golomb111 Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 Nieche mi sie słuchac tych herezjii . GA-7VA taką płyte posiadam i jedyne czym sie różni od Ga-7VAX to tyz że NIEMA DUAL BIOS oraz lanu ! reszta jest TAKA SAMA te same wlasciwości podkręcania zmiany moznkiów i innych ! Więc nieprawdą jest fraszka że GA7VA niema opcjii zmiany mnoznika ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 stary nie kombinuj zamiast solteka o niebo lepszy bedzie ten gigabyte bios epoxa jest znakomity-znajdziesz tam wszysstko co trzeba i tyle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
difrat Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 czekaj gigabyte 7va niema zmiany mnożnika a gigabyte 7vax juz ma, tak samo 7vaxp też ma na forum w tomshardware.pl jest topic o gb 7vax. pisza tam ze sa problemy w nowymi egzemplarzami va 7ax. - rev 1.2 czy jakos tak. sorki za lakonicznosc ale nie do konca pamietam. sparwdz na forum. rev 1.2 jest nieco okrojona podobno. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 hehe ja jestem MANIAKIEM EPOXOW wiec bierz EPOXA !!!!!! a najlepiej na nforcie 2 i moze tego 8RDA bez + jest tansz o 50zl i nie ma tylko firewire i karty sieciowej (mi to nie potrzebne) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 FRV jest spoko w mozliwosci i ustawieniach lepshy od GB, TYLE ZE ,jego wydajnosc jest na niskim poziomie, niedopracowany bios ale moze i cale PCB.Ogolnie ja bym bral epoxa i nie sugerowal sie jednym dwoma postami bo z GB tesh sa problemy.Pozatym Epox 8RDA kosztuje PONIZEJ 500zl ,wedlug mnie warto. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 wiec tak z kupnem płytuy musze jednak poczekac do 15-16 lutego ogolnie juz jestem za epoxem tylko jeszcze ktory ..?? no bo tak na 8RDA mnie niestety obecnie nie stac ..w komputroniku 525 zł a i mam 2 na oku : epox 8K5A2 -425 epox 8K9A -425 i teraz jak ta pierwszaq nie stanieje to ktora z tych 2 polecacie wiem ze 8K9A jst bardziej przyszłosciowa Kt 400 ale nie mam pojecia jak u niej z o/c a mnei to głownie interesuje .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 wiec tak z kupnem płytuy musze jednak poczekac do 15-16 lutego ogolnie juz jestem za epoxem tylko jeszcze ktory ..?? no bo tak na 8RDA mnie niestety obecnie nie stac ..w komputroniku 525 zł a i mam 2 na oku : epox 8K5A2 -425 epox 8K9A -425 i teraz jak ta pierwszaq nie stanieje to ktora z tych 2 polecacie wiem ze 8K9A jst bardziej przyszłosciowa Kt 400 ale nie mam pojecia jak u niej z o/c a mnei to głownie interesuje .. sprawdz w www.polbras.com albo w www.sirius.pl napewno jest taniej u mnie w czwie ta plytka chodzi po 480/490 pln a chocby nawet kosztowala 500 to dalbym tyle za nia (zreszta dalem 510 :) ) jest naprwade wrta swojej ceny a doceniasz to dopiero wtedy gdy ja masz pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 no ana sirius jest jeszcze drozej a dlaczego nie krecisz proca ??jak masz taka płyte a jak kreciłes to na ile ci poszedł max ?? i przy jakich ustawieniach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Jako ze tesh mam taka wlasnie plytke (bez plusa) to ci powiem ze mi sie proc wykrecil 1466@-->2133-->2300--->2400 w zaleznosci od zastosowanego chlodzenia i metodologii badan :-) a stabilne FSB wyciaglem 192mhz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 nie mam wpisanego :) obecnie mam 1900+ (145x11x1.80v) strasznie chu....o sie kreci ta seria musze go zmienic na jakiegos 0.13. Ustawienia pamieci takie jak w podpisie przy taktowaniu 174 mhz :D to chyba wszystko aha nie jade go na maxa bo nie mam odpowiedniego chlodzenia pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 aha bym zapomnial moim zdaniem podkrecanie XPeka z 1700+ na 1800+ czy 1900+ nie ma sensu daje to minimalny przyrost wydajnosciowy a w szczegolnosci gdy szyna pci jest zablokowana co innego gdyby go podkrecic na 2000+ i wiecej wtedy to juz ma sens podam ci przyklad defaultowo na moim sprzecie mam okolo 10000 (zalezy na jakiej windzie) po podkreceniu procka na 1800+ mialem okolo 10200 obecnie na win XP przy procu 1900+ i grafie 300c/600m osiagnalem 11174 podczas gdy na 1800+ i podkreconej grafie mialem 10997 wiec jak widac przyrost jest minimalny. Gdybym zakupil siakiegos 1700+ 0.13 wtedy ustawilbym taktowanie synch. 166/166 zmienijszyl mnoznik na 10 i smigal na 2000+ :twisted: pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Smigalbys o wiele wyzej ,gwarantuje ci to :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Lagier a to ty nei masz 0.13u mysąłem i to dlatego ..no u meni akurat podam ci troche inny przykład podkrecenia z 1700+ na 1600mhz czyli 1800/1900xp dało spory przyrost bo tak na 1700+ niałem 6700 markow czyli marnie strasznie bo na durniu 1160 mhz i podkreconej karcie graficznej jak w opisie maiłaem 6600 markow a po podkreceniu grafy i proca dało mi 7800 markow czyli 1000markow wzrosło tylko ciekawe czy to proc czy grafa ?? