Szczur3K Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Witam, składam sobie moje pierwsze WC. I mam do wyboru 2 chłodnice. Albo Freezer 2x120 albo Black Ice Extream II. Nie patrzcie na cenę bo nowych nie kupuje. Tylko nie wiem którą wybrać. Ogólnie wydaje mi się że Black będzie lepszy bo ma większą powierzchnię oddawania ciepła ale czytałem coś o tym że cieńsze chłodnice są lepsze :blink: I dlatego nie wiem którą mam kupić. Do tego będa 3 bloki od Kyńka i prawdopodobnie pompka Coolriver rev.2. A chłodzić to będzie Athlona 3000+ (oczywiście będzie on podkręcany jak założe WC :D ) i prawdopodobnie Radeonie 9800XT. Tak więc bardzo prosze o pomoc w wyborze chłodnicy. Aha na chłodnicy będą dwa wentyle na normalnym napięciu 12v bo mi nie zależy na super cichym kompie ale na cichszym od tej turbiny thermaltake 92mm... Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Lepszy od tych dwóch by był Cooltek xtreme ale jeśli używane to weź BIX2 będzie wydajniejszy od Freezera który jet prawie identyczny jak BIP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 kwestia za jaka cene... nowy Freezer 2 jest teraz w promocji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczur3K Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 NO cena ta sama bo 130 zł kosztuje używany Black Ice i u Ciebie nowy Freezer 2. Ty masz chyba Samhain też Freezera więc jak możesz napisz coś jak się sprawuje itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 NO cena ta sama bo 130 zł kosztuje używany Black Ice i u Ciebie nowy Freezer 2. Ty masz chyba Samhain też Freezera więc jak możesz napisz coś jak się sprawuje itp. dziala i to dobrze wiec polecam... a to ze go sprowadzam to juz inna kwestia... nowy a uzywany... wybor nalezy do Ciebie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 ja osobiscie miałem kiedys freezera 1x120 i przez 6 miesiecy nie zszedł lakier, co byłoby dziwne w przypadku chłodnic Black ICE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Ja bym chyba brał nowego fryzjera. Różnicy w wydajności zapewne byś nie odczuł, a nówka to jednak nówka. Bez problemów z gwarancją i masz pewność że nie zostaniesz na lodzie z jakimś złomem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal-zal Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 (edytowane) ja moge mieć freezera raz niby użytego za 100 z króccami warto?będzie to od kadeta wydajniejsze? Edytowane 9 Września 2006 przez michal-zal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 ja moge mieć freezera raz niby użytego za 100 z króccami warto?będzie to od kadeta wydajniejsze? Jesli chodzi o Freezera na 1 wentyl IMO nie warto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal-zal Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 własnei mam do wyboru pół rocznego BIE za 130zł lub freezera na 2 wentyle raz używany za 100zł z króccami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
florek41 Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 No muszę Cię zmartwić, że jeśli chodziło Ci o freezera od "Szary28" to już chyba nie masz wyboru :D bo ta chłodniczka jest moja :P. Sam zastanawiałem się pierw nad Kadetem, nawet kupiłem, ale rozmyśliłem się :), i zastanawiałem się nad tym BIE i freezerem, tutaj zdecydowała głównie cena... Bierz BIE, wyjdzie Ci to na zdrowie :D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 @Michal - A nowych chłodnic już w Polsce nie sprzedają? Możesz kupić w RN CoolTeka za 120 złotych który wydajnością z pewnością je pobije. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal-zal Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 @Michal - A nowych chłodnic już w Polsce nie sprzedają? Możesz kupić w RN CoolTeka za 120 złotych który wydajnością z pewnością je pobije.a na dwa wentyle ona jest??? i będzie wydajniejsza od freezera i BIE??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harvester of Chaos Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 (edytowane) W RN niedawno było promo na Freezera 2x120 za jakieś 129 zl . Możesz obadac temat. Edytowane 12 Września 2006 przez Harvester of Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 one jeszcze tam są za te 129zł sprawdzalem przed chwilką jakby ktos chcial cos wiekszego to look in the Sig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...