Skocz do zawartości
kierownik

Cyfrowy Polsat Na 2 Tv

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam cyfrowy polsat i dekoder Echocostam i do glownego tv mam podlaczone przez Euro... chce podlaczyc dzieciakowi w pokoju do telewizora i nie wiem jakie rozwiazanie bedzie najlepsze. Rozgaleznik do euro czy przez IF-OUT i pociagnac kabel antenowy? Prosze o porade. Ogolnie sklanialbym sie do opcji nr dwa czyli przez IF-OUT bo chyba prosciej i szybciej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak... ale pociagnac 15m kabla euro tez nie jest takie proste i przyjemne... chodzi mi o wyjscie najprostrze... po prostu.. czy jezlei podlacze dzieciakowi przez IF-OUT po kablu antenowym i u mnie bedzie przez euro to czy i tu i tu bedzie gralo?

Tylko mam nadzieje ze wyjscie IF-OUT to wyjcie antenowe o ktorym rozmawiamy. Bo.. wyjscie to jest na nakretke tak jak wejscie od konwertera...

Edytowane przez kierownik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja opisze to tak jak jest u nas...

Cyfrowy polsat podłączony przez Euto do głównego TV, Telewizor ustawiony na odbiór z AV, drugi telewizor połączony bezpośrednio do wyjścia antenowego w dekoderze kablem antenowym, normalną wtyczką (nie wkręcaną) wkręcana prowadzi od anteny satelitarnej.

Oczywiście jak pisał poprzednik oba TV mogą oglądać to samo w tym samym czasie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i tu pojawia sie proglem... zorientowalem sie ze ten tuner nie ma standardowych wyjsc antenowych tak jak np odtwarzacze wideo...

jezeli kombonowalbym z rozdzieleniem przez euro to czy TEN ROZDZIELACZ zda egzamin?

Edytowane przez kierownik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i tu pojawia sie proglem... zorientowalem sie ze ten tuner nie ma standardowych wyjsc antenowych tak jak np odtwarzacze wideo...

jezeli kombonowalbym z rozdzieleniem przez euro to czy TEN ROZDZIELACZ zda egzamin?

Nie wiem jaki o model dekodera nie ma normalnego wyjścia antenowego, możesz podać jakieś zdjęcie (TYŁ) albo poprawnie model tego dekodera.

Jeśli to wyjście ma nakręcane końcówki to co to za problem lepiej sie trzymają, (nie wiem jaka jest różnica w kosztach kabli antenowych..

A jeszcze jedno możesz kupić w pierwszym lepszym sklepie RTV takie coś... (patrz foto)

znacznie tańsze rozwiązanie.

Tak bardzo zależy Ci na jakości żeby męczyć sie z kupowaniem rozdzielacza do euro za 15zł, w tej cenie będziesz mieć i kabel i końcówki...

----edit----

oczywiście dekoder nadaje na zdaje sie 33 kanale, wiec Na TV podłączonym przez kabel antenowy po prostu szukasz normalnie kanału (tego samego co na wyjściu z euro).

A zęby bardziej to zagmatwać to, w moim dekoderze zdaje sie (Echo-star) satelita jest doprowadzony kablem antenowym nakręcanym do dekodera), i 4 kanały naziemne (tvp1-3 i polsat) jednym kablem antenowym do dekodera za przyczepiony na zwykłą wtyczkę antenową wtykaną, wychodzi z dekodera taką samą wtyczką zdaje sie żeńską wpada na dwójnik, i jeden kabel idzie do TV głównego a drugi do drugiego TV z tym ze na tym kablu jest tvp1-3 i polsat naziemny + na 33 kanale to co odbiera właśnie dekoder z satelity.

Proste prawda, dzięki temu jest odrobinka niezależności, ja mogę oglądać to dowolny kanal z naziemnych a starszy jakieś kanały z satelity i odwrotnie. :)

Pozdro mam nadzieje ze sie połapiesz i uporasz :)

Bawiłem sie swego czasu w DVB i miałem na kompie 2500 Kanałów :) to dopiero była jazda :)

Edytowane przez GRU

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi