Skocz do zawartości
ath

Warhammer: Mark Of Chaos

Rekomendowane odpowiedzi

Dołączona grafika

http://www.namco.com/games/warhammer/

beta @ fileplanet subscribers

screenshots

Mimo, że od czasu Wielkiej Wojny - kiedy to brutalne armie Chaosu przetoczyły się przez ziemie całego Imperium - minął ponad rok, w różnych zakątkach Starego Świata wciąż słychać odgłosy stali i jęki konających. Część nieprzyjaciół wycofała się na pustkowia w północnej części krainy, natomiast pozostałe niedobitki podzieliły się na mniejsze grupy. Nowi Czempioni próbowali zjednoczyć plemiona, ale nikomu się to nie udało. Nikt bowiem nie mógł równać się z potęga upadłego lidera armii Chaosu – Asavara Kula.

Siły Imperium oraz Wysokich Elfów próbowały doszczętnie wyplenić zło zalegające w najdalszych zakątkach Starego Świata. To już nie rozbite armie wroga, ale małe grupy dobrze zorganizowanych wojowników atakowały siedliska ludzi, zlokalizowane w pobliżu granic państwa. Wojna wcale nie miała się ku końcowi, wręcz przeciwnie – machina siejąca zniszczenie miała dopiero teraz pokazać swoją prawdziwą siłę.

Mark of Chaos to strategia rozgrywana w czasie rzeczywistym, która w całości oparta jest na stworzonym przez firmę Games Workshop świecie Warhammer. W produkcie sygnowanym logiem Namco naprzeciw siebie stają armie Ludzi, Chaosu, Wysokich Elfów oraz Skavenów (szczurzoludzi), gotowe stoczyć bój o panowanie nad światem.

W Warhammer: Mark of Chaos skoncentrowano się na walce, eliminując całkowicie opcje ekonomiczne (rozwój bazy oraz wydobycie surowców). Możemy za to w pełni decydować o składzie naszych armii, wybierając ich żołnierzy spośród przedstawicieli różnych ras (m.in. orków, goblinów, wampirów i krasnoludów). Mało tego, gracz zadecyduje również jak będą one wyglądać i jaką broń nosić. W pełni konfigurowalne są także standardy zachowań podczas bitwy.

W grze uwzględniono kampanię dla jednego gracza, obrazującą epicką opowieść o inwazji sił Chaosu (widzianą z czterech różnych perspektyw), jak również kilka trybów do potyczek w sieci, zarówno dla mniej jak i bardziej wymagających użytkowników.

source: http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=6091

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak ta gierka nie odzworuje prawdziwej bitwy w młotku...;]

Ciekawe jak sprawdza sie krasnoludzi, bo w realu trzeba byc naprawde dobrym zeby sobie nimi radzic.

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli wogole beda, bo po screenach i opisie sadzac to frakcje beda cztery: Imperium, Wysokie Elfy, Orki & Gobliny i Chaos.

Mimo ze pije, moj umysl zachowuje trzezwosc ;]

Możemy za to w pełni decydować o składzie naszych armii, wybierając ich żołnierzy spośród przedstawicieli różnych ras (m.in. orków, goblinów, wampirów i krasnoludów).

:mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troche pomeczylem demko.

Wyciag z readme...

RECOMMENDED SYSTEM REQUIREMENTS

3.2 GHz Intel Pentium 4 or equivalent AMD Athlon

1 GB system RAM

256 MB NVidia Geforce 6800GS

256 MB Radeon X800 or greater

1280x1024 display resolution

Sound Blaster Audigy, X-fi or equivalent

REALLY HOT SETUP:

4.0 GHZ processor Intel Pentium 4 or equivalent AMD Athlon

2 Gigs system RAM

1Gig NVidia 7950 GX2

Sound Blaster X-Fi Fatal1ty :lol2:

I garsc screenow...

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

Dołączona grafika Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde kiedy to bylo, juz zapomnialem o tej grze. :lol2:

Jest blizniaczo podobna do seri wh 40k, co prawda nie gralem w nia (nie liczac dema i spedzonych 5' przy nim). Mamy tutaj bohaterow (nawet kilku na raz) podobnie jak w warcrafcie 3, maja inventory, moga zbierac rozne graty wypadajace np. z wrogow, znajdowane z skrzynkach itp. , maja specjalne zdolnosci, czesto decyduja o losach walki, jak to bohaterowie. ;]

Pomiedzy poszczegolnymi misjami mozemy dobierac sobie nasz sklad, tzn. wyprodukowac jakies jadnostki, zaktualizowac, zupgadeowac itp.

Szczerze mowiac to nie lubie tego typu gier (sterowanie grupami a nie pojedynczymi jednostkami), ale to juz kwestia gry, bo na mapce moze byc masa jednostek no i wtedy nie da sie tego w zaden inny sposob okielznac. Wole cos pokroju w3. ;]

A co do grafy to jest sliczna, engine chyba ten sam do wh 40k, moze cos dodali dla oka, ale niejestem w stanie ocenic, bo jak pisalem, nie przykladalem sie do tamtej gry. Na full detali potrafi przyciac, ale jak sie zjedzie z cieniami i cos tam jeszcze to chodzi rewelacyjnie. ;]

