Skocz do zawartości
BB Kng

Pamięci Geil Ddr 400mhz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Poczytałem sobie na forum, że pamięci GeiL'a słabo się kręcą bądź ludzie mają problem z ich poprawnym działaniem.

Ja posiadam w/w pamięci w konfiguracji 2x1024 MB, CL 2,5-3-3-6 i 450Mhz. Pamięci są OK, sprawdzane MemTest i GoldMemory, dlatego dziwię się słabymi wynikami u innych... Może to kwestia płyty? W każdym razie na moim Gigabyte K8N-SLI działa OK. Aha! Nie podnosiłem napięcia dla żadnego elementu w zestawie...

Jeśli ktoś ma pytania na ten temat to chętnie podzielę się spostrzeżeniami...

Oto link do info i zdjęcia pamięci: http://sklep.benchmark.pl/pelny_27896.html

Edytowane przez BB Kng

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to już lekka przesada. dołączył do forumowiczów dopiero wczoraj a już założył temat typu: Wszystko o Geil 400Mhz :D

przejrzyj forum, poszukaj, poczytaj a zobaczysz, że ten temat jest niepotrzebny

Gdzie napisałem, że wszystko?! Temat może się komuś przydać! Jak będzie niepotrzebny do admin go wywali i wlepi ostrzeżenie.

Co z tego, że dołączyłem wczoraj? Ty dołączyłeś w marcu to musisz być weteranem... :lol: ech...

Edytowane przez BB Kng

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zobaczył byś staż jeżeli nie byłoby problemów z Tweak.pl :)

ale co tam, koniec gadki szmatki bo to do niczego nie prowadzi

A odnośnie tematu to mialem geil 512MB pc400 i ich max na Abit NF7-s r2.0 to 478MHz na vcore 2,9V, widocznie trafilem lipna serie ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zobaczył byś staż jeżeli nie byłoby problemów z Tweak.pl :)

ale co tam, koniec gadki szmatki bo to do niczego nie prowadzi

A odnośnie tematu to mialem geil 512MB pc400 i ich max na Abit NF7-s r2.0 to 478MHz na vcore 2,9V, widocznie trafilem lipna serie ;/

Nie widzę róznicy w tym czy ktoś ma staż, np. 2 lata czy 2 dni. Lekarzami nie zostaniemy, więc praktyki nam nie potrzeba...

Pozdrawiam

Edytowane przez BB Kng

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi