TomekB Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 (edytowane) Problem mam taki, że mam połączone dwa kompy. Jeden z WinXP jest podłączony do routera przez kabelek, a laptop przez WiFi. Odpaliłem Herosów 3 na komputerze stacjonarnym i założyłem grę. Na laptopie widać założoną grę, ale nie mogę się do niej podłączyć. Jeśli założe na laptopie gre to stacjonarny jej już nie wykrywa, a jeśli podaje ręcznie adres laptopa gra twierdzi że taki adres IP nie istnieje. Identyczna sytuacja jest z Settlersami 3, z tym, że jeśli w S3 założe gre na laptopie to stacjonarny w ogóle nie widzi założonej gry (odwrotnie widzi) Gry oczywiście oryginały. Obydwa komputery mają przydzielone stałe IP. Sieć, udostępnianie plików i internet działa bardzo dobrze. Firewall w routerze konfigurowałem na wiele sposobów, ale nic to nie zmieniło. Już nie wiem co z tym szajsem zrobić. Prosze o jakąś rade. Edytowane 2 Września 2006 przez TomekB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 A firewalle softwerowe na komputerach konfigurowałeś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...