tom_tom Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Jestem w trakcie tworzenia swojej strony domowej. Własnie pracuje nad designem. To co narazie stworzyłem w wersji Alpha 1: http://tom.dvh.pl/images/portfolio.jpg Chciałbym abyście ocenili ten layout i wpisali tu jakieś swoje sugestie, co poprawić, co usunąc itp. Będę wdzieczny za pomoc :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Trudno powiedzieć po takim obrazku. Jak dla mnie czcionka mało czytelna i zbyt ciemne tło. Poza tym, jeśli to ma być wynikowy rozmiar, to trochę ciasno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_tom Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 ciasno? wersja numer 2 : http://tom.dvh.pl/images/portfolio_alpha_2.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Jasność lepsza. Jednak mówiąc o czcionce, mówiłem o tej "to jest treść newsa" - źle się ją czyta, zmiana rozmiaru lub kroju czcionki może pomóc. Sprawdź np. Verdanę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_tom Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 (edytowane) aaa... wlasnie nie wiem co sie z nią stało, ale to nie problem - narazie taka jest aby zapelnic trescia lay... Zrobię stronę index.php gdzie będziesz wybierał czy chcesz przeglądać stronę w wersji z flashem lub bez niego Wyczytałem na dzikie.net, że odpowiadałyby jasne kolory. Wobec tego będzie możliwość przełączania kolorystyki - jasny/ciemny. Wiem będzie trzeba zrobić drugi layout ale trudno :P Do 4 września będę sie nudził ULLISSES - co myślisz o tym aby dać menu po lewej ? :P EDIT: Jakie proponujecie kolory? Edytowane 31 Sierpnia 2006 przez tom3k3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Za dużo chcesz rzeczy na raz. 1. Przy takiej ilości linków menu może zostać tam, gdzie jest. 2. Dwie ramki można zastąpić jedną dużą. 3. Czcionka jest koniecznie do zmiany. 4. Co do reszty, to najlepiej oglądać stronę w wersji html/xhtml, bo taki screen nie oddaje prawdziwego wyglądu strony. Nie wspomninając już o samej składni, która także jest ważna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuC!o^ Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Pozwolę sobie zadać intymne pytanie. tom3k3 ile czasu poświęciłeś temu lay'owi ? Jest to twoja własna koncepcja czy wzorowałeś się na innych ? (jeżeli się wzorowałeś to proszę wrzuć choćby "screen" tamtej pracy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Idziesz w złym kierunku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_tom Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Za dużo chcesz rzeczy na raz. 1. Przy takiej ilości linków menu może zostać tam, gdzie jest. 2. Dwie ramki można zastąpić jedną dużą. 3. Czcionka jest koniecznie do zmiany. 4. Co do reszty, to najlepiej oglądać stronę w wersji html/xhtml, bo taki screen nie oddaje prawdziwego wyglądu strony. Nie wspomninając już o samej składni, która także jest ważna. Ad1. Będzie kilka linków więcej, dlatego postanowiłem, że menu będzie w osobnym bloku po prawej. Ad2. Nie bardzo rozumiem :P Ad3. Czcionka w newsach będzie zmieniona - już to mówiłem. Ad4. - Pozwolę sobie zadać intymne pytanie. tom3k3 ile czasu poświęciłeś temu lay'owi ? Jest to twoja własna koncepcja czy wzorowałeś się na innych ? (jeżeli się wzorowałeś to proszę wrzuć choćby "screen" tamtej pracy) Sam robiłem :) Idziesz w złym kierunku. Dlatego założyłem topic, poca :unsure: Zaraz dam screen z wstępnym szkieletem strony... Sam szkielet będzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 (edytowane) Ad1. Będzie kilka linków więcej, dlatego postanowiłem, że menu będzie w osobnym bloku po prawej. Ad2. Nie bardzo rozumiem :P Zaraz dam screen z wstępnym szkieletem strony... Sam szkielet będzie :) 1. Po prawej? Niech Ci będzie, zobaczymy. 2. Chodzi o to, że masz 2 ramki z newsami (lewa, prawa). Lepiej chyba zrobić jedną dużą ramkę. 3. Odpuść sobie screeny, wrzuć na pierwszy lepszy darmowy serwer - republika, interia, wp, cokolwiek. Kod html lepiej przemawia niż screeny. Edytowane 31 Sierpnia 2006 przez ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_tom Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 (edytowane) Mam tu inną wersję zrobioną - http://tom.dvh.pl/images/portfolio_beta_1.jpg . Potnę wieczorem jeśli tak bardzo to potrzebne.... Edytowane 1 Września 2006 przez tom3k3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 (edytowane) TRAGEDIA- wszystkie, porażka po prostu, wyglądają jak zrobione w paincie w 3 minuty. A wypełnienie trescią to nie jest problem - http://lipsum.com Daj sobie spokój, pooglądaj jak wyglądają layouty, tutaj masz dużo: http://templatemonster.com. Wiadomo ze takich robic nie bedziesz ale przynajmniej zauwazysz ze Twoje sie do niczego nie nadaja. Zrob strone prawie bez grafiki, wyjdzie jej to na dobre Edytowane 1 Września 2006 przez skinny500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Popieram w całej rościągłości, prócz tego lipsum - IMO bez sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_tom Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Ok, dzięki za pomoc :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasy Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 (edytowane) Popieram w całej