam RivaTUnera jak sie pojawia wykrzyknik to znaczy ze istnieje ryzyko przepalenia ? po ciach!a jest ten wykrzyknik ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba79 Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Jaki jest sens podkrecania Gf3, czy wzrost wydajnosci jest zauwazalny, ile np. przybywa pkt w 3D Marku? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...