Skocz do zawartości
Laweciarz

Poważne przekłamania odczytów

Rekomendowane odpowiedzi

Mam bardzo dziwne napięcie Standby Voltage. Reszta chyba w normie i utrzymuje się na tym poziomie przy obciążeniu.

No cóż, jest to ECS :roll: , nie wydaje mi się żeby zasilacz nie wyrabiał, bo to samo ma b3ton na tej płycie:

ok to juz sie poddaje i nie wiem co dalej robic...... :cry:  :cry: przyjdzie mi jeszcze chyba blok kupic..........

BTW: to sa pomiary ze speedfana:

Dołączona grafika

i do tego wskazania temperatury zasilacza u mnie są zupełnie bez sensu.

Co to jest ten Standby Voltage:

Dołączona grafika

i czy na pewno są to przekłamania płyty?

b3ton może ty wiesz coś więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W biosie niestety to napięcie nie jest podane. Czy na pewno nie jest to zasiłka Codegena? Mi się wydaje że nie. Już raz ją oskarżałem o kosmiczne skoki temperatury, ale okazał się to błąd odczytu prawie na pewno z winy płyty głównej (skoki w przedziale 20-70*C 8O ). Czy jest jakiś sposób żeby to sprawdzić czy to tylko błąd odczytu? Może zmiana biosu pomoże, ale nie lubie tego robić :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam bardzo dziwne napięcie Standby Voltage. Reszta chyba w normie i utrzymuje się na tym poziomie przy obciążeniu.

No cóż, jest to ECS :roll:  , nie wydaje mi się żeby zasilacz nie wyrabiał, bo to samo ma b3ton na tej płycie:

ok to juz sie poddaje i nie wiem co dalej robic...... :cry:  :cry: przyjdzie mi jeszcze chyba blok kupic..........

BTW: to sa pomiary ze speedfana:

Dołączona grafika

i do tego wskazania temperatury zasilacza u mnie są zupełnie bez sensu.

Co to jest ten Standby Voltage:

Dołączona grafika

i czy na pewno są to przekłamania płyty?

b3ton może ty wiesz coś więcej.

teraz juz wiem troche wiecej - WYWAL TEGO EC-szajsa (czyt. sprzedaj) - to jest jeden wielki klamca i nie warty zachodu chlam robiony na potrzeby hipermarketow ......... :? :?

przeklamywal mi niemilosiernie i temperatury i napiecia , a teraz jak zmienilem mobo to juz jest wszystko w oprzadku - noooo prawie - PSU mi nie wyrabia przy O/C mojego antka (hehehe 10,70V na +12v :mrgreen: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaką masz tą zasiłkę?

Wywalam tego ECSzajsa. Kupuje Epoxa 8RDA(+) i procka 0.13 :D YEAAH!!! That really kicks lama's ass!!! tylko nie wiem czy od razu nie będę musiał zmienić zasiłki na jakąś 350/400W?

Kupię jakąś sensowną do 100pln???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam noł nejma 300 (pisalem jakie mam na +12v - 10,70) ale za 2 tyg 18-stka i 8RDA+ bedzie moj i chieftec 360W :twisted:

za 100zl raczej nie znajdziesz m chyba ze poszukasz enlighta 300 ale nie wiem jak sie on sprawuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...