shrek999 Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 czy sa jakies zrodla programow albo programy/aplikacje rpm'y czy deb'y ktore odgrywaja role NHC naprzyklad tak aby pingwiniasty obslugiwal speedstepa na core duo i potrafil zjezdzac inteligentnie z napieciami i taktowaniem tak samo skutecznie jak wersje windowsowe? Wiem ze napewno samemu nalezy skonfigurowac/wkompilowac w jajco obsługe czujników do temperatur a co z ww czestotliwosciami procesora i karty graficznej?? orientuje sie ktos w tym temacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drainer Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 http://gentoo-wiki.com/HOWTO_CPU_Throttling Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shrek999 Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 ok speed step jest a jak ma sie sprawa do zarzadzania grafika?? a czy ktos wie jak jest z wydajnoscia "tego"? zblizone do windowsowych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drainer Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 (edytowane) eee... a co to ma do wydajności ? ja nie korzystam z tego czegoś, mam wkompilowane w jajo powernow, także z tym nie pomoge :) jeśli chodzi o grafe (muszą być stery do grafy zainstalowane) to ustawiało się to (dla Xorg'a) w /etc/X11/xorg.conf - ale co się dodawało to nie pamiętam i w sumie nie zwracałem na to uwagi, bo moja grafa tego nie obsługuje ;) Edytowane 1 Września 2006 przez Drainer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...