Skocz do zawartości
pete86

Łączenie Sie Z Siecią Wifi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam compaqa i ladnie mi sie laczy z sieciami wifi z pewnym ale...

acer mojej kolezanki moze sie polaczyc pod jedna siec, ja nie. zatrzymuje sie na dialogu (waiting for network to be ready, albo acquiring ip adress) konfiguracja jest taka sama, oboje nie jestesmy w niej autoryzowani, szyfrowanie jest wylaczone,nie laczymy sie oboje na raz. po prostu, ona sie moze polaczyc, ja nie.

kolejny problem polega na tym ze czasem gubi polaczenie z wifi (faktem jest ze jest ono na LOW albo VERY LOW). prawdopodbnie slaby sygnal za tym stoi, jednakze gdy biore aby wykryl sieci to znajduje 2-3 (przedtem znajdywal 6-8). gdy restartuje komputer to znowu jest od razu polaczony pod ta slaba siec, jakby nigdy nic. zastanawiam sie czy problem powoduje slaby sygnal czy jakas wada odbiornika wifi u mnie?

czy sa jakies sterowniki do tej karty sieciowej (broadcom)? czy jest ona pisem of szitem, czy calkiem w porzadku ? sa jakies inneg fajne progrmay do zarzadzania polaczeniem wifi oprocz windosowskiego ? czy ten soft windy jest poprawny pod wzgledem wifi?

dziekuje za pomoc

pete

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie pamietam do konca jak to bylo

ale w stanach wi-fi ma chyba o 2 kanaly mniej

(bo laptopa masz pewnie przeznaczonego na dystrybucje w stanach)

wiec jesli te sieci sa na kanalach typu 13 to mozesz miec problem

Edytowane przez Hipoll

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi