Skocz do zawartości
Lizardus

Modecom Feel Ii Atx 2.2

Rekomendowane odpowiedzi

witam, zauwazylem niedawno ze wyszla nowa rewizja(druga) modecomow z serii FEEL.

Opis i specyfikacja:

Nowoczesny, zaawansowany technologicznie zasilacz. Standardowo wyposażony w złącza zasilania 2x Serial-ATA ( dla dysków twardych ), PCI Express ( 6-cio pinowe dla kart graficznych ), oraz uniwersalne 20/24pin do płyt głównych. Ważną cechą jest doskonałe chłodzenie zasilacza, które gwarantuje podświetlany 12cm wentylator z chromowanym grillem oraz stabilna praca dzięki funkcji pasywnego PFC (korekcja współczynnika mocy). Zasilacz posiada ponadto filtry przeciwzwarciowe, przeciwprzepięciowe, i przeciwzakłóceniowe zapobiegające uszkodzeniu m.in. płyty głównej i procesora.

* Zastosowanie z ATX/ATX12V wersja 2.2 V

* Pasywny PFC

* 1 x uniwersalne złącze 20/24-pin do zasilania płyt głównych

* 2 x złącze zasilania SATA (Serial-ATA)

* Termiczna kontrola szybkości wentylatora

* Wymiary : 150(dł.)*140(szer.)*86(wys.)mm

Dostepne Modele : 300W, 350W, 400W, 500W

Zasilacz 500W kosztuje okolo 135zl (!!)

post-16964-1157380246_thumb.jpg

Co myslicie o tym "cudzie" techniki? Zastanawiam sie nad wersja 500W bo potrzebuje zasilki na okolo 2 miesiace...

Edytowane przez Lizardus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co myslicie o tym "cudzie" techniki? Zastanawiam sie nad wersja 500W bo potrzebuje zasilki na okolo 2 miesiace...

Pozostane przy swoim zasilaczu :D

Jak kolega napisał. Raczej jako pewnego rodzaju 'okres przejściowy' bo na pewno by u mnie na stałe nie zagościł...

Ciekawe jak z napięciami :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

' date=' 4 wrz 2006, 16:40' post='2304473']

Pozostane przy swoim zasilaczu :D

Jak kolega napisał. Raczej jako pewnego rodzaju 'okres przejściowy' bo na pewno by u mnie na stałe nie zagościł...

Ciekawe jak z napięciami :?:

Jesli jest to produkcji fortona to napewno zasilacz war uwagi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanie mialem zamiarc kupic modecom mc atx 2.0 400w jednak dostałem modecom feel 400 atx czy jest duza róznica i czy wystarczy mi do core 2 duo e6400?? tutaj link

http://allegro.pl/item125288856_modecom_fe...ncja_cena_.html

chętnie się dowiem... :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym sobie nie zawracał głowy takim low-endem. Fell był wyrobem codeshitopodobnym i takim pozostanie. Miałem kiedyś Feela LC 350W, po 6 miechach, wentyl powiedział pa, wymienili mi na nowego i sprzedałem go kolesiowi z osiedla, do słabszego kompa. Imo przetestować można, z czystej ciekawości. Żeby ta 550 chociaż z 350W wytrzymała :lol:.

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «

A pamiętacie może zasiłkę Tronje 550W? To był mocarz :lol:.

Edytowane przez Spylon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi