DOdo Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Co jest lepsze chlodzenie woda czy chlodzenie powietrzem ?????? Gdzie morzna kupic takie zestawy ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 heheh czekam az tylko zobaczyc bedzie mozna slynna tablice :D WC!!!! szukaj.!! :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Chyba, nie, "co jest lepsze?", ale: CO JEST TANSZE? LUB CO JEST WYDAJNIEJSZE? To chyba jasne. Dziwny topic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DOdo Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 nie no topic jest co jest lepsze czyli bierzemy pod uwage aspekty typu : 1-CENA 2-WYDAJNOSC 3-KOSZTY EKSPLOATACJI 4-KOSZTY MONTARZU ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 To najlepsze jest powietrze. Bo relatywnie tanie i bez kłopotu. Ale głośne i osiada kurz itd. itp. Ja tam mam powietrze i wyciszenie korkiem. Polecam. Groszowe sprawy... Aha, i 12V wiatraczek zasilany 7V z tyłu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makakus Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 WODA: 1. Ciche 2. Wydajne 3. Tanie?... Mnie kosztowało 170zeta. 4. Niestety zajmuje troche miejsca, i jest mało mobilne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DOdo Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 zapomnialem dodac :P 5-"GLOSNOSC" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 zagłosowałem na powietrze. dlatego że (niestety ubogość ankiety zmusz do dodania tego): - tańsze - mobilne - mniejsza możliwośc totalnej awarii - mieści się w budzie - przy odpowiednim projekcie cichsze - chłodnicę też trzeba chłodzić wiatrakami - zasilacz musi być wentylowany (w każdym bądź razie mój) ale zaraz mnie zjebią, hehe :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makakus Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zawsze można przerobić zasilacz i będzie cichszy, a chłodnicy nie trzeba chłodzić, a jak nawet to wiatraki pracują cicho... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zawsze można przerobić zasilacz i będzie cichszy, a chłodnicy nie trzeba chłodzić, a jak nawet to wiatraki pracują cicho...no cóż - ja mam 100% AC no i nagłośniej się w moim kompie zachowuje hdd :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 "no cóż - ja mam 100% AC no i nagłośniej się w moim kompie zachowuje hdd" U mnie to samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makakus Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zawsze można przerobić zasilacz i będzie cichszy, a chłodnicy nie trzeba chłodzić, a jak nawet to wiatraki pracują cicho...no cóż - ja mam 100% AC no i nagłośniej się w moim kompie zachowuje hdd :twisted: Gratuluje doskonałej konfiguracji :twisted: I zazdroszcze Ci.... :wink: :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Jasne że WC ;]. WODA: 1. Ciche 2. Wydajne 3. Tanie?... Mnie kosztowało 170zeta. 4. Niestety zajmuje troche miejsca, i jest mało mobilne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Ja myślę, że ciekły azot. Tak, jednak. Jest najskuteczniejsz ;) Widzieliście Terminatora? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 "no cóż - ja mam 100% AC no i nagłośniej się w moim kompie zachowuje hdd" U mnie to samo Czyli wychodzi na to, ze macie glosne dyski :P Sprobojcie uslyszec prace Barracudy IV/V na AC, przy 40C na extremalnie podkreconym procesorze i extremalnie podkreconej grafice, z chlodzeniem dyskow, zasilacza, mostka pn/pd, grafiki i pamieci od grafiki, i tym wszystkim w jednej, mobilnej obudowie to mozemy pogadac o wyzszosci AC nad WC :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 jasne, ze woda tylko ile z tym zabawy jest to wlasnie przez to wc jest malo popularne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Oba chłodzenia mają zady i walety, ehm to znaczy wady i zalety :) Wodne jest najlepsze, ale może drogo kosztować - mnie kosztowało >500zł - ale kupiłem dobre komponenty. Jednak to chłodzenie wymaga cierpliwości, zachowania spokoju, gdy coś nie wychodzi i dużo miejsca w budzie, lub na biurku. Dlatego sprzedaję część mojego chłodzenia wodnego - nie sprzedaje nagrzewnici i nie jestem pewny co do pompki - no i przerzucam się na AC (przynajmniej na razie). Chłodzenia wodnego można używać do chłodzenia całego kompa i wtedy będzie cicho - większość ludzi jednak (w tym ja sam) używa go tylko do proca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Ale zadajesz trudne pytania :mrgreen: WODA rulezz Jeszcze nie mam, ale jest w drodze. 