Gralem chyba z 30', przeszedlem demko, wiec tyle moich odczuc. Dla fanow wh i tego typu strategii jak znalazl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grafa bardzo, bardzo ładna, ustawiłem wszystko na full + anizo 8x (tylko cienie off) i na 1280x1024 i naprwade po zblizeniu wszystko wyglada przepieknie, szczegolnie jednostki, efekty specjalne tez sa bardzo dobre, pieknie wyglada dym po wystrzale z handguna, wszystko jest dopracowane. niestety przy wiekszej ilosci oddzialow gra zwalnia nawet do 5 klatek, nic nie daje zmniejszenie detali czy rozdzielczosci.., ale na mniejszych lub srednich mapach jest ok. 15-20 co na strategie wystarcza w pełni ;] moze jakis patch bedzie. Oto kilka screenow ode mnie:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grafa bardzo, bardzo ładna, ustawiłem wszystko na full + anizo 8x (tylko cienie off) i na 1280x1024 i naprwade po zblizeniu wszystko wyglada przepieknie, szczegolnie jednostki, efekty specjalne tez sa bardzo dobre, pieknie wyglada dym po wystrzale z handguna, wszystko jest dopracowane. niestety przy wiekszej ilosci oddzialow gra zwalnia nawet do 5 klatek, nic nie daje zmniejszenie detali czy rozdzielczosci.., ale na mniejszych lub srednich mapach jest ok. 15-20 co na strategie wystarcza w pełni ;] moze jakis patch bedzie. Oto kilka screenow ode mnie:

Jak z kurduplami? Tj z krasnalami :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pogralem chwilke. W Warhamera, takiego w realu nigdy nie grałem, wiec za duzo nie napisze. Graficznie - cukiereczek. Detale med/high. Czasem mozna bylo odczuc spowolnienie. Miałem dziwne kilkusekundowe zwisy, działal tylko kursor, chyba jeszcze syf po ATi mi został. Dzwiek cos pierdzi gdy ustawie EAX, ale to wina KX'ow. Jako rts bardzo fajny, kierowanie odzialami troche mi Shoguna przypominało no i forma lekko w3.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

macie tu screeny z wojskami elfów (srebrne hełmy wymiatają /konnica) :-P

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Czy wam tez mapy sie wczytują 3 minuty? a po zakonczeniu misji i wczytywaniu mapy kampanii to ten napis Loading... jest czasem nawet ponad 5 min!

Ogolnie gra bardzo fajna, tylko strasznie pamieciozerna! Bez 1,5GB ramu to do niej lepiej nie podchodzic, chyba ze jestes fanem takim jak ja i 'nie przeszkadza' ci wczytywanie sie gry przez 5 minut ;p

i czasem myszka znika w menu

mam nadzieje z ejakis patch wypuszcza...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Graficznie gierka bardzo ładna.

Wszystko na maxa, roz. 1280x1024 i chodzi gra rewelacyjnie, przynajmniej na początku.

Troche pooglądałem w necie screeny...

Ilość wojsk...

Podejrzewam że później wymagania mogą gwałtownie podskoczyć... ;)

Mogłoby się ładować trochę szybciej, aczkolwiek po obcowaniu z Gothic'em 3, wszystko mi się wydaje szybkie...

Mam jedno pytanie...

Jak ruszyć kamerą by było widać niebo, bo nie mogę... :(

Edytowane przez Aran

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi demo wywala na pulpit zaraz po załadowaniu mapy w trybie Campaign... o dziwo Tutorial działa .. ;|

jakieś pomysły, sugestie ? :P

//NVM już działa

Przeszedłem demo i ...

Te jednostki troszkę powoli biegają ...

Grafika OK

ogólnie wizualnie walki wyglądają gorzej niż w '40k : dawn of war' (i tu nasuwa mi się jedno: WTF??)

i żenujący jest czas ładowania się map .. co to ma być... ta gra nie reprezentuje ani mocarnej grafiki, ani mocarnych lokacji.. a jednak ładuje się i ładuje ..no bez przesady ..

Tyle ode mnie :P

Edytowane przez RepsOn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grafika OK

ogólnie wizualnie walki wyglądają gorzej niż w '40k : dawn of war' (i tu nasuwa mi się jedno: WTF??)

i żenujący jest czas ładowania się map .. co to ma być... ta gra nie reprezentuje ani mocarnej grafiki, ani mocarnych lokacji.. a jednak ładuje się i ładuje ..no bez przesady ..

Czyli widze nie jestem jedyny jakiemu to przeszkadza troszeczke.. Ja rozumiem ze moj konfig nie jest topowy, a 1GB DDR to dzis minimum no ale przepraszam.. Zdaze wypalic zanim sie mapka załaduje..

No i jeszcze jedno mnie troszke "wpienia". Obojetnie jakie ustawnienia graficzne przyjme gra chodzi tak samo sredniawo.. 19fps to juz duzo, podczas walk czasami mam pokaz slajdow..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze sprzet za slaby na najnowsze tytuly po prostu. :wink2:

powiem tak, ta gra nie reprezentuje niczego co upoważniałoby ją do tych wymagań ... a wczytywanie map już przemilcze bo to chyba legendą zostanie ...

Nie żebym tu herezje siał że gra słaba, bo jest bardzo fajna.. szczególnie rozwój bohaterów (troszkę zbyt podobny do tego z Battle for middle Earth, tudzież WoW) ale jakoś Dawn of War bardziej mnie wciągnął..

Trzeba będzie na Mikołaja se sprawic pełną wersję ... muszę zobaczyć krasnalów w akcji ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patch 1.3 naprawia wiele błędów i między innymi skraca czas ładowania map. Na dodatek polska wersja pojawi się w sprzedaży już z zaimplementowanym patchem 1.5.

Ja powiem od siebie, że gra wymiata. Jestem w niej zakochany :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajna gra by byla gdyby chodzila. 4 potyczka (obrona wiochy) i u mnie nie da sie grac. 2/3 klatki na sekunde (doslownie) O_o

Z tego co pamietam, to Ty miales lepszy sprzet ode mnie. Nie mozliwe ze az tak zle Ci chodzi?

U mnie ostatnia walka (atak na zamek) jest dopiero niegrywalna (calkowicie). Poprzednie potyczki 15fpsow bylo jak nic ;]]]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi