mechl!n Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Ma ktoś może pojęcie jak zbudowany jest wewnątrz "czarny" cartridge- mój to akurat HP dj840c. Choć nie chodzi o konkretny model- prawdopodobnie większość cartridge'ów hp jest podobnie zbudowana. Pytam dlatego, bo podczas robienia dolewki prawie cały tusz wycieka dyszami- to samo mam już z drugim egzemplarzem (myślałem że pierwszy jest uszkodzony- kupiłem drugi). Dolewek nie robię jakimś specjalnym zestawem- ot w otwór wtykam końcówkę zbiorniczka i wciskam tusz. Żadnego odpowietrzania itp. Wcześniej to działało- teraz nie. Może ma ktoś zdjęcie "rozebranego" cartridge'a- będę wiedział co robię nie-tak. W ostateczności rozmontuje jeden z moich- choć chciałbym tego uniknąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MBX Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Nie wtłaczasz za szybko tuszu? Dając duże ciśnienie (szybko wciskając tłok strzykawki), powodujesz, że tusz (nie spręży się przecież,) szuka ujścia i wypływa na zewnątrz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 Po dolaniu tuszu powinno sie zrobic podcisnienie by tusz nie wyciekał dyszami. W twoim przypadku podejrzewam ze nie masz zaslepione go otworu dlatego wylewa ci sie cały tusz "nie robi sobie sam podcisnienia ) Pamietam robiłem kardrige od 710 obudowa metalowa to dawaj otwór a tam w srodku jest woreczek z tuszem proba napełnienia była niemozliwa bo musiał bym wyciac cały bok wkładu by zalepic pozniej otwór w woreczku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 Bez odpowietrzenai nie da rady. Bedzie wyciekać. Sam raz zle odpowietrzylem i tez mialem ten problem(845c ,własciwie prawie to samo co 840). Trzeba wyciagnac przez dysze powietrze tak, az zassie tusz i wtedy juz nie cieknie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 (edytowane) Dzięki za podpo- przy następnym napełnianiu spróbuję (bo kilka kropel zostaje inside- na kilka stron drukowania). Jak już pisałem- wcześniej (kilkakrotne uzupełnianie) nie miałem tego problemu- a "procedury" napełniania nie zmieniałem.... a wygląda ona tak: - kartridż stoi do-góry-nogami- dysze skierowane ku górze, - otwieram korek, wlewam tusz prosto z buteleczki zakończonej specjalną końcówką, zatykam korek. Obracam kartridż do normalnej pozycji (dysze w dół i z miejsca robi się kropla tuszu... i tak se kapie aż wykapie to co miało i przestaje :-). Raz już próbowałem wyssać powietrze wkładając końcówkę z dyszami do paszczy i ssąc (bez skojarzeń proszę)- skończyło się czarnym językiem i zębami :-). Trudno- spróbuję jeszcze raz. Dzięki. Edytowane 4 Września 2006 przez mechl!n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...