N.E.O.P.L.A.S.M Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zauważyłem ostatnio, że mój code-shit daje zamiast 3.3V... 2,56 !! Czy to jest możliwe? za co odpowiada to 3.3V? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|\/|ASO|\| Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Twój radek niema przypadkiem dodatkowego zasiałania w postaci wtyku takiego jak do FDD ?. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N.E.O.P.L.A.S.M Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Twój radek niema przypadkiem dodatkowego zasiałania w postaci wtyku takiego jak do FDD ?. Nie 8500 nie ma czegoś takiego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 2,56 :) dobre albo cos masz z<span style="color:red;">[ciach!]</span>ego z miernikami albo jestes bogiem ze ci chodzi wszystko jak powinno :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 wg mnie jest to nie mopzliwe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Dziiwne, że komp w ogóle działa ale niestety taki jest urok codegenów... Mója akurat podaja napięcia niemal wzorcowo, ale wiem, że to żadki przypadek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 wg mnie jest to nie mopzliwe hehe mozliwe, mi komp sie uruchamial na 300W codegenia i epoxie 8k7a+ z napieciem 5V @ 3.9V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 bzdura, rda przeklamuje odczyty, poczytaj sobie np na AOA forums zamiast pytac ludzi kotrzy nie maja o tym pojecia i wymyslaja jakies farmazony, zapodaj najnowszyt bios, tam all jest poprawione juz oprocz 3.3 (czasem sie jescze krzaczy) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 no ja nie wiem czy bzdura. moj codegen dawal zamiast -5V jakies -3,6V, wszystko dzialalo dobrze dopuki nie zmienilem GF2MX400 na radka 8500. mialem zwis za zwisem. teraz mam jakas stara zasilke z kompa optimusa i i mam -5V. :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pl00b00 Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 to ja tez mam chyba szczescie to codeshita wszystko ponad norma (wyzsze niz nominalne) oprocz 3.33 i +5 ktora mam za malo o okol 2-3, ale tylko czasami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 U mnie jest 3V i mam wrazenie, że to dlatego mój comp resetuje się nieraz bez przyczyny, tak nagla. Czy da sie zrobić jakiegoś moda??? A moze przez diodę zenera 2V z napięcia 5V? CZY KTOŚ JUŻ COŚ TAKIEGO ROBIŁ. TAK MI PRZYSZŁO DO GŁOWY. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 bzdura, rda przeklamuje odczyty, poczytaj sobie np na AOA forums zamiast pytac ludzi kotrzy nie maja o tym pojecia i wymyslaja jakies farmazony, zapodaj najnowszyt bios, tam all jest poprawione juz oprocz 3.3 (czasem sie jescze krzaczy) chcialbym zeby to byla bzdura- niestety nie byla, sprawdzane miernikiem bo sam nie wierzylem w to co pisze... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Dziiwne, że komp w ogóle działa ale niestety taki jest urok codegenów... Mója akurat podaja napięcia niemal wzorcowo, ale wiem, że to żadki przypadek To jest nas dwoch. Ale zauwazylem ze zalezy to od plyty takze. Wczesniej na Epoxie mialem 5V@ 4,5V, a teraz na Solteku mam 5V@ 4,93V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 E, tam. 4,93 to jeszcze w granoicach "błędu statystycznego". Ja jak wyzej napisałem mam 3,3@3 a czasem 2,9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 ..., sprawdzane miernikiem bo sam nie wierzylem w to co pisze... i to jest podstawowa sprawa a nie durne odczyty z jeszcze durniejszych BIOS'ow :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 jasne ze miernikiem to pdstawa, ale naprawde macie 2.6 na linii 3.3 na rda przy mierzeniu miernikem?, bo chyba sie nie rozumiemy troche, ja na przyklad mam 3.1 @ 3.3 na szajsowatym codegenie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 berkut albo kto inny moze mi wytlumaczyc za co odpowiedzxialne jest 3.3v -5v i inne ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczy Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 wydaje mi się ale nie jestem pewny na 100% 3,3V - RAM (SDRAM bo DDR ma 2,5V) i AGP(a także po przetworzeniu 1,5v dla AGPx4 i x8) 5V - chipset płyty głównej 12V - dyski i CDDVDCDRW jeśli źle gadam to mnie poprawcie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 ... za co odpowiedzxialne jest ...z +5V cala elektronika napedow, procek z +12V cala mechanika napedow, wentylatorki z +3.3V AGP reszty nie pamietam :oops: ale z -12V i z -5V na pewno nic waznego skoro zasilacze maja taki maly amperaz dla tych napiec a co dziwne niektore zasilacze daja np dla -5V 0.3A i wszystko jest OK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 moj codgen 300w trzyma równiutko napięca a mam Athlon - ka Xp, GF3(elektrownia)ti200 gainwarda @ ti500,shuttla ak32a i 256sdr:(((((( (niby wilk a krecą się maxymalnie na fsb 140mhz):(((((((((( I NEED DDR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 moj codgen 300w trzyma równiutko napięca ... a zapytam z ciekawosci - jakim miernikiem mierzyles - analogowym czy cyfrowym bo IMHO na analogach trudniej wychwycic wachniecia :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 moj codgen 300w trzyma równiutko napięca ... a zapytam z ciekawosci - jakim miernikiem mierzyles - analogowym czy cyfrowym bo IMHO na analogach trudniej wychwycic wachniecia :?: pewnie sprawdzał językiem i go język przez cały czas równo szczypał :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytman Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 Sorki ze sie tak podklejam :wink: Ale jestem w podobnej sytuacji co ty :? Mam 8RDA+ na niej XP1700@2100MHz (12x175) zasilacz zamiast 5V daje 4,811V no i plytka ma problemy ze wstaniem gdy komp jest zimny 8O Gdy sie nagrzeje to jest wszystko OK ... idzie wtedy nawet 10x200Mhz :) zasilka to Huntkey 300W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 Heh, a u mnie też jest ok. 2,7V zamiast 3,3V :( Ale jak siedział GeForce 2MX to było OK. Jak tylko włożyłem Radka 9500PRO (z osobnym zasilaniem) to zaraz spadło napięcie. Nie mam miernika, ale jakoś te napięcie mocno prawdopodobne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 ja jakoś tak mam na swojej mobo że mogę regulować napięcie 3.3V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Zauważyłem ostatnio, że mój code-shit daje zamiast 3.3V... 2,56 !! Czy to jest możliwe? za co odpowiada to 3.3V? Według mnei po prostu mieszają się kompowi napiecia i to jest napięcie pamiątek, no chyba że sam miernikiem we wtyczce sprawdzałeś... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Przez jakieś 7 m-cy używałem nowego Codegena 300W (ATX 2.01) :D , miałem takie napięcia: 3DMark2001: 3,3V = 3,18~3,22 5V = 5,07 12V = 12,36~12,42 Zmieniłem zasilacz na Enlight'a 230W (zasilacz ma prawie 2,5 roku): 3,3V = 3,34~3,36 5V = 5,15 (ani nie drgnie) 12V = 12,36~12,42 Any questions? :wink: Enlight RULEZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...