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompej Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 ja postawiłem na AC poniewarz: -mniej awaryjne -tańsze -bardzej mobilne ale nie wykluczone, że przy dużym przypływie gotówki nie zmontuje dobrego WC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 WODA: 1. Ciche 2. Wydajne 3. Tanie?... Mnie kosztowało 170zeta. 4. Niestety zajmuje troche miejsca, i jest mało mobilne. Ad.4 temu ostaniemu mam zamiar zaprzeczyc, wszystko wpakuje do MIDI Tower hehe :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 ja postawiłem na AC poniewarz: -mniej awaryjne -tańsze -bardzej mobilne ale nie wykluczone, że przy dużym przypływie gotówki nie zmontuje dobrego WC Z tym bym polemizowal, zeby przewiezc kompa z volcano na procu po polskich drogach musisz go zdemontowac, natomiast przy wc w budzie niczego ruszac nie musisz :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|\/|ASO|\| Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 WODA: 4. Niestety zajmuje troche miejsca, i jest mało mobilne. Ad.4 temu ostaniemu mam zamiar zaprzeczyc, wszystko wpakuje do MIDI Tower hehe :D Ja też odnosze sie z takim zamiarem, wsadzić całe WC do midi tower modecom mirror. Najwiekszym problemem jest wsadzenie nagrzewnicy :/ SpiderMAN życze powodzenia :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makakus Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 do swojej obudowy niestety niezmieszcze calego WC, a nawet jeśli by się zmieściło to dla bezpieczeństwa wole mieć na zewnątrz, jakiś przeciek czy cóś.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 WODA: 4. Niestety zajmuje troche miejsca, i jest mało mobilne. Ad.4 temu ostaniemu mam zamiar zaprzeczyc, wszystko wpakuje do MIDI Tower hehe :D Ja też odnosze sie z takim zamiarem, wsadzić całe WC do midi tower modecom mirror. Najwiekszym problemem jest wsadzenie nagrzewnicy :/ SpiderMAN życze powodzenia :) Pozdrawiam Glowa do gory, mi sie udalo wpakowac wszystko, to i wam sie uda :) Ja nagrzewnice mialem z boku na dole, a zbiornik z pompka podwieszony pod zasilacz 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 Glowa do gory, mi sie udalo wpakowac wszystko, to i wam sie uda :) Ja nagrzewnice mialem z boku na dole, a zbiornik z pompka podwieszony pod zasilacz 8) Mi sie tez to spoko udalo w big towerze :wink: "Troszke" bude poprzerabialem i wszystko teraz spoko sie miesci i smiga w blogiej ciszy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichelDiabolo Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 jeszcze powinno byc: co sprawia wieksza przyjenosc? Jak dla mnie skladanie WC jest zdedcydowanie fajniejsza zabawa niz zabawa z wiatrakami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 poki co chlodze powietrzem ale jak tylko bedzie mnie stac ti wc. wc - rulezz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 Chyba, nie, "co jest lepsze?", ale: CO JEST TANSZE? LUB CO JEST WYDAJNIEJSZE? To chyba jasne. Dziwny topic... Racja mało precyzyjne pytanie Woda zawsze woda + wydajnie + cicho + zajebiście wygląda - może pocieknąć (mi umyło płytę, grafę i sieć 3 razy, narazie bez strat) - cena (z adobre WC trzeba zapłacić) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 mhaaa, razem z riderem kupilismy sobei budy serwerowe big tower :P wysokosc 65 cm, glebokosc 53 chyba :P i wszystko pakujemy do srodka!!!: P a wiec ja glosuje na WC -ciche -jednak mobilne! -WYDAJNE -szpanerskie :P -ładne -i jeszcze raz CICHE!!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 Czyli wychodzi na to, ze macie glosne dyski :P Sprobojcie uslyszec prace Barracudy IV/V na AC, ... no u kumpla w serwerku najbardziej slychac Baraka IV (a dokladnie 2 Baraki) :P serwer na PIII800@400 itd - wszedzie same radiatory, tylko w zasilaczu wentylator na jakies 4V i najgosniejszym elelmentem w calym tym ustrojstwie sa 2 Baraki IV 40GB - specjanie byly kupowane 2 szt. zeby mialy po 1 talezu a tu taka wtopa :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...