Skocz do zawartości
pitman

Shuttle AK31ver.3.1 i Athlon XP1700+ help!

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam plyte Shuttle AK31 ver.3.1 i po uruchomieniu kompa na samym poczatku pokazuje ze

nie wie jaki to procesor (nazwa) oczywiscie predkosc podaje ok (1466Mhz) system chodzi

stabilnie 100% tylko tyle ze nie pokazuje modelu (Athlon XP) co to moze byc?

Po wejsciu w moj komputer/wlasciwosci ten widnieje taki napis:

KOMPUTER:

Authentic AMD

Unknown CPU Type (powinno byc Athlon XP)

384.0MB RAM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmmm juz kiedys byl taki problem tylko ze plyta byla Abit a nie Shuttle. Hmmm co do problemu najprawdopodbniej plyta obsluzyla procka tylko nie ma pojecia co to "ATHLON XP"(pewnie jeszcze w 0.13u???)- tak na chlopski rozum. Upgrade biosu i moze nie bedzie juz problemu. Aha i jeszcze pytanie w czym ci to przeszkadza??? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

upgrade biosu byl do ostatniego tzn.04/17/2002 bo nowszego nie ma:(

nie przeszkadza mi tylko tyle ze podczas startu pokazuje unknown cpu 1466Mhz itd....

poza tym system jest 100%

szkoda ze nie pokazuje amd athlon xp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taką płyte i przy najnowszym biosie nie ma najmniejszych problemów do XP 2.2+ powyżej pokazuje tylko real frequency.

Nie zawsze :wink: U mnie pokazuje zamiast 2000+ lub 2100+ wyswietla 1700Mhz :D Mnie to nie przeszkadza :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi to samo dzialo. roznie wyswietlalo. Zamiast 1700+ mowil 1600+. Po podkreceniu zamiast 2000+ mowil 1700+. Wszystko zniknelo gdy sobie bioska wgralem :D Moze jednak jest jeszcze jakis nowszy do ciebie?? Poszukaj!! Moze jakis nie ze stronki producenta jakis nieoficjalny czy cos. Jak ci bardzo to przeszkadza to poszukaj. Jak nie to Zostaw :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...