pete86 Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Witam, mam compaqa i ladnie mi sie laczy z sieciami wifi z pewnym ale... acer mojej kolezanki moze sie polaczyc pod jedna siec, ja nie. zatrzymuje sie na dialogu (waiting for network to be ready, albo acquiring ip adress) konfiguracja jest taka sama, oboje nie jestesmy w niej autoryzowani, szyfrowanie jest wylaczone,nie laczymy sie oboje na raz. po prostu, ona sie moze polaczyc, ja nie. kolejny problem polega na tym ze czasem gubi polaczenie z wifi (faktem jest ze jest ono na LOW albo VERY LOW). prawdopodbnie slaby sygnal za tym stoi, jednakze gdy biore aby wykryl sieci to znajduje 2-3 (przedtem znajdywal 6-8). gdy restartuje komputer to znowu jest od razu polaczony pod ta slaba siec, jakby nigdy nic. zastanawiam sie czy problem powoduje slaby sygnal czy jakas wada odbiornika wifi u mnie? czy sa jakies sterowniki do tej karty sieciowej (broadcom)? czy jest ona pisem of szitem, czy calkiem w porzadku ? sa jakies inneg fajne progrmay do zarzadzania polaczeniem wifi oprocz windosowskiego ? czy ten soft windy jest poprawny pod wzgledem wifi? dziekuje za pomoc pete Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hipoll Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 (edytowane) jaka winda? sprawdz czy niemasz jakis drastycznych ustawien oszczedzania energii Edytowane 1 Września 2006 przez Hipoll Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pete86 Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 xp w parametrach karty mam wylaczone oszczedzanie energii, na reszcie ustawien sie nie znam wiec wole nie zmieniac samemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hipoll Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 (edytowane) nie pamietam do konca jak to bylo ale w stanach wi-fi ma chyba o 2 kanaly mniej (bo laptopa masz pewnie przeznaczonego na dystrybucje w stanach) wiec jesli te sieci sa na kanalach typu 13 to mozesz miec problem Edytowane 1 Września 2006 przez Hipoll Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pete86 Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 ale jezeli w domu mam router linksysa i utworzony z niego access point to chyba powinno wszystko dzialac, co nie? nawet jesli by nie lapalo to chyba mozna przekonfigurowac router na inne kanaly (obslugiwane przez laptopa), is that right? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Ustaw wszystko dla pewnosci na kanal 11 i zobacz, czy sie cos poprawi. Jak masz jakis panel konfiguracyjny do karty wifi w tym lapku to daj screena, zobaczymy czy cos mozna poprawic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pete86 Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 uzywam windowsowskiego. teraz zauwazylem ze ten acer ma a/b/g, ja mam b/g. czy mozliwe jest ze widze sieci typu a, ale nie moge sie pod nie podlaczyc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Raczej nie, bo sieci a dzialaja na innej czestotliwosci (5 GHz zamiast 2.4 GHz). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...