Mutos Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 No nareszcie mogę się z Wami podzielić moim modem. Jest to wersja beta (szyba nie jest tak do końca porządnie obsadzona, brakuje wentyla na górze, wentyl z boku wymaga jeszcze malowania), ale już mniej więcej wiadomo o co chodzi i efekt końcowy łatwo sobie wyobrazić. Nazwa moda wzięła się od tego, jak paszczu zobaczył panel (reobus czy jak mu tam) i powiedział: "Muto, te przełączniki to jak w Zaporożcu". No i tak już zostało. Oto jak wyglądała ta buda na początku: obraz nędzy i rozpaczy - krótki i brzydki Codeszajs A tak wygląda po przeróbkach (jakość marna bo to kamwid a nie aparat fot.) Niestety nie tenb sam efekt co na żywo (przekłamania kolorów) Przy okazji chciałbym podziękować paszczowi za wsparcie (głównie psyhiczne + uv) oraz wyrazy wdzięczności dla kolegi Leech (aka pijawa) za pomoc w pracach manualnych + narzędzia + świetlówa. Czekam na opinie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Jak na pierwszego moda calkiem calkiem :) Podoba mi sie Tylko zamiast grilla i wiatraka z przodu zrobilbym na twoim miejscu Ducting z rury Bass refleks od glosnika :) Pozatym git Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Pierwszy, acz nie ostani. Sporo się nauczyłem przy nim i wiem jakich błędów na przyszłość nie popełniać (szyba jest za duża). A taka ciekawosta - szyba jest przyciemniona :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Jak na pierwszego moda calkiem calkiem :) Podoba mi sie Tylko zamiast grilla i wiatraka z przodu zrobilbym na twoim miejscu Ducting z rury Bass refleks od glosnika :) Pozatym git Wiesz, dobrze, że nie startowałem w pewnym konkursie, bo jeszcze bym Ci bloczki sprzed nosa zgarnął ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...:::Piter:::... Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Spoko, bude przerobiłeś nieżle... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZOh1w2 Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 A neonek z czego ?? i ile kosztował (i dlaczego tak drogo ;P). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deczklav Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Podoba mi się też mam zamiar zmodować mojego midi. Co myślicie o tym żeby zamiast malować CD-ROM i inne napędy okleic je czyms :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Jak na pierwszego moda calkiem calkiem :) Podoba mi sie Tylko zamiast grilla i wiatraka z przodu zrobilbym na twoim miejscu Ducting z rury Bass refleks od glosnika :) Pozatym git Wiesz, dobrze, że nie startowałem w pewnym konkursie, bo jeszcze bym Ci bloczki sprzed nosa zgarnął ;)Marne szanse ;) HEHE Ale w przyszlosci, kto wie. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZOh1w2 Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Na jakiejś stronce widziałem jak kolesie okleili napędy folią aluminiową - spoko to wyglądało takiego efektu nigdy nie uzyska sie malowaniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 Ja swoją budę okleiłem okleiną z hologramem :D wygląda zajefajnie Zdjęcia tu Neon cena około 80 zł z inwerterem. Co do oklejania CD I FDD to moją okleina sę nie da, za sztywna. Widziałem fajną okleinę którą można okleić front panel CD i FDD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radomek Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 Spox tylko zdjecia mogłbys lepsze wlanac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 SpiderMAN: Wątpie ;) Jeszcze kilka fotek (całość sprzętu komputerowego jest w podobnej kolorystyce - mysz i monit) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 Jak na pierwszy mod i to z CondonGena :wink: to calkiem niezle (jakosc fotek troszke zaniza zapewne) Jedyne co IMHO bym zrobil to : napedy pod kolor , i wywalil grill z przodu (wiem ze paluchy moze obszczypac, ale ladniej IMHO by calosc wygladala) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 Jak na pierwszy mod i to z CondonGena :wink: to calkiem niezle (jakosc fotek troszke zaniza zapewne) Jedyne co IMHO bym zrobil to : napedy pod kolor , i wywalil grill z przodu (wiem ze paluchy moze obszczypac, ale ladniej IMHO by calosc wygladala) No wlasnie ten grill to nieporozumienie ;) Lepiej by bylo zrobic duct do wentyla prsykreconego w srodku budy do blachy, ale juz ma sz Mutos pewnie wyciety otwor. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zion Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 Czy mi sie wydaje czy jego scrooll od myszki swieci? jak tak to powiedz jak to zrobiles. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 zion: Mysz już taką kupiłem - w tesco za 60 zł (optyka) reed i Spider: gril jest z przodu ze względu na mojego futrzaka, który wszędzie wpycha swoje łapska Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Younior Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Mutos widze ze masz hyundai'a imagequesta q770(?) powiedz jak sie sprawuje, mam taki sam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Ok ok, zadzwonimy do pana... :) a tak poważnie to naprawde ok. Ta, świetlówka to uv prawda? Bo widziełem, że uv różne cuda robi na zdięciach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PhantomG Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Po zmodowaniu twoja buda wygląda o niebo lepiej od oryginału :) Good Job Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr.y Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 mnie tysz się podoba :) możesz jeszcze zrobic napedy na czarno i bedzie cała w jednym kolorze a i jedno pytanko czy pomalowałeś bude w środku ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Nie, w środku buda jest standardowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 no ladnie dosyc :P jak dla mnie cacy.... a cos o futrzakach wiem tez... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rymek Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 leee, no pierwsza klasa, tylko nie osiadaj na laurach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Mutos widze ze masz hyundai'a imagequesta q770(?) powiedz jak sie sprawuje, mam taki sam :) Sprawuje sie swietnie - tylko rozdzialki jakies takie niezbyt wygorowane osiaga. Ale ekranik jest jasny, plamka wala, obraz wyrazny - dla mnie wypas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@jkel Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 fajny mod. ja bym cos na szybie wychrempolil ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Aż jedno nowe zjdęcie ;) Ale w miare jakości. Dopadłem się w firmie do skanera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 zion: Mysz już taką kupiłem - w tesco za 60 zł (optyka) reed i Spider: gril jest z przodu ze względu na mojego futrzaka, który wszędzie wpycha swoje łapska To przynajmniej zapodaj jakiegoś laserowo wycinanego grila :D nie są takie drogie - ok. 25zł(+przesyłka) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 fajne.....ja bym napędy na czarno posmarował i w ten daszek u góry nad napedami wstawił jakies diody zeby na przedni panel swieciły ale jak na pierwszy modzik to całkiem całkiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 fajne.....ja bym napędy na czarno posmarował i w ten daszek u góry nad napedami wstawił jakies diody zeby na przedni panel swieciły ale jak na pierwszy modzik to całkiem całkiem Powiem, ze sie z toba stranger zgadzam, brakuje jakiegos podswietlenia z przodku :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noob999 Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Czy mi sie wydaje czy jego scrooll od myszki swieci? jak tak to powiedz jak to zrobiles. jak nie chcesz qpic swiecacej to mozna naruchac ja sobie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...