Veilroth Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Zaciekawilo mnie jedno zdjecie: http://gallery.modding.ru/gallery_photos/2096-047377100.jpg zastanawia mnie jak ten gosc to zrobil wiec napisalem do niego mail...oto co mi odpisal... ЗДЕЛАЛ ИЗ ПЛАСТЕЛИНА ЛИЦО ПОСЛЕ СЛОЗДАЛ ФОРМУ ИЗ ГИПСА ПУТЕМ ЧАСТИЧНОГО ПОГРУЖЕНИЯ СЛЕПКА В ГИПСОВЫЙ РАСТВОР ,ПОСЛЕ ВЫСЫХАНИЯ ГИПСА ИЗВЛЕК СЛЕПОК И ВЫЛОЖИЛ ФОРМУ СТЕКЛОВОЛОКНОМ ПРОМАЗАННЫМ ПОЛИЕФИРНОЙ СМОЛОЙ ПОСЛЕ ПРИКЛЕИЛ НА БОКОВИНУ PC И ВЫШПОКЛЕВАЛ АВТОМОБИЛЬНОЙ ШПОКЛЕВКОЙ . В БУДУЩЕМ ОТНЕСУ НА АЕРОГРАФИЮ taa...moze ktos z modderow zna rosyjski? albo ma jakis pomysl jak ten ktos to wykonal? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Mi sie wydaje ze sie przewrócił na obudowe, bo za duzo popił. A tak na serio to fajnie to wygląda, spytam ojca, uczył sie ruskiego w szkole. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Podejrzewam, że zlecił to profesjonalnemu zakładowi zajmującemu się wytłaczaniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veilroth Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 ' date=' 3 wrz 2006, 15:02' post='2302703'] Podejrzewam, że zlecił to profesjonalnemu zakładowi zajmującemu się wytłaczaniem. Cos nie za bardzo.Ta "twarz" za bardzo wystaje, blacha nie ma takiej elastycznosci zeby wyciagnac ja na taka dlugosc.Ja mysle ze on mogl przykleic to na bok budy a potem pomalowac.Ale tez pewnosci nie mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albi_On Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 z tego co zrozumiałem... twarz zrobił z plasteliny, po czym pokrył ją gipsem i tą gipsową formę wyłożył od wewnątrz matą z włókna szklanego i na koniec całość pomalował chromem ... w przyszłości che to jeszcze pomalować aerografem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 dokładnie-wlaśnie maiłem to napisać :D ciekawe ze plastelina pa ruskij jazyk jak po naszemu :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasy Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 ja znam lepszy sposob. Okladasz swoja twarz bandazami mokrymi i na to kladziesz gips, potem jak wyschnie to go zdejmujeszz twarzy i wykladasz wloknem szklanym z dodatkiem zywicy epoksydowej, zalosc potem ladnie detalujesz i przyklejasz do obudowy, slady zlaczenia mozesz zakrys szpachla. potem wszystko malujesz i jest super :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosiMazaki Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Wszak od maja upłyneło sporo czasu i już sporo zapomniałem z tego jakże barbarzyńskiego języka którego nigdy nie lubiłem nie licząc czasu który mi był potrzebny na zaznajomnienie się z podręcznikami lotu Mig29 i ogólnie potrzebnego mi do latania ale niektóre krzaki jestem w stanie rozpoznać i postaram się to przetłumaczyć. 1. Najpierw z plastelilny (nie mylić z Palestyną :P) zrobił twarz. 2. Następnie częściowo zanurzył ją w gipsie i poczekał aż gips zaschnie. 3. Później zrobioną formę wypełnił włóknem szklanym i utrwalił żywicą. 4. Przymocował do obudowy. 5. Ostatnim etapem będzie pomalowanie jej areografem. Mniej więcej tak wygląda luźne tłumaczenie tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 a czy to ważne jak zrobił? samemu można przecież zrobić taką czachę na kilka sposobów a potem wszystko pomalować żeby tworzyło całość... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deserted Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Przekład na angielski z translatora > Babel Fish :-P ZDELAL FROM PLASTELINA FACE AFTER SLOZDAL FORM FROM THE GYPSUM BY THE PARTIAL SINKING OF MOLD into THE GYPSUM MIX, after DRYING OF GYPSUM WILL EXTRACT MOLD and IT LAID OUT FORM BY FIBERGLASS BY SMEARED POLIYEFIRNOY RESIN IT AFTERWARD STUCK TO SIDEWALL PC and VYSHPOKLEVAL OF AUTOMOBILE SHPOKLEVKOY. In THE FUTURE I WILL CARRY ON AYEROGRAFIYU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeDAN Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 No boczek wygląda bombowo tylko ciekawe ile to waży ;P ale suma sumarum jednak preferuje dobre stare szybki :) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ergo5 Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 To wcale nie musi być ciężkie, wystarczą 2-3 mm grubości (sztywności nada kształt). Inna sprawa, że przytwierdzić "coś" takiego do balchy to jest pewien problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...