Skocz do zawartości
N.E.O.P.L.A.S.M

3.3 V

Rekomendowane odpowiedzi

bzdura, rda przeklamuje odczyty, poczytaj sobie np na AOA forums zamiast pytac ludzi kotrzy nie maja o tym pojecia i wymyslaja jakies farmazony, zapodaj najnowszyt bios, tam all jest poprawione juz oprocz 3.3 (czasem sie jescze krzaczy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja nie wiem czy bzdura.

moj codegen dawal zamiast -5V jakies -3,6V, wszystko dzialalo dobrze dopuki nie zmienilem GF2MX400 na radka 8500. mialem zwis za zwisem. teraz mam jakas stara zasilke z kompa optimusa i i mam -5V. :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie jest 3V i mam wrazenie, że to dlatego mój comp resetuje się nieraz bez przyczyny, tak nagla. Czy da sie zrobić jakiegoś moda???

A moze przez diodę zenera 2V z napięcia 5V?

CZY KTOŚ JUŻ COŚ TAKIEGO ROBIŁ. TAK MI PRZYSZŁO DO GŁOWY.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bzdura, rda przeklamuje odczyty, poczytaj sobie np na AOA forums zamiast pytac ludzi kotrzy nie maja o tym pojecia i wymyslaja jakies farmazony, zapodaj najnowszyt bios, tam all jest poprawione juz oprocz 3.3 (czasem sie jescze krzaczy)

chcialbym zeby to byla bzdura- niestety nie byla, sprawdzane miernikiem bo sam nie wierzylem w to co pisze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziiwne, że komp w ogóle działa ale niestety taki jest urok codegenów... Mója akurat podaja napięcia niemal wzorcowo, ale wiem, że to żadki przypadek

To jest nas dwoch. Ale zauwazylem ze zalezy to od plyty takze. Wczesniej na Epoxie mialem 5V@ 4,5V, a teraz na Solteku mam 5V@ 4,93V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wydaje mi się ale nie jestem pewny na 100%

3,3V - RAM (SDRAM bo DDR ma 2,5V) i AGP(a także po przetworzeniu 1,5v dla AGPx4 i x8)

5V - chipset płyty głównej

12V - dyski i CDDVDCDRW

jeśli źle gadam to mnie poprawcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... za co odpowiedzxialne jest ...

z +5V cala elektronika napedow, procek

z +12V cala mechanika napedow, wentylatorki

z +3.3V AGP

reszty nie pamietam :oops:

ale z -12V i z -5V na pewno nic waznego skoro zasilacze maja taki maly amperaz dla tych napiec a co dziwne niektore zasilacze daja np dla -5V 0.3A i wszystko jest OK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj codgen 300w trzyma równiutko napięca a mam Athlon - ka Xp, GF3(elektrownia)ti200 gainwarda @ ti500,shuttla ak32a i 256sdr:(((((( (niby wilk a krecą się maxymalnie na fsb 140mhz):(((((((((( I NEED DDR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj codgen 300w trzyma równiutko napięca ...

a zapytam z ciekawosci - jakim miernikiem mierzyles - analogowym czy cyfrowym bo IMHO na analogach trudniej wychwycic wachniecia :?:

pewnie sprawdzał językiem i go język przez cały czas równo szczypał :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorki ze sie tak podklejam :wink:

Ale jestem w podobnej sytuacji co ty :?

Mam 8RDA+ na niej XP1700@2100MHz (12x175) zasilacz zamiast 5V daje 4,811V no i plytka ma problemy ze wstaniem gdy komp jest zimny 8O Gdy sie nagrzeje to jest wszystko OK ... idzie wtedy nawet 10x200Mhz :)

zasilka to Huntkey 300W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, a u mnie też jest ok. 2,7V zamiast 3,3V :( Ale jak siedział GeForce 2MX to było OK. Jak tylko włożyłem Radka 9500PRO (z osobnym zasilaniem) to zaraz spadło napięcie. Nie mam miernika, ale jakoś te napięcie mocno prawdopodobne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zauważyłem ostatnio, że mój code-shit daje zamiast 3.3V... 2,56 !!

Czy to jest możliwe? za co odpowiada to 3.3V?

Według mnei po prostu mieszają się kompowi napiecia i to jest napięcie pamiątek, no chyba że sam miernikiem we wtyczce sprawdzałeś...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przez jakieś 7 m-cy używałem nowego Codegena 300W (ATX 2.01) :D , miałem takie napięcia:

3DMark2001:

3,3V = 3,18~3,22

5V = 5,07

12V = 12,36~12,42

Zmieniłem zasilacz na Enlight'a 230W (zasilacz ma prawie 2,5 roku):

3,3V = 3,34~3,36

5V = 5,15 (ani nie drgnie)

12V = 12,36~12,42

Any questions? :wink: Enlight RULEZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...