rościągłości, prócz tego lipsum - IMO bez sensu.dlaczego sie nie zgadzasz? Strona o wiele lepiej wyglada "na pierwszys rzut oka" kiedy jest na niej jakis tekst ktory ma w sobie jakas tresc, a napisy w stylu "przykladowy tekst przykladowy tekst przykladowy tekst przykladowy tekst przykladowy tekst przykladowy tekst przykladowy tekst przykladowy tekst przykladowy tekst przykladowy tekst przykladowy tekst przykladowy tekst przykladowy tekst przykladowy tekst przykladowy tekst przykladowy tekst przykladowy tekst przykladowy tekst przykladowy tekst przykladowy tekst przykladowy tekst ........" ukazuja tylko amatorstwo wykonawcy :) ps co do tematu layout tragedia :) ale nie przejmuj sie! poogladaj sobie layouty na templatemonster.org i sproboj sie wzorowac na jakims, trening czyni mistrza z czasem nie bedziesz potrzebowal "sciagawki" bo pomysl przyjda same! :) Powodzenia! Edytowane 1 Września 2006 przez flasy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_tom Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 A gdybym zrobił coś takiego jak na softwarepatch.pl? Obrazek na tło, Przezroczyste okno Moje dokumenty z Windows Vista i w srodku treść strony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 (edytowane) Z opisu spodziewałem się marnej strony. Ta jednak nie wygląda źle. Do tego dość szybko się ładuje i jest przejrzysta. Tylko te 3 kolumny to lekka przesada i przepych. Ja osobiście wolę jednak lekkie stronki z małą ilością grafiki. Np.: agro-turystyka.ovh.org Pooglądaj te na templatesheaven.com. Edytowane 2 Września 2006 przez ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_tom Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 ULLISSES, mi chodzi o coś takiego - http://www.flash-game-design.com/tutorials...-photoshop.html :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 (edytowane) Nawet ładne. Jeśli grafika będzie dobrze skompresowana i jednocześnie będzie wyglądać znośnie, to jak najbardziej fajny pomysł. A więc do dzieła. :] Tylko pamiętaj, że podstawą jest przejrzystość strony, czyli czytelna czcionka i dobór kolorów. Edytowane 2 Września 2006 przez ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_tom Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Jutro popracuję :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 mi się na firefoxie rozjeżdża ramka przy górnym obrazku.. jest krótsza niż dolna ramka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_tom Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 (edytowane) To może coś z tego? :P http://tom.dvh.pl/images/portfolio5.jpg http://tom.dvh.pl/images/portfolio5a.jpg://http://tom.dvh.pl/images/portfolio5...portfolio5a.jpg http://tom.dvh.pl/images/portfolio5b-b.jpg http://tom.dvh.pl/images/portfolio5b-g.jpg ://http://tom.dvh.pl/images/portfolio5...io5b-g.jpg Wykorzystałem to lipsum jak mowiliscie :) Przy tworzeniu wzorowałem się na tym: http://good-tutorials.com/track/14009 Edytowane 6 Września 2006 przez tom3k3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Troche skromne to to jest :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_tom Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Lubię minimalizm? Które najlepsze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Kurcze. Rozmieszczenie niezłe i ogolnie fajnie by to wyglądało, gdyby nie te kolory. Strasznie ciemny ten szary. Weź ten niebiseki, dorzuć bardzo jasny szary i zobaczymy. Ewetnualnie biały lub inne kolorki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_tom Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Eee.... Jakoś dziwnie wygląda ten lay jak jest jasny :P Ja tam wolę ciemne kolorki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3loader Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 (edytowane) Witam śledze sobie czasami ten temat i postanowiłem wreszcie dodać coś od siebie:) Generalnie pomysł na minimalistycznie wyglądającą stonkę jest ok, tylko dobrane przez Ciebie kolory jak na mój gust gryzą się, przez co stronce brakuje przejrzystości, jaką charakteryzują się zazwyczaj minimalistyczne graficznie stronki...:) Jeśli już chcesz zostawić takie kolory, to moim zdaniem najlepiej wygląda ostatnia wersja layoutu. Zwróć też uwagę, że w layoucie na którym się wzorowałeś głównym kolorem jest biały... pozatym imho benerek w tym layoucie jest hmm średni...? nie pasuje mi do całości strony ale to taka skromna uwaga. Od siebie podrzucam mały pomysł na rozwiązanie menu - nie chciało mi się bawić w szczegóły, ale powinieneś się domyślić o co mi chodzi Edytowane 8 Września 2006 przez 3loader Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_tom Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Dzisiaj rano zrobiłem coś takiego... Wersja w jaśniejszych kolorach jak radziliście... www.tom.dvh.pl/images/portfolio6.jpg Co o tym sądzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Stylistycznie jest świetnie! Zostają jednak szczegóły. Trochę przesadzona jest wysokość tego niebieskiego paska (logo) oraz IMO zbyt duża czcionka w menu. Poza tym jest OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Byłoby jeszcze lepiej jakby było zrobione pod 1024 a nie 800. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...