Skocz do zawartości
kfazzi

Który Radeon 9800pro?

Rekomendowane odpowiedzi

za pierwszym przemawia rdzen a za drugim gwara, zastanawiaja mnie tylko te pamieci w drugim przypadku - 2ns? ja takowych nie widzialem ale jesli to prawda to moze byc ciekawe - wybadaj tylko na jakim sa rdzeniu

chociaz osobiscie bym wybral nawet r350 z 24-mies gwara niz r360 z 3-mies gwara

Edytowane przez Mikelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie też sie zdziwiłem z tymi pamiątkami i dlatego pytałem was :) a już porozsyłałem maile i jak się okaże że to rzeczywiście pamiątki 2ns i do tego gwara 24 miechy to biore bez pytania :D ... Tylko jeszcze trzeba będzie jakieś chłodzonko lepsze na nie skołować niż te radiatorki z pentagrama :)

EDIT: Pytałem kolesia i to są Samsungi 2NS ale rdzeń R350... mimo to chyba ją wezme ze względu na możliwe gigantyczne podkręcenie pamięci jak na takiego radzia... I do tego gwara 2 lata ... Zdam relacje jak dostane ją w swoje łapki :)

Może ktośz forum ma taką kartę ??

Edytowane przez Cviek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze 3 tygodnie temu na agp było równo 200 zł droższe niż na pci-e, ciekawe kto skosił taką zaje - e - dużą marże na paaru egzemplażach ..

nie chce mi sie szuka tych postów, które mówiły że 76 nie będzie na agp bardzo mi sie nie chce ale było ich wiele ...

czy ten 7600 na agp ma te same technologie co karty na pci-e ? o.O

specjalnie dla ciebie skręcili osbną linię dla agp w starej technologii :lol: Edytowane przez Luk3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy ten 7600 na agp ma te same technologie co karty na pci-e ? o.O

wiem ze do mojego sprzetu sie nie oplaca kupowac ;) ale kumpel ma bartka 3200+ i wlasnie chce wymienic swojego radka 9700pro ;) ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Fisher15:

chłodzenie już mam... radiatorki na pamięci też tyle że te od pentka są cienkie, muszę dokupić taśme termoprzewodzącą i pociąć radiator z durnia więc chłodzonko już mnie nic nie kosztuej.. (no 4.16 + przesyłka za taśme)...

Co do tego Galaxy to naprawdę dobra oferta... zobaczę co wybiorę.... (chociaż jest o 14% droższa :lol: ) - już 1 września i mi sie mózg przestawia :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to będę musiał dołożyć nie 50 ziko tylko 100 :D.. bo ostatnia karta mnie kosztowała 309 ziko i sie spaliła :mur: na szczęście na gwarze... kaska wróci w pn... pewnie sobie kupie tego GS-ka :] ... tylko nie wiem czy na mój sprzęcik jest taka grafa potrzebna... Athlonik 1700+ @ 10x200 + 512 RAMu ...

a i drugą kostkę RAMu trzeba będzie dokupić.. ehh... no nic.. zobaczymy w poniedziałek :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no mi sie jednak wydaje ze taki procek bedzie za slaby do tej karty ;) bo jesli taki AXP 2GHz moze wykorzystac grafe to ja tez moglbym sobie cos takiego kupic :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aaa nie pomyslalem :oops: :)

czyli do mojego kompa tez by sie oplacalo kupic? nie sadze :( w moim przypadku chyba lepiej wymienic platforme i do tego 7600gs ;)

co myslicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to jużjestem zdcydowany na tego 7600GS .. mimo wszystko mogę powiedzieć że dostałem odpowiedzi od kilku ludzi którzy kupili tego radosława i ma on pamiątki realne 2ns... czyli powinny chulać na ile? 1100 MHz :blink: Ciekawie by to wyglądało :lol: pozdro...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi