ORZECH1976 Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Czy jest ktoś na forum kto posiada lub posiadał taki telefon ? Może ktos da znać najlepiej na moje gg.2259180 Jeśli nie to proszę o odpowiedz na poniższe pytania: Czy ten telefon ma mozliwość połaczenia się z komputerem ? A jesli tak to czy idzie wczytać z komputera swoje fotki zrobne profesionalnym aparatem np. jako tapeta na pulpit telefonu ? No i czego brakuje temu modelowi według Was ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Ja miałem. Łączymy się np. przez kabelek, który pasuje także do 3220, 6100 i kilku(nastu) innych modeli. Program to np. MobileEdit lub Oxygen. Same fotki trzeba będzie koniecznie pomniejszyć, bo aparat nie wyrobi przy takich rozmiarach pliku. Czego brakuje? Zdecydowanie pamięci oraz obsługi mp3. K300i z 12 MB bije go na głowę. 6020 natomiast miażdży go wyglądem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORZECH1976 Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 To oczywiste że trzeba fotke pomniejszyć ale ważne że się da przeżucić :D No i rozumiem idzie ta fotke ustawić jako tapete ? Co do mp3 to nie idzie ściagać utworów ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Spokojnie ustawisz. Do tego polecam sobie usunąć logo operatora. Potrafi być denerwujące. Z mp3 jest ten problem, że na 3.5MB to zmieścisz 1 i to w przeciętnej jakości. A jeśli nawet zmieścisz, to (o ile wiem) nie można go odtwarzać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORZECH1976 Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Rozumiem ale utwory w innych formatach odtwarza ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 AMR, czyli w sumie jakość jak na 20-letnim radiu. Generalnie od strony multimedialnej telefon jest słaby. Aparat jest za to niezły - jak na VGA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 no niestety, temu telowi brakuje troche techniki, porównywałem go z moim 6101 i delikatnie mówiąc, to 6020 wymięka, wyświetlacz wypada słabo, jak dla mnie ma za blade kolor, aparat też robi trochę gorsze fotki, do tego brak obsługi mp3, nawet na dzwonek w tel. za 400 zł to spora wada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORZECH1976 Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Jednak się na niego zdecydowałem :D Mam tylko pytanko odnosnie logo operatora: Orange PL Miłego Dnia Wie ktoś ja to usunać z wyswietlacza ? W ustawieniach logo jest ustawione na "NIE" i jest nieaktywne a telefon informuje przy próbie wejścia w ta opcje że "Brak logo w pamięci telefonu". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Odpisałem na PW, ale piszę dla innych użytkowników Nokii: Wchodzimy przez WAP (w telefonie) na stronke http://wap.ssi.civ.pl, wybieramy "BLANK LOGO" i pobieramy, a następnie ustawiamy jako logo operatora. Działa na kolorowe wyświetlacze, na mono nie sprawdzałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORZECH1976 Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Wielkie dzięki ! :D Teraz mógł bym poprosic o dokładne informacje odnośnie połaczenia telefonu z komputerem ? Chodzi mi o rodzaj kabla i jego cene oraz oprogramowanie najlepiej w wersji polskiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukifas Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 http://allegro.pl/item122821548_usb_nokia_...10_gratisy.html wystarczy taki kabalek. trochę się męczyłem ze sterownikami, ale teraz ładnie wszystko śmiga :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORZECH1976 Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Wielkie dzięki ! A jakie problemy ze sterownikami występowały ? Używałeś orginalnych steroników ze strony Nokii ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Ja użyłem oryginalnych sterowników i nie było żadnych problemów. Miałem kabelek na COM. Programy to (jak już wspomniałem) Oxygen i MobileEdit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 ja używam Nokii PcSuit i jestem zadowolony, dzięki niemu mozna zrobić wszystko i nie ma problemu z konfiguracją, po prostu podłączasz kabel do telefonu i po zabawie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukifas Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 trzeba tylko jeszcze ustawić pod jaki port podłączony jest kabel ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORZECH1976 Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 trzeba tylko jeszcze ustawić pod jaki port podłączony jest kabel ;]To znaczy gdzie trzeba ustawić ? Możesz napisać dokładna instrukcje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukifas Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 za łatwo byś chciał mieć :P nie mam obecnie zainstalowanego kabelka, a nie chce kombinować ze sterami (sprzedawca dał płyte a na niej od chu... sterowników i teraz próbuj wszystkie :/ ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 (edytowane) Mam ten telefonik od 11 miesięcy i jest całkiem niezły. Aparat nie jest taki zły w porównaniu z siemensem cx65 czy samsungiem x640. Bateria trzyma przy zwyczajnym użytkowaniu 7 dni. Najlepszy program do wymiany danych to Nokia PC Suite. Ja używam do tego irdy. Co do kabelków z allegro to radze uważać, raz sie naciołem, nie każdy kabel pasuje do 6020. Przed kupnem radze zapytać o dokładny model kabla; do noki 6020 pasuje CA-42 i innych nie radze kupować choć sprzedawcy twierdzą, że pasuje co jest bzdurą. Edytowane 9 Września 2006 przez apofiss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 Do n6020 pasuje rowniez kabel DKU-5. Wiem, bo podlaczalem i bez problemu dzialalo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORZECH1976 Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 Ludziska a co powiecie o tym: http://allegro.pl/item122821548_usb_nokia_...10_gratisy.html Zamówiłem właśnie ten - kukifas mi polecił :lol: Mam nadzieje że strowniki ze strony Nokii wystarcza i program Suite ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 Nie wiem czy wystarcza, do kabla napewno powinienes otrzymac sterowniki. Co do tych gratisow... Niech Cie reka nie swedzi naklejac tego stickera na telefon. Moja Narzeczona sobie nakleila na n6020 i wydajnosc baterii z tygodnia spadla do 3 dni! Po odklejeniu dziala na nowo 7 dni :) A ten wzmacniacz antenowy jest g**** wart. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 DKU-5 też pasuje. Teoretyczxnie pasują wszystkie ze ze złączem Pop-Port tylko gorzej potem wychodzi z komunikacją. Nie zdziw się jak zainstalujesz kabel a programy i tak nie będą widzieć nokii. Niestety kabelki z allegro sa kiepskiej jakości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 no niby wszystkie powinny działać, te które mają port-pop, ale niestety tak nie jest. Np kabel z 3300 nie działa z 6020 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamillo_ Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 a czy da sie w jakiś sposób podkręcić pamięc w tym telefonie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 (edytowane) u mnie w 6020 nie da sie nic wyslac przez irde, wyskakuje powiadomienie "Wysylanie nie powiodlo sie" czy ktos wie co moze byc nie tak !? wysylalem na nokie, samsunga, SE i nic :mur: dziwne ze do mnie da sie wyslac a ja juz nie moge Edytowane 27 Maja 2007 przez heryf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 irda w Nokiach jest tylko z nazwy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 Ja korzystam tylko z irda i u mnie dziala ok. Mam natomiast pytanie, niedawno tel wrocil z serwisu i wgrali mu nowe oprogramowanie, nie moge przez to usunac loga operatora. Wkurza mnie to OrangePL. Wczesniej moglem to z robic z poziomu menu, a teraz wyswietla sie komunikat "no logos in phone memory". Probowalem kodu na wylaczenie, nie dziala. Probowalem wejsc na ta zakladke WAP podana pare postow wyzej, nie dziala i wyswietla komunikat "unknow file type", czy cos podobnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...