Skocz do zawartości
stavanger

Asus A6tc-ap015h I 3dmark

Rekomendowane odpowiedzi

testuję wspomnianego laptopika (Turion64x2, 1GB RAM, HDD 80GB, GeForce Go7300) w 3D markach 03 i 06.

w tym pierwszym wyniki to: 3540, 3591 lub 3600

jeszcze wieksze roznice sa w 06 - raz wyszlo...701 /obciach/ a raz 1231

skąd taka różnica??? nie podkręcałem (nie wiem nawet jak - obciach po raz drugi;)) i nie instalowalem nowych sterowników (w necie nie ma nowszych od tego co dołączyli na cd)

czy te wyniki są zadowalające? nie mam porównania ale wydają mi sie, że są beznadziejne...

czy Turion aż tak przegrywa z Core Duo? sprzedawca zakochany w prockach AMD twierdził, że Turionx2 będzie nawet o 30% wydajniejszy od Core Duo... chyba coś mu się porąbało....

jeśli ktoś ma tego notebooka bede wdzieczny za parę słów o nim

pozdrawiam!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy możesz nie zakładać kolejnych tematów o Twoim cudownym laptopie?

oczywiście, że są nowsze sterowniki od tych które dostałeś na płytcę, to że nie ma ich na stronie asusa to nie oznacza, że nie ma ich w internecie.

nie wiem skąd te różnice, ale Twoja karta graiczna do mocarnych nie należy...

co ma procesor do Twoich wyników?

tak, sprzedawca który wcisnął Ci Turiona ma coś z głową...

Edytowane przez kucyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy możesz nie zakładać kolejnych tematów o Twoim cudownym laptopie?

oczywiście, że są nowsze sterowniki od tych które dostałeś na płytcę, to że nie ma ich na stronie asusa to nie oznacza, że nie ma ich w internecie.

nie wiem skąd te różnice, ale Twoja karta graiczna do mocarnych nie należy...

co ma procesor do Twoich wyników?

tak, sprzedawca który wcisnął Ci Turiona ma coś z głową...

sluchaj stary, chcialem zapytac o te rzeczy, myslalem, ze po to jest forum. kłaniam sie nisko przed Tobą, masz super sprzet, ja jestem maly padalec przy Tobie...

jesli jestes tak inteligentny i bystry to proszę podaj stronkę ze sterami do mojego (jakże nędznego i plugawego) laptopa...

bo ja nie znalazłem... pewnie nie potrafię szukać... nie to co wymiatacze...ach...

Tu są przykładowe wyniki z 3DMarka: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=183232

Możesz też użyć google, chyba nie jest to zbyt skomplikowane?

dzięki, ale tyle też potrafię:)

pozdro

jeszcze jedno: http://www.nvidia.pl/page/drivers.html

"UWAGA: Procesory mobilne NVIDIA (GeForce 6 Go, GeForce FX Go, GeForce4 Go, GeForce2 Go, Quadro4 Go GL, Quadro FX Go) nie są obsługiwane przez referencyjne sterowniki NVIDIA. Prosimy kontaktować się z producentem notebooka w celu uzyskania sterowników."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do mnie to poprostu chciałem Ci zwrócić uwagę, abyś nie zakładał kolejnych tematów, gdy co kolwiek nowego przyjdzie Ci do głowy, założyłeś sobie jeden to sobie w nim pisz

co do mojego laptopa to jest co najwyżej średniakiem, nie dobijaj mnie takimi tekstami bo sam mówisz, że zastanawiałeś sie nad Core Duo więc ogólnie coś takiego było w zasięgu Twojej ręki

a teraz zanim wkleje linka ze sterownikami powiedz tylko, że mnie zrozumiałeś i podaj wersję obecnych driverów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po 1: jakbys faktycznie poszukal to bys pewnie znalazl http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=181117 masz tutaj ladnie pokazane w jakim segmencie jest GF7300 jak rowniez gdzie w hierarchi wydajnosci sie znajduje. Czyli bylo.

Po 2: chcesz driverow to tez uzyj mozgu i gwarantuje, ze pomoze. Skoro koledzy podali Ci strone z wynikami 3dmarków to chyba nie trudno zauwazyc, ze przy kazdym wpisie jest rowniez wytluszczone jakie drivery zostaly uzyte do zdobycia takiego wyniku. Szukasz GPU od nVidii i patrzysz jakie stery, potem do googli i jedziemy. W twoim wypadku bedzie to XtremeG http://www.google.com/search?client=opera&...-8&oe=utf-8 (podpowiem co by za trudno nie bylo - 1szy!!! wynik)

Po 3: tak Turion X2 jest gorszy od Core Duo co automatycznie oznacza, ze sprzedawca zaladowal Cie w bambo (chyba ze chciales procka 64bit ktory na chwile obecny jest kompletnie nieprzydatny)

Po 4: tak jak mowil kucyk, postaraj sie nie zakladac watkow z kazdym bzdetem ktory ci przyjdzie do glowy, bo problemy, ktore masz byly juz poruszane, wiec wystarczy poszukac a czasami wystarczy nawet dluzej i glebiej nad tym pomyslec

Po 5: mam nadzieje, ze wszystko jasne

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do mnie to poprostu chciałem Ci zwrócić uwagę, abyś nie zakładał kolejnych tematów, gdy co kolwiek nowego przyjdzie Ci do głowy, założyłeś sobie jeden to sobie w nim pisz

co do mojego laptopa to jest co najwyżej średniakiem, nie dobijaj mnie takimi tekstami bo sam mówisz, że zastanawiałeś sie nad Core Duo więc ogólnie coś takiego było w zasięgu Twojej ręki

a teraz zanim wkleje linka ze sterownikami powiedz tylko, że mnie zrozumiałeś i podaj wersję obecnych driverów

słowo harcerza - nowych wątków nie będzie:)

a co do sterownikow - wersja z 2006-04-28 8.4.6.6

na stronie nvidi odsylaja do strony producenta a tam nic nowego nie ma

jakbys mial jakies linki bede wdzieczny

Po 1: jakbys faktycznie poszukal to bys pewnie znalazl http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=181117 masz tutaj ladnie pokazane w jakim segmencie jest GF7300 jak rowniez gdzie w hierarchi wydajnosci sie znajduje. Czyli bylo.

Po 2: chcesz driverow to tez uzyj mozgu i gwarantuje, ze pomoze. Skoro koledzy podali Ci strone z wynikami 3dmarków to chyba nie trudno zauwazyc, ze przy kazdym wpisie jest rowniez wytluszczone jakie drivery zostaly uzyte do zdobycia takiego wyniku. Szukasz GPU od nVidii i patrzysz jakie stery, potem do googli i jedziemy. W twoim wypadku bedzie to XtremeG http://www.google.com/search?client=opera&...-8&oe=utf-8 (podpowiem co by za trudno nie bylo - 1szy!!! wynik)

Po 3: tak Turion X2 jest gorszy od Core Duo co automatycznie oznacza, ze sprzedawca zaladowal Cie w bambo (chyba ze chciales procka 64bit ktory na chwile obecny jest kompletnie nieprzydatny)

Po 4: tak jak mowil kucyk, postaraj sie nie zakladac watkow z kazdym bzdetem ktory ci przyjdzie do glowy, bo problemy, ktore masz byly juz poruszane, wiec wystarczy poszukac a czasami wystarczy nawet dluzej i glebiej nad tym pomyslec

Po 5: mam nadzieje, ze wszystko jasne

pozdrawiam

dzieki za linka wlasnie sciaga sie nowa wersja... mam nadzieje,ze chcoc troche pomoze...

a co do tej przewagi Core Duo to chyba nie jest tak wielka... w testach jesli chodzi o sam procek wypadł lepiej od Turionax2 ale w gierkach juz był gorszy. i to znacznie. odsyłam do sierpniowego Chipa

poza tym poruszyłeś kwestię 64bitów - zobaczymy, byc może się przydadzą gdzy wreszcie będzie Vista

jeszcze raz dzieki

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

możesz spróbować te:

http://www.laptopvideo2go.com/index.php?drivers

to desktopowe ze zmodyfikowanym plikiem .ini

91.47 2006-08-11

dzięki

zainstalowałem z tego linka od maSTHa21 (stery bodajże z lipca) ale przed chwilą skonczył sie test 3dMak 03 i niestety nic nie pomogło:(

ściągnę z Twojego linka i się zobaczy

jeszcze raz thanx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jakim cudem ci wyskoczylo 1200 w 06, tyle to lapie 6600. Pomijam juz ze na Futuremarku rekord dla 7300 po jakims ostrym OC to 2100 w 05 co powinno dac MAX 1000 w 06. Jak bez OC masz 1200 to chyba powinienes sie zglosic do Nie Do Wiary.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi