izzzzi Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Wynajmuję mieszkanie i okazuje się, że jedyną możliwością na net jest bezprzewodówka. Ac znajduje się na bloku obok. Antenę muszę wtedy umieścić w kuchni - a jest to jedyne okno z tej strony mieszkania. Nie bardzo jest mi na rękę ciągnąć kable przez całe mieszkanie - jest dość długie. Zastanawiam się nad siecią bezprzewodową LAN - tak żeby w kuchni stał tylko router. Tylko pytanie czy to się nie pogryzie - czy częstotliwości są te same? Dzwoniłam już do providera i mówią, że będzie gubiło pakiety, ale jakoś nie bardzo wierzę specom providerów, nie wiem czemu ;) Dzięki z góry za pomoc pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Zakladajac, ze nei zrobisz w domu sieci typu 802.11a (ktora korzysta z pasma 5 GHz), to niestety radiowka i LAN beda dzialac w tym samym pasmie (okolice 2.4 GHz) i moga sie zaklocac. Mozesz kombinowac z antenami kierunkowymi i zmiana kanalu transmisji, zeby zminimalizowac zaklocenia, ale musisz sie liczyc z mozliwoscia ich wystepowania. Jesli AP od radiowki masz na sasiednim bloku, to poziom sygnalu bedzie pewnie dosc spory i moze mocno zaklocac LAN. Tym niemniej w obrebie mieszkania powinno dzialac OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
izzzzi Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Dzięki za szybką odpowiedź. Spróbuję tak zrobić i zobaczymy co będzie - w razie czego będę prowadzić sieć przewodową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...