PartyBOY Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 Witam! Chcę zrobić zamianę, ale wolę się upewnić, że wszystko będzie działać cacy :) W tej chwili mam Celerona M 1.5 GHz 1 MB L2. Chcę kupić Pentium M SL89U i wrzucić do mojego lapka. Płyta laptopa jest oparta o chipset Intel 910GML. Na stronie intela jest napisane "oficjalnie", że chipset ten wspiera Celerona M i Celerona M ULV. Nic nie piszą o Pentium M. Jednak z tego co widze, to Dell sprzedaje te laptopy również z Pentium M, więc teoretycznie powinno wszystko chulać. O stosowaniu Pentium M w B130 można też przeczytać na http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=2732 . Druga sprawa czy warto się w to bawić ? Pentium M SL89U (1,5 GHz 2MB L2 400 MHz FSB) wydam jakieś 200 zł. Czy po wymianie uzyskam pełną platformę Centrino? (mam dedykowaną kartę WiFi na miniPCI). Czy odczuję większy komfort pracy (szybkość i oszczędność Pentium M) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...