stingeros Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 witam ! zakupilem takie rzeczy plyta epox 9npa7i(mialem miec 9npa3 ultra ale niestety tej juz nie dostane:( ), karta graficzna Galaxy 7300GT 256MB 1.2ns zalman i procek athlon 3200+ Manchester ! Mam pytania odnosnie tego zestawu: 1. Czy ktos ma ta plyte i niech mi powie dlaczego wiatrak na chipsecie jest tak glosny ze sie nie da wytrzymac?? czy mozna go odlaczyc? albo co zrobic? i wydaje mi sie ze plyta chociac uaktualnilem bios do najnowszego to ma przeklamania na temperaturach! np. procek na starcie ma 38'C a potem zatrzymuje sie na 43'C w idle? przedtem jak mialem epoxa na nforce2 to mial tak jak powinno czyli star w ok. 25'C! hmm 2. karta graficzna jest wszystkim znana tylko prosze mi powiedziec czy ten zalman tez chodzi jak suszarka??????? masakra! zmniejszylem na 25% w rivie tuner ale dalej jest dosc slyszalny i to jest zalman??!! esensja ciszy i spokoju:(:( 3. Procek mam jakis experymentalny bo 3200+ Manchester default vcore 1.35v . Wiem ze manchester wystepuje w x2 a ten to podobno to samo tylko z wylaczaonym albo uszkodzonym jednym rdzeniem?? wiecie co to za wynalazek? u mnie poszedl od razu na 2600mhz przy 1.40v to chyba nie jest zly:) prosze odp!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Co do płyty wymień na passiwe chlodzenie np niebieski zelmaneg/pentagram cu na mostek :) a co do grafy zmniejsz obrot wentla <_< nie mozliwe zeby buczał ten zalman :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Co do chlodzenia na NF4 to ten niebieski zalmanik niepodola bez dodatkowego wiatraczka proponuje ci przejrzec topic o chlodzeniu DFI tam cos znajdziesz dla siebie http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=169180 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...