Kiczis Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Wygląda naprawde imponująco... mam 1 pytanie... cena :D pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 (edytowane) przemilczmy to ;] byla atrakcyjna za to co dostaje Edytowane 26 Września 2006 przez berkut Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiczis Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 (edytowane) ile zamierzasz z niego uzyskac ? 400 hp conajmniej? acha mam pytanie jaka byla masa poprzedniego silnika? pozdro Edytowane 26 Września 2006 przez Kiczis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 (edytowane) ~270 vs 170 ~400hp jest stosunkowo latwo i na tym poprzestane Edytowane 26 Września 2006 przez berkut Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Moze cosik wiecej na jego temat :?: Grr lexus? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 silnik Toyoty, tzw. 1uzfe. Montowany w lexusach glownie, moj pochodzi z LS400. 300 kucykow i plaski jak stol moment w okolicach 350-400 ;) Po uturbieniu 600 kucy z palcem w d.... tylko ze moja skrzynia jest slabowita ja celuje w wolnossace 400 koni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Chyba samym komputerem zyskasz 20% kucykow :wink: Jestem zielony jak barszcz - tloki to odlew czy sa kute? [; Wyciagne z Ciebie informacje o ostatniej srubce z tego silnika :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 tloki kompozytowe, korby kute Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Planowane przerobki do 400 kucykow to... :?: Ostrzegalem [; A i ile tysiecy km ten silnik zrobil? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 (edytowane) silnik ma 28000 spasowanie kolektora dolotowego, walki, wydech, kolektor wydechowy, program powinno dac 350 kucy najmarniej jesli nie da to zrobie pelen porting glowicy... Edytowane 26 Września 2006 przez berkut Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 no V8 to piękna muzyka :D lżejszy, mocniejszy ... ciekawe czy będzie palił poniżej 15 w mieście ... Pięknie :D Ile zajmie swap ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Swap zajmie jakies 2 tygodnie mysle.... Zobaczymy, razem ze swapem silnika ida poliuretany pelne To bedzie nowe auto w prowadzeniu ;) Na miescie powinien spalic 10 litrow przy spokojnej, jakies 12 normlana i do 15 dynamicznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 bjutifulny skurczybyk z tego silnika :] czekamy na dalsze części "workloga"... jak myślisz ile będzie 0-100? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Swap zajmie jakies 2 tygodnie mysle.... Zobaczymy, razem ze swapem silnika ida poliuretany pelne To bedzie nowe auto w prowadzeniu ;) Na miescie powinien spalic 10 litrow przy spokojnej, jakies 12 normlana i do 15 dynamicznie Tylko 10 litrów? A na trasie pewnie z 7? A najlepsze jest to, że OC jest takie samo jak za silnik 2-litrowy... To dziwne, że pomiędzy 1.0 a 1.8 jest dwukrotna różnica, pomiędzy 1.0 a 2.0 jeszcze więcej, a pomiędzy 2.0 a 4.0 nie ma... Heh spalanie jak u mnie, OC podobne - może też sobie silnik wymienię :wink: Ale piękna sprawa - tylko trochę szkoda takiego silnika to tej niepozornej budy - no ale jak pisałeś lubisz cichociemne wózki, a ten będzie totalnie cichociemny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Jechałem ostatnio BMW 7 z podobnym motorem, myślę sobie, że jadę z 60km/h, pomyliłem się o 120 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 0-100 odrazu po przekladce powinno byc ok 5-5.5s do 100, sam nie wiem. Jedno juz wiem napewno, internet klamie... Nie ma mowy ze ten silnik wazy 170kg z osprzetem, blizej mu do 200 kg, ale mozliwe ze to kwestia tego ze ten jest zalany olejem, ma zamocowany konwerter od automatycznej skrzyni biegow... badz co badz w 5 osob ledwie nam sie udalo go zniesc do garazu (1x Feluke ktory liczy sie za 3 + ja + Gr00by) I tak jest to znacznie mniej niz moj V6 czy V6 coswortha. (niemal 100:)) Rozbrajam takze powoli wiazke elektryczna, jako ciekawostke powiem ze do odpalenia silnika potrzeba 8 kabli podlaczonych do aku :) No i jest kupa niepotrzebnych od kontroli trakcji, abs i innych [ciach!]lek ktorych oczywiscie nie bede uzywac. Szukam teraz kola zamachowego adekwatnego do zadania, tj, podlaczenia go do walu w 1uzfe i zalozenia docisku z coswortha. Ponoc z supr i innych wynalazkow pasuja kola zamachowe po dolozeniu wienca zebatego z 1uzfe. Mysle takze czy nie ma sprytniejszych metod na to by podpiac wtedy moja skrzynie biegow, byloby to calkiem fajne bo silnik bylby o 20mm bardziej z tylu auta przez co bylby lepiej wywazony = lepsza skretnosc.. :D Dzis nie prowadzilem zadnych prac poza ogladaniem swojej nowej zabawki i praca nad wiazka elektryczna. Zrobilem sobie fotke z silnikiem, jest to jedno z nielicznych zdjec jakie posiadam gdzie sie usmiecham... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 no no śliczna maszynka :) z tą pojemnością pod oc przyszłościowa :) jedno małe pytanie - ile wytrzyma skrzynia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Sliczny silnik. Mam nadzieje, ze zrobisz z tego autka istnego potwora. BTW. wolalem jak sie nie usmiechales :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 na zdjęciu wyglądacie jak para ślubna :] (odbierz to jako komplement :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Cola do picia czy odkrecania srubek ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 przecież cola i tak ci nic nie da... to jest wałek... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Jak to nic nie da? :blink: Chyba nigdy nie próbowałeś... BTW ;) Czekam co z tego auta wyjdzie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 przecież cola i tak ci nic nie da... to jest wałek...Cola duzo nie kosztuje - kup i kiedys sprawdz, bo nie widze sensu Ci tego udowadniac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 OT on KOla sprawdza sie jako odrdzewacz, nie sprawdza sie jako odplamiacz OT off Nie wiem czemu ale mam jakies dziwne wrazenie ze nic z tego nie bedzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 (edytowane) próbowałem, nie bójcie się... ale widać miałem jakąś inną kolę (mniej stężoną?) bo nic nie dała... zresztą kwas fosforowy (z tego co pamiętam to z tego jest cola) nie jest mocnym kwasem a jest jeszcze rozcieńczany... ludzie to tylko wasza podświadomość xD polejesz colą to myślisz "acha teraz musi pójść" skutek - adrenalina i inne związki są produkowane a ty odkręcasz śrubę... ale chromolić ten temat... niech nikt nie pisze o tym szkoda zasypywać temat... Edytowane 28 Września 2006 przez Bio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 może polewałeś pepsi :> róznica jest kolosalna B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Nie wiem czemu ale mam jakies dziwne wrazenie ze nic z tego nie bedzie A dlaczego ? Ja narazie widze tylko ewentualne problemy z miska olejowa, jest to NAJBARDZIEJ skomplikowany element ukladanki. Jesli nie uda mi sie jej zlozyc to kuniec :// Gdybym mial RWD to ten silnik moglbym i pojutrze zakladac, przez to ze mam naped na 4 kola to sytuacja jest o wiele bardziej skomplikowana. Sciagnelem przed chwila kolo zamachowe z konwerterem, musze teraz znalezc zamach od np. toyoty supry.. Jutro troche za tym pojezdze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^BerZerK^ Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Powodzenia :) Cieszy mnie ze V8. A co do miski - nie masz nikogo kto by ci w razie czego pospawal jaka chcesz na bazie tej ktora masz? Tzn zostawiasz kolnierz a scianki i dno rzezbi jak potrzebuje zeby sie zmiescilo? Dobry spawacz pospawa tak ze bedzie bez problemu szczelne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Gdybym komus zlecil zrobienie miski (od poczatku do konca) zaplacilbym za to pewnie 2 tyle co za silnik. Wszystkie elementy miski musze zrobic samemu, natomiast gotowe puzle zaniesc spawaczowi od aluminium by on pod moim okiem zlozyl to w 1 kawalek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^BerZerK^ Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 No ja wlasnie cos takiego mialem na mysli. :-) Szlifierka nie gryzie (no chyba ze odbije ;-) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...