Gość Matiz Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Hej, mam ten router już od 3 miesięcy ale teraz zachciało mi się ściągnąć małe conieco (tylko freewerowe pliki oczywiście). Ale mam problem ani BitComet ani azureus nie może się połączyć z seedami itd. ;/ na routerze w pozycji WAN Firewall jest wyłączony a NAT jest włączony. Jak wyłączam NAT to nie mam neta tylko dostęp do sieci lokalnej. Wie ktoś może jak to wszystko powinienem ustawić bo tam jest za dużo ustawień jak na małego matizka :P Dzięki z góry za pomoc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Mozez sprobowac zrobic na routerze przekierowanie portu, z ktorego korzysta torrent (musisz zajrzec do opcji, ktory to dokladnie bo wybierany jest losowo). Jesli Twoj router obsluguje UPnP, mozesz wlaczyc ta opcje w kliencie BT zeby sprobowal automatycznie dokonac konfiguracji NATu. Upewnij sie tez, ze to na pewno problem z routerem - ja siedze za NATem bez przekierowanych portow i uTorrent nie ma zadnych problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matiz Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Dzięki, włączyłem UPnP na routerze i w BT i pobiera, ale nie wysyła, hmm może nikt nie chce tego co ściągałem... :D Szkoda że BitComet nie działa, ale popracuje nad tym ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 (edytowane) Wstaw IP kompa z którego ściągasz w DMZ i po kłopocie z przekierowywaniem portów... Edytowane 3 Września 2006 przez PartyBOY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matiz Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Wstaw IP koma z którego ściągasz w DMZ i po kłopocie z przekierowywaniem portów... Jakiego koma i co to DMZ :P Prosze o wyrozumialosc, sieci to nie moja domena... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 (edytowane) Zjadłem literkę... W opcjach router będzie zakładka DMZ, w ktorej musisz wpisać numer IP komputera na którym masz zainstalowane programy do ściągania. Co to DMZ to zobacz sobie na google lub poszukaj na forum. Edytowane 3 Września 2006 przez PartyBOY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Dzięki, włączyłem UPnP na routerze i w BT i pobiera, ale nie wysyła, hmm może nikt nie chce tego co ściągałem... :D Szkoda że BitComet nie działa, ale popracuje nad tym ;) Daj torrentowi troche czasu, nigdy nie wysyla sie od pierwszej chwili ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matiz Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 BT zaczął wysyłać dopiero po pełnym ściągnięciu, a i tak leci jak krew z nosa, max 3kb/s widzialem, a mam neo z uploadem 256kb/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 Zakladam, ze nie masz ustawionego limitu na upload? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matiz Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 (edytowane) Zakladam, ze nie masz ustawionego limitu na upload? ;) No limit w Neo 2mb to chyba 50GB albo 35gb ale to na download, albo i na dw i up sam nie wiem bo nigdy nie dobilem do 30gb :D zadnego innego limitu ze stronu routera czy jakiegos softu nie mam! Edytowane 4 Września 2006 przez Matiz_sc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MBX Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 W Neo limity są tylko na download. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matiz Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 W Neo limity są tylko na download. Heh, tak myślałem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 Nie chodzilo mi o limit danych, tylko o limit przepustowosci, czyli np. w Azureusie (czy czego tam uzywasz) ustawione, ze ma nie wysylac szybciej niz X KB/s. Tak po prostu sprawdzam wszystkie opcje, bo juz wiele razy sie zatrzymalem na takich glupotkach ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matiz Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 (edytowane) Mam ustawione tak jak w załączniku, wysyła zero ;/ a limit jaki widać... I jest tak z każdym plikiem nie tylko tym Edytowane 5 Września 2006 przez Matiz_sc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 Badz laskaw przynajmniej nazwe pliku zamazac <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matiz Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Badz laskaw przynajmniej nazwe pliku zamazac <_< Wybacz :mur: No dobra, wie ktoś co z tym można zrobić? BitComet dalej nie działa...;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...