nowyyy Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Witam! Mam zupelnie nowego kompa, a w nim twardziel Seagate 250 GB SATA II 16 MB cache. Zainstalowalem pierwszy raz windowsa i system widzi tylko 126 GB mimo, ze dysk ma pojemnosc 250 GB :mur: . Dodam, ze juz podczas instalacji windowsa komputer "widział" tylko te 126 GB! Dysk zostal automatycznie sformatowany podczas instalacji windowsa. Jesli to ma jakies znacznie, dodam, ze system plikow to NTFS. Dysku nie dzieliłem na zadne partycje. Plyta glowna to Gigabyte 965 DS4 Prosze POMOŻCIE i powiedzcie co zrobic, zeby komp widział calosc dysku (250 GB) a nie tylko jego polowe??!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zaktualizuj bios płyty głównej do najnowszej wersji!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zaktualizuj bios płyty głównej do najnowszej wersji!!!Może to wina instalacji windowsa bez zintegrowanego service packa. Mi też widzi pierwsze 128 GB i już po instalacji Service packa 2 zakładam partycję na resztę dysku z pod windowsa ( Narzędzia administracyjne - zarządzanie komputerem - zarządzanie dyskami ) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Dwa identyczne posty? Tutaj i w "znikające miejsce". Odpisałem Ci tam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...