gigant89 Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Dzien dobry,mam stacje sgi O2 i prubuje zainstalowac na niej system,mam irixa 6.2 i gento na mipsa,poniewaz plyty mam nie opisane,sa wypalone na windowsie xp z obrazow plyt (wypalilem jak najwolniej ) po wlozeniu jednej z plyt i wybraniu opcji instalacja z cd pokazuje mi komunikat, bottfile not,using default dks0d1s8:volume header not valid swap partition (0) is not a valid swap area.niech mi ktos pomoze i powie o co w tym chodzi,dodam ze jestem zielony jezeli chodzi o te systemy,z gory bardzo dziekuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 skoro masz nieopisane płyty to może wkładasz nie tą co trzeba a druga możliwość to niezgodne sumy kontrolne a trzecia to źle spartycjonowany dysk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gigant89 Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 truman20 z systemow unixowych jestem zielony,i doszedlem ktora plyta jest ktora,i wlasnie komunikat ktory napisalem wyzej ukazal sie po starcie plyty z linuxem a po uruchomieniu plyty z irixem jest powrut do menu tak jakby jej nie widzial,gdzies przeczytalem ze wlasnie irix wypalony z obrazu na windows moze nie funkcjonowac,partycji pod linuxa nie tworzylem poniewaz niemam pojecia jak to zrobic na sgi O2,jezeli mogl bys mi opisac jak to zrobic i zainstalowac caly system byl bym ci bardzo wdzieczny,z gory bardzo dziekuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 na tej architekturze się nie znam, instalowałem kilkanaście różnych dystrybucji, ale na standardowe platformy a sgi to raczej małopopularna platforma, tu masz linki powinny Ci pomóc http://software.majix.org/irix/install-start.shtml http://software.majix.org/irix/install-bootcd.shtml tu masz dystrybucje na mips'a http://www.linux-mips.org/wiki/Distributions Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gigant89 Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Bardzo dziekuje ci za pomoc ale niestety nieznam angielskiego(tylko podstawy) wiec morze znajdzie sie ktos kto wytlumaczyl by mi na chlopski rozum co i jak,wiem ze na forum sa ludzie kturzy bardzo dobrze znaja temat,bende wdzieczny jesli ktos podejmie sie mi pomuc,puki co bende sam kombinowal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 (edytowane) czytałem to wszystko i proces instalacji i partycjonowania i sądzę, że jeśli jesteś początkującym to sobie z tym nie poradzisz, musisz znaleźć kogoś doświadczonego, a do każdego systemu unix'owego podstawy angielskiego to za mało :) Edytowane 2 Września 2006 przez truman20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreamservice Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 oj-czysta mowo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gigant89 Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 jak w temacie,z gory dziekuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...