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Lagier a to ty nei masz 0.13u mysąłem i to dlatego ..no u meni akurat podam ci troche inny przykład podkrecenia z 1700+ na 1600mhz czyli 1800/1900xp dało spory przyrost bo tak na 1700+ niałem 6700 markow czyli marnie strasznie bo na durniu 1160 mhz i podkreconej karcie graficznej jak w opisie maiłaem 6600 markow a po podkreceniu grafy i proca dało mi 7800 markow czyli 1000markow wzrosło tylko ciekawe czy to proc czy grafa ?? ;) dobra dobra ale u ciebie wraz ze wzrostem fsb wzrasta takotowanie pci a na epoxie jest zablokowane a pci odgrywa dosc istotna role jesli chodzi o tego typu testy pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Srednio PCI jest wazne lagier bo taktowanie AGP sobie mozesz zmienic w biosie :) , ja jade na 75Mhz bo jest jeden frame wiecej w niektorych testach ;]] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHuNaR Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Nieche mi sie słuchac tych herezjii . GA-7VA taką płyte posiadam i jedyne czym sie różni od Ga-7VAX to tyz że NIEMA DUAL BIOS oraz lanu ! reszta jest TAKA SAMA te same wlasciwości podkręcania zmiany moznkiów i innych ! Więc nieprawdą jest fraszka że GA7VA niema opcjii zmiany mnoznika !To masz chyba jakis super egzemplarz, bo moja nie ma mozliwosci zmiany mnoznika... jak zreszta wszystkie 7va, a rozni sie jeszcze od vax architektura (na vax jest juz bardziej zblizona do vaxp). P.S. Czy 8rda tez ma 6-kanalowa zintegrowana czy tylko 2-? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 jezeli na KT400 i za 420pln to najlepiej shuttle 37GT ,duzo opcji do taktowania,szybka ,pozadne zasilanie (nie to co MSI .soltek FRV i tanie epoxy-oczywiscie moj epox ma 3fazowe zajebiste tak jak Abit) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 jezeli na KT400 i za 420pln to najlepiej shuttle 37GT ,duzo opcji do taktowania,szybka ,pozadne zasilanie (nie to co MSI .soltek FRV i tanie epoxy-oczywiscie moj epox ma 3fazowe zajebiste tak jak Abit) Potrzebuje zeby ktos mnie upwenil ... ja tez mam 3fazowe ... tak ? Mój Epox to 8K3A+ z RAIDEM ... nowy nadal ponad 500 zł ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 z radem chyba wszystkie mialy 3fazowe,ale se sprawdz,jezeli masz trzy tranzystory z jednej strony plytki i trzy z drugiej (tak jak ja) lub szesc tranzystorow parami jedne pod drugimi to 3 fazy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 dobra sprawdzilem na stronie epoxa ty masz 3fazowe ale juz 8k3ae tylko 2fazowe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 dobra sprawdzilem na stronie epoxa ty masz 3fazowe ale juz 8k3ae tylko 2fazowe wielkie dzieki ;) ... PS. a juz mialem kupic 8K9A (KT400 AGPx8 i 6ch audio) ale Tristan(Zxc) powiedział ze on ma 2 fazowe ... a nówka kosztowała poniżej400 PLN ;))) ale jako ze kumpla namówiłem na przesiadke na nforce2 i mu 8RDA za 470 zł załatwiłem, to mi swoją plytke za 320 sprzedał ;))) SWOJĄ DROGĄ JAK DUZE SA RÓZNICE MIEDZY 2 a 3 FAZOWYM ZASILANIEM ????? i w czym je sie liczy (te różnice ) w max stabilnym FSB ??? 3 fazowe wyżej poleci stabilnie czy co ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Nieche mi sie słuchac tych herezjii . GA-7VA taką płyte posiadam i jedyne czym sie różni od Ga-7VAX to tyz że NIEMA DUAL BIOS oraz lanu ! reszta jest TAKA SAMA te same wlasciwości podkręcania zmiany moznkiów i innych ! Więc nieprawdą jest fraszka że GA7VA niema opcjii zmiany mnoznika ! jak mi powiesz jak zmienic mnoznik na GA-7VA to bede ci bardzo wdzieczny :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DmL Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 ja bym wzial te msi co mam :))) wypas ;) ale bierz GB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 SWOJĄ DROGĄ JAK DUZE SA RÓZNICE MIEDZY 2 a 3 FAZOWYM ZASILANIEM ????? i w czym je sie liczy (te różnice ) w max stabilnym FSB ??? 3 fazowe wyżej poleci stabilnie czy co ?przy 3fazowym tranzystory sie mniej grzeja bo z elektryki to napiecie dwoch faz daje pierwiastek z 3 napiecia jednej fazy (tak jak 220v w gniazdku w domu i 380v w garazu mam np.spawarka na takim chodzi) i przez to moze dostarczyc wiecej mocy.Przeklada sie to na to ze jezeli tranzystor wytrzymuje te same obciazenie to przy 3fazowym uklad tranzystorow na plycie jest w stanie dostarczyc procesorowi wiecej mocy pradowej.To zasilanie dotyczy tylko proca,bo on zre najwiecej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...