Skocz do zawartości
shrek999

Padnieta Tosia Satelite?

Rekomendowane odpowiedzi

znajoma dzis zalamana przyszla do pracy ptam sie o co chodzi a ona ze laptop jej padl...

zatem chistoria jest taka: podlaczyl laptopa do gniazdka, najpierw wtyczka w laptopa pozniej w gniazdko. Podlaczajac zobaczyla iskre czu cos takiego przynajmniej tak zeznaje ( wg mnie calkowicie normalne zjawisko ). Po czym chce wlaczyc laptopa a on nie wstaje. Drugie gniazdko sieciowe to samo. Komputer kupiony w stanach podlaczany przez przejsciowke us->eu.

czy jest jakis ratunek bez korzystania z serwisu?? Jakies sugestie co sie moglo stac?? A wogole to ona jeszcze nie pamieta czy ma gwarancje swiatowa :(

co poradzic?

edit: po podlaczeniu ladowarki zadne lampki sie nie pala, komputer nie reaguje na przycisk On

Edytowane przez shrek999

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niom jeśli startuje, to jest nadzieja że może zasilacz tylko poszedł, ewntualnie jakiś bezpiecznik.

Sprawdź napięcie na wyjściu zasilacza.

EDIT: Sory, teraz zauważyłem że "po odłączeniu ładowarki (...) komputer nie reaguje na przycisk On".

To chyba tylko serwis zostaje. Ale szczerze mówiąc to dla mnie dziwne że spaliło się coś tuż po podłączeniu.

Edytowane przez seboxxl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EDIT: Sory, teraz zauważyłem że "po odłączeniu ładowarki (...) komputer nie reaguje na przycisk On".

edit: po podlaczeniu ladowarki zadne lampki sie nie pala, komputer nie reaguje na przycisk On

Która wersja z tych dwóch jest poprawna?

Jeśli jednak wersja @seboxxl jest poprawna, to rzeczywiście zostaje tylko serwis.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Która wersja z tych dwóch jest poprawna?

Jeśli jednak wersja @seboxxl jest poprawna, to rzeczywiście zostaje tylko serwis.

czegoś tu nie kapuję...

Bo chyba obie wersje są identyczne. :D

EDIT:

Hehehe teraz zauważyłem to "p" <lol>

sorki :P

Edytowane przez seboxxl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi