Skocz do zawartości
feral

Lcd Z/do Anglii

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

"większość" mojego kompa już jest w Anglii :) - brakuje mi monitora LCD, jestem w tej chwili w Polsce i zastanawiam się nad zakupem monitora tutaj. Do (z) Anglii co miesiąc lata ktoś ze znajomych więc nie ma z tym problemu (także z gwarą), monitor leciał by w walizce (i oczywiście fabrycznym kartonie) w luku bagażowym:

1. czy LCD przeżyje taką wycieczkę - widziałem jak te walizki "fruwają" przy ładowaniu (jedna nawet na już kilka uszkodzeń) ???

2.Ceny LCD w Anglii (małe miasteczko) wyglądają średnio zachęcająco -dodatkowo większość gwarancji jest na rok,a powyżej dopłata (około 50 funtów). A może da się coś wybrać z oferty PC World (jest w moim mieście - coś jak u nas vobis) - te marki lcd niewiele mi mówią:

PC World - LCD

ps. szukam taniego monitora do 1000zł (+/-100zł)

z góry dzięki, pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie tego transportu lcd się obawiam, z drugiej jednak strony jakoś te monitory musiały dolecieć do Polski z Chin czy Tajwanu i nic im się nie stało.

W mieście, w którym jestem jest jeszcze Comet (w stylu Avansu), ale tu dopiero są dziwne marki i wybór bardzo ubogi:

LCD-Comet

ps. a może ktoś ma namiary na sklep on-line w UK, który jest sprawdzony i ma dobre ceny na lcd?

ps. Polska jednak nie jest taka zła jeśli idzie o sprzęt elektroniczny, przynajmniej gwarki dają dłuższe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie tego transportu lcd się obawiam, z drugiej jednak strony jakoś te monitory musiały dolecieć do Polski z Chin czy Tajwanu i nic im się nie stało.

LOL...myslisz ze takie rzeczy transportuja samolotem, do tego jeszcze z kranca swiata?

wlasnie widzialem spory samolocik na niebie...ciekawe ile ropy transportowal...moze tez pare kontenerow...

Edytowane przez Lizardus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na Twoim miejscu nie ryzykowałbym transportowania LCD w walizce w luku bagażowym samolotu. Możesz natomiast rozważyć taką możliwość: kupujesz LCD w Polsce i ktoś ze znajomych czy rodziny wysyła Ci monitor kurierem, paczka oczywiście ubezpieczona. Nie orientuje się dokładnie jakie są koszta takiej przesyłki, ale może warto rozważyć taką opcję.

EDIT : Literówka.

Edytowane przez satoshie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lizardus

niepotrzebnie pisałem "dolecieć", powinno być "dopłynąć" :mur: a pewne doświadczenie w pracy w dokach mam -więc widziałem jak obchodzi się z towarem ;)

opcja z kurierem mało opłacalna (jeszcze jak będzie trzeba na gwarancję odesłać), trzeba będzie poszukać na miejscu;

znalazłem sklep on-line, mający bardzo dobrą opinie i ceny też (nawet porównując do Polski) i chyba coś z niego wybiorę: CCL

gdyby ktoś miał namiary na jeszcze jakieś inne tanie i sprawdzone sklepy -będę wdzięczny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W mieście, w którym jestem jest jeszcze Comet (w stylu Avansu), ale tu dopiero są dziwne marki i wybór bardzo ubogi:

LCD-Comet

ps. a może ktoś ma namiary na sklep on-line w UK, który jest sprawdzony i ma dobre ceny na lcd?

ps. Polska jednak nie jest taka zła jeśli idzie o sprzęt elektroniczny, przynajmniej gwarki dają dłuższe.

Rok temu kupilem w Gdansku monitor LCD 17" wyprodukowany w Angli

Cena 800 zl z 3 letnia gwarancja, producent IBM.

Z tych co masz blisko to ten SONY za 160 wyglada rozsadnie.

Tu masz taniej http://www.overclockers.co.uk/acatalog/17_...D_Monitors.html

17 z DVI za 106

Edytowane przez dwaIP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak cisnie to mozesz sie przmeczyc i pojechac autokarem... :P

(albo zlecic to jakiejs firmie tym sie zajmujacej - skoro da sie dojechac do londynu za 150 pln to monitor wyslesz chyba duzo taniej... a przeciez 150 pln to tylko 28 GBP)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do zakupu zostały jeszcze jakieś 2 tygodnie. Monitor jednak kupie na miejscu. Nie chcę taszczyć ze sobą dodatkowego pudła - decydujący argument.

Dzięki za linki do sklepów. Jak nie znajdę nic ciekawego w miejscowych sklepach to na pewno skorzystam z jednego z internetowych; ccl ma większy wybór niż overclockers -ceny podobne, będę sprawdzał na bieżąco oba może jakaś fajna promocja się trafi.

ps. niektóre osoby wyrażały tu obawy co do samego transportu lcd'ka w luku bagażowym -a przecież po wprowadzeniu tych zaostrzonych przepisów -ludzie przewoźili w ten sposób lapki, a w nich nie tylko matryca delikatna, ale i wszystkie montowane na płycie podzespoły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi