Skocz do zawartości
Adik154

Fortron I Brak Mi Jednej Wtyczki :(

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Wpadł mi w ręce zasilacz Fortron 350W .

Dołączona grafika

Na pierwszy rzut oka wszystko było w porządku po podłączeniu. Potem jednak nastąpił restart. Potem następny i następny...

Porównałem stary zasilacz z nowym ( Fortronem ) i zauważyłem że brak w nim jest jednej wtyczki która była dotychczas. I to chyba z tąd własnie te restarty.

Oto ta wtyczka której brak:

Dołączona grafika

która wchodzi w to złącze:

Dołączona grafika

I moje pytanie, czy można wogóle, a jeśli tak, to z których kabli moge dostarczyć zasilanie tej wtyczce w fortronie. Poprostu odciołbym ją od starego zasilacza i wlutował w nowy.

Pozdrawiam

Edytowane przez Adik154

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

problem rozwiązany.

Pobawiłem się w elektryka i "włala"

Dołączona grafika

Wszystko działa stabilnie :)

Użyłem miernika, troche zabawy i efekt widac u góry.

Dwia GND + 5V wziołem z nieuzywanego napiecia FDD, trzeci GND z używanego napiecia dla FDD, a + 3,3 V z wtyczki 20 pin.

działa ;)

Wartości napięć:     Napięcie rdzenia procesora   1.65 V     Aux   2.50 V     +3.3 V   3.36 V     +5 V   5.00 V     +12 V   11.92 V     -12 V   -11.79 V     -5 V   -4.95 V     +5 V podczas wstrzymania pracy   4.95 V     VBAT baterii CMOS   3.41 V

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi