Skocz do zawartości
heryf

Plyta S. 939

Rekomendowane odpowiedzi

Plytka bardzo dobra ale ja bym polecil cos takiego jak ja mam;) tanie dobre i marka DFI Serdecznie polecam

DFI RS482 Infinity ATI XPress 200 http://www.sirius.pl/komputery/towar_cenni...939_DualDD.html

lub cos takiego

DFI NF4 SLI Infinity nForce4SLI http://www.sirius.pl/komputery/towar_cenni...39_DualDDR.html

Recenzja DFI RS482 Infinity ATI XPress 200 jest na forum wiec nie zaszkodzi przeczytac:) Milych zakupow

Edytowane przez MeoPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no fakt nie ma tego epoxa i ciezko go dostac, za to sprzedawca poleca cos takiego klik co wy na to ? cena w miare przystepna, dodam ze plyta ma pozwolic na lekkie oc

Może asrock Dual sata - płyta sprawdzona, polecana (sam mam), do lekkiego oc sie nadaje (a nawet do wiekszego) i cena tez niezła. Niektórzy nie mogą się przekonać bo to Asrock ale ten model naprawde jest udany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.pcprojekt.pl/?/p__katalog_produ...NPAJ_SLI_s939_/ - tu mają.

Imo mobo jest świetne :wink:

A co do Gigabyte to weź o tym syfie zapomnij nie umywa się do Epoxa a sprzedawca poleca bo pewnie mają cały magazyn tego goofna

EDIT: W mcompie mają oema za 325 zł - na stronie jest błąd w opisie że dają tylko 1m gwary, w rzeczywistości jest 12.

Edytowane przez -Caleb-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znajomy planuje wymienic swoja stara plyte s.A na cos takiego klik do tego a64 3000, pytanie czy moze jest jakas inna lepsza plyta w podobnej cenie

Sam wybralem ta plyte a bralem pod uwage jeszcze DFI NF4 Infinity. W koncu zadecydowala dostepnosc [bo mi sie troszke spieszylo ;)] i gwarancja na 3 lata. Kupilem ja w sirius.pl nawet jesli nie maja na stanie, mozna zadzwonic i spytac, zdaje sie ze nie kwapia sie do zmian dostepnosci na stronie.

Co do samej plyty jest calkiem mila, niektorzy polecaja wymiane chlodzenia NB na cos pasywnego. W moim przypadku byl to niebieski radiatorek od Zalmana, tyle ze jak kupilem X1800GTO musialem go zmienic znow na standart. Grafa po prostu zbyt dluga a wyginanie finow tak znacznie w Zalmanie nie mialo sensu. Minusem tej plyty jest tez umiejscowienie wtyczki 24pin. Jesli Twoj znajomy ma mala bude albo ma w niej ciasno to moze to powodowac dodatkowe zmniejszenie przeplywu powietrza w srodku. A tak pozatym: plytka fajna, mila, ciekawa. Duzo opcji do krecenia w biosie. Plus za EZ bootup. Wszystko dziala bezproblemowo ;]

Kwestia jeszcze jakie pamieci ma Twoj znajomy. Do plyty wzialem pamieci na TCCD, do DFI skolowalbym jakies Winbondy ;]

@YogiCK

ha, o tym zapomnialem ;] jak to dobrze z rana jednak wypic kawe.

Edytowane przez topek@GC.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak grafika zostaje zmieniana odrazu na klik, procesor klik no i ta nieszczesna plyta, wyglada na to ze uda mu sie dolozyc kasy i kupic cos takiego klik, pytanie czy jest sens brac taka plyte jesli jest "poczatkujacym overlockerem" ,komp ma mu sluzyc do wszystkiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jak panowie, jest sens to brac ? reszta cfg. chieftec 450W, patriot llk 2x512, samsung 160gb, benq 1650, znajomy po niedzieli planuje kupic te czesci, ale ciagle zastanawia sie nad ta plyta, czy jest sens !? moim zdaniem tak a waszym?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli ma kase to niech bierze DFI pod warunkiem ze ma jeszcze odlozona kase na nowa grafike bo wiąze sie to odrazu z wymina grafiki ja osobiscie biore w zaniedlugim czasie asrocka DUAL-SATA2 ustukam kase na grafe jakas na PCIE i puzniej dopiero przesiadka na DFI ULTRA-D

WIEC JEDNYM SŁOWEM WSZYSTKO ZALEZY OD POSIADANYCH FUNDUSZY ILE CHCE NA TO PRZEZNACZYC KASY TWÓJ KOLEGA

Edytowane przez Kosiarz_1987

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi