Skocz do zawartości
mafia35

Chello Przyspiesza I Znosi Limity!

Rekomendowane odpowiedzi

Oto co ogłosiło Chello dzis, czyli 01.09.2006 roku :)

Szanowni Państwo,

W odpowiedzi na coraz większe oczekiwania i potrzeby naszych klientów firma UPC podjęła decyzję o kolejnym przyspieszeniu usługi szerokopasmowego dostępu do internetu chello. Tym razem zwiększymy prędkość pobierania danych chello light o 50 % i chello easy aż o 100 %. W rezultacie klienci tych usług uzyskają:

prędkość pobierania danych chello light - 1536 kb/s (1,5 Mb/s) zamiast 1024 kb/s (1 Mb/s)

prędkość pobierania danych chello easy - 512 kb/s zamiast 256 kb/s

Podniesienie prędkości już się rozpoczęło. Prędkość pobierania danych chello easy została podniesiona do 384 kb/s, a w ciągu najbliższych 2-3 tygodni osiągnie planowany poziom 512 kb/s. Tymczasem klienci chello light już od dzisiaj będą osiągali prędkość pobierania danych 1536 kb/s.

Dodatkowo do dwóch razy zostaną zwiększone limity pobierania danych (jest to nowa nazwa parametru, która zastąpiła w Parametrach technicznych nazwę "ilość danych powodujących nadmierne obciążenie sieci"):

chello classic - 50 GB zamiast 25 GB

chello light - 30 GB zamiast 15 GB

chello easy - 10 GB zamiast 7 GB

W czwartym kwartale limit pobierania danych dla usługi chello plus będzie w całości zniesiony!!

usługa

prędkość pobierania danych [kb/s]

limit pobierania danych [GB]

dotychczasowa

po przyspieszeniu*

dotychczasowy

obecny

chello easy

do 256

do 512

do 7

do 10

chello light

do 1024

do 1536

do 15

do 30

chello classic

do 3077

do 3007

do 25

do 50

chello plus

do 6144

do 6144

do 50

brak

(od IV kw. 2006)

chello ultra

do 12288

do 12288

brak

brak

Oficjalna informacja w postaci komunikatu prasowego zostanie wysłana do mediów 1-go lub 4-go września.

Szczegóły dotyczące kampanii marketingowej prześle Agnieszka Ryttel.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja sie od razu tu spytam... czy chello nadal rozbudowuje swoja siec na inne miasta? bo juz sie nie moge doczekac Upc i chello w gorzowie wielkopolskim ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napisalem do nich pare razy maila. ( w przeciagu miesiaca z 5 razy) i nic nie odpisuja ;]

raz dzwonilem tam do nich to powiedzieli ze wszystko jest opisane na stronie :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sie nei moge doczkac Chello w Warszawie... dry.gif

a ja na mojej prowincji <_<

i mus płacić tym synom szatana za neo2mb :|...ponoć w Rzeszowie ma być...za jakieś 3 lata do mnie dotrze może ;)

OT

costi - jeśli można wiedzieć - jaki masz net w Lizbonie ? :) prędkość/cena...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie nietety nie pociesza fakt, że UPC ma atrakcyjne ceny ale w przypadku podłączenie jednego komputera do sieci. Chętnie bym przeszedł z tepsy na Chello, ale kurcze udostępniam neta na drugiego kompa. W kablówce nie mozna tego robić bez dodatkowych opłat :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

costi - jeśli można wiedzieć - jaki masz net w Lizbonie ? :) prędkość/cena...

Portugalia to jest kraj malych absurdow... trzymajcie sie, bedzie wesolo :)

Jest tu dwoch glownych dostawcow netu: Sapo (odpowiednik Neo) i Netcabo (kablowka). Obaj maja takie same ceny, z dokladnoscia do centa :lol:

A net kosztuje tyle (ceny za miesiac):

512/128 - 24.99€

4096/256 - 35.59€

8128/384 - 49.50€

A teraz najwiekszy lol: Portugalczycy rozrozniaja w Internecie ruch krajowy i miedzynarodowy. Mowie powaznie.

I teraz pojawiaja sie limity, ktore sa jedyna rzecza rozniaca tych dwoch providerow (moze sa jeszcze w cennikach jakies ukryte haczyki, typu obowiazkowy telefon czy kablowka, ale nie jestem na tyle biegly w ich jezyku zeby to wylapac).

W Netcabo to wyglada tak: Na ruch krajowy sa limity w wysokosci 10GB dla 512 i 40GB dla 4Mbit, 8Mbit bez limitu. Na ruch miedzynarodowy sa limity w wysokosci: 1GB w opcji 512, 10GB dla 4Mbit i 30GB dla 8Mbit. Po przekroczeniu limitu placi sie za kazdy nadmiarowy MB: 0.001€/MB ruchu krajowego i 0.015€/MB ruchu miedzynarodowego.

W Sapo jest: ruch krajowy: 10GB/40GB/bez limitu (odpowiednio dla 512/4Mbit/8Mbit); ruch miedzynarodowy: 1GB/4GB/8GB. Doplaty po przekroczeniu: 0.10€/100MB ruchu krajowego i 1.50€/100MB miedzynarodowego.

Obie sieci nie ograniczaja predkosci po przekroczeniu limitu.

Kto chce jeszcze ponarzekac na TP SA? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki patent:

Przeprowadzam się, zamówiłem sobie Chello Easy. Przed chwilą zadzwoniłem - monter będzie już w czwartek - czyli w niecałe 3 dni!

Po prostu pełen wypas, do tego cena całkiem niezła. To się nazywa profesjonalne załatwienie sprawy, nie to co w TPSA - tygodnie jakiegos bezsensownego czekania, na umowy, monterów i podłączenie.

No i cena, która jest bardzo korzystna: 33 PLN miesięcznie za 512 Kb/sek.

Tylko upload troszke kuleje - 64. No ale mówi się trudno i tak jestem bardzo zadowolony ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może ze mną coś nie tak, albo mi kolega za bardzo miesza i jednej rzeczy nie rozumiem. Czy jeśli chce zamówić tylko net z upc, to muszę płacić jeszcze jakiś abonament oprócz ceny internetu?

Czy rzeczywiście może mnie dosięgnąć taka kara (5k !) jeśli bym dzielił najniższą opcję na 2 koputery?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może ze mną coś nie tak, albo mi kolega za bardzo miesza i jednej rzeczy nie rozumiem. Czy jeśli chce zamówić tylko net z upc, to muszę płacić jeszcze jakiś abonament oprócz ceny internetu?

Czy rzeczywiście może mnie dosięgnąć taka kara (5k !) jeśli bym dzielił najniższą opcję na 2 koputery?

Nie. Posiadajac pelen pakiet TV abonament wynosi 10zl mniej. Jesli nie masz od nich TV placisz za neta 10zl wiecej. Na tym koncza sie "inne oplaty".

Jesli chodzi o dzielenie lacza... Jesli masz router to jest to raczej malo mozliwe. Nie spotkalem sie zeby kogos zlapali na tym...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale mam zajawke na to chello bo teraz mam osiedlowe ktora jest zalosna.

a mieszkam w centrum gdanska i u mnie chyba nie ma chello... :( co trzeba zrobic/spelniac zeby zalozyli? :P

z tego co wiem to w tej chwili chyba prawie w calym gdańsku można zalożyć chello a tym bardziej w centrum

ps. nie sugeruj sie tym co pisze na ich stronie jak sprawdzasz czy można mieć chello bo wynika tam z tego ze np. ja jeszcze nie moge mieć chello a mam je już od 3 lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi