BB Kng Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 (edytowane) Witam, Poczytałem sobie na forum, że pamięci GeiL'a słabo się kręcą bądź ludzie mają problem z ich poprawnym działaniem. Ja posiadam w/w pamięci w konfiguracji 2x1024 MB, CL 2,5-3-3-6 i 450Mhz. Pamięci są OK, sprawdzane MemTest i GoldMemory, dlatego dziwię się słabymi wynikami u innych... Może to kwestia płyty? W każdym razie na moim Gigabyte K8N-SLI działa OK. Aha! Nie podnosiłem napięcia dla żadnego elementu w zestawie... Jeśli ktoś ma pytania na ten temat to chętnie podzielę się spostrzeżeniami... Oto link do info i zdjęcia pamięci: http://sklep.benchmark.pl/pelny_27896.html Edytowane 3 Września 2006 przez BB Kng Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 (edytowane) 450mhz nie jest jakimś rewelacyjnym wynikiem, Elixiry w kompie rodziców bez problemu robią 440 ;) Edytowane 4 Września 2006 przez janio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marjuszo Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 to już lekka przesada. dołączył do forumowiczów dopiero wczoraj a już założył temat typu: Wszystko o Geil 400Mhz :D przejrzyj forum, poszukaj, poczytaj a zobaczysz, że ten temat jest niepotrzebny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BB Kng Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 (edytowane) to już lekka przesada. dołączył do forumowiczów dopiero wczoraj a już założył temat typu: Wszystko o Geil 400Mhz :D przejrzyj forum, poszukaj, poczytaj a zobaczysz, że ten temat jest niepotrzebny Gdzie napisałem, że wszystko?! Temat może się komuś przydać! Jak będzie niepotrzebny do admin go wywali i wlepi ostrzeżenie. Co z tego, że dołączyłem wczoraj? Ty dołączyłeś w marcu to musisz być weteranem... :lol: ech... Edytowane 4 Września 2006 przez BB Kng Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marjuszo Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 zobaczył byś staż jeżeli nie byłoby problemów z Tweak.pl :) ale co tam, koniec gadki szmatki bo to do niczego nie prowadzi A odnośnie tematu to mialem geil 512MB pc400 i ich max na Abit NF7-s r2.0 to 478MHz na vcore 2,9V, widocznie trafilem lipna serie ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BB Kng Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 (edytowane) zobaczył byś staż jeżeli nie byłoby problemów z Tweak.pl :) ale co tam, koniec gadki szmatki bo to do niczego nie prowadzi A odnośnie tematu to mialem geil 512MB pc400 i ich max na Abit NF7-s r2.0 to 478MHz na vcore 2,9V, widocznie trafilem lipna serie ;/ Nie widzę róznicy w tym czy ktoś ma staż, np. 2 lata czy 2 dni. Lekarzami nie zostaniemy, więc praktyki nam nie potrzeba... Pozdrawiam Edytowane 4 Września 2006 przez BB Kng Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 (edytowane) bez specjalnego pilowania timingow itp 500 mhz na nowych (dzis przyszly poczta) Geil 2x512 BH5, @3,31v Edytowane 5 Września 2006 przez djsilence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BB Kng Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 bez specjalnego pilowania timingow itp 500 mhz na nowych (dzis przyszly poczta) Geil 2x512 BH5, @3,31v A bez podnoszenia napięcia ile wykręciłeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 (edytowane) stopniowo podnosilem. Mysle ze bez podnoszenia napiecia poszly na HTT230. Edytowane 5 Września 2006 przez djsilence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 Ja tyle robie na 3,2v i CH5 też Geile Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...