Skocz do zawartości
MaZZeo

Czy Gry Są Złem

Rekomendowane odpowiedzi

Najlepiej jest - to co powiedzieli inni - kontrolować to, w co się gra + dodatkowo kontrolować młodsze rodzeństwo. Jak moi młodsi (10 i 13 lat) bracia stwierdzili, że chcą w coś zagrać, to dałem im Syberię. Skubani przeszli obydwie części i chcą jeszcze, to teraz planuje im Mysta podsunąć. :) Sam nie gram w fpp, bo nie lubię, ale uważam, że nie można generalizować i mówić 'uuuuu gry to zło!. Tarcie pokoleń zawsze było i będzie. Kiedyś za niewłaściwą uznawano muzykę nieklasyczną (rock and roll), na co dziś śmiechem reagujemy....

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gorzej jak to jest Tekken, tryb Store Mode na hardzie i zostaje tylko ten zje**ny 'ala Heihachi na koncu do pokonania Xiao Liu - a tu 3 godziny na liczniku, palce juz dretwieja a jego ciagle nie mozna pokonac bo jak juz sie wygralo te dwie rundy to on nagle robi te swoje kosmiczne sztuczki z ciosami ktorych nie mozna zablkokowac i wygrywa trzy rundy pod rzad. A tu adrenalina az rozsadza zyly, w uszach cisnienie az dudni, pot zalewa czolo i dwudziesta proba pokonania go pod rzad spelza ponownie na niczym :D

Ja ostatnio po takim czyms wyzylem sie na zonie - po 5 walkach gdzie zalatwilem jej Asuke w 3 rundy za kazdym razem perfectem dowiedzialem sie, ze tak to ja sobie moge grac sam :] bo ona wiecej ze mna nie zagra bo ja oszukuje i co to za zwyczaje, zeby kopac jej Asuke jak ona juz lezy :D

I tak żona potem wygrała bo to ty musiałeś przez tydzień robić pranie ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej jest - to co powiedzieli inni - kontrolować to, w co się gra + dodatkowo kontrolować młodsze rodzeństwo. Jak moi młodsi (10 i 13 lat) bracia stwierdzili, że chcą w coś zagrać, to dałem im Syberię. Skubani przeszli obydwie części i chcą jeszcze, to teraz planuje im Mysta podsunąć. :) Sam nie gram w fpp, bo nie lubię, ale uważam, że nie można generalizować i mówić 'uuuuu gry to zło!. Tarcie pokoleń zawsze było i będzie. Kiedyś za niewłaściwą uznawano muzykę nieklasyczną (rock and roll), na co dziś śmiechem reagujemy....

pozdrawiam

Ja mówiłem o kontrolowaniu w co się gra ;] a ten tekścior ''uuuuu gry to zło!" przypomniał mi kabaret jachim presents pt: "Prostest song" :D złoooo złoooo gram sobie w gry złoooo złooo :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widzieliście co wymyślił PISuar?

lol ban dla Bravo Girl, bajek i gier z przemocą/sexem

:mur:

Ban dla Bravo i innych elo-szmatławców jest jak najbardziej słuszny, młodzi masturbatorzy pewnie nie nastarczają z chusteczkami je czytając, także niektóre "dobranocki" szczególnie hardcorowa manga, też nie są odpowiednie dla dzieciarni. Sam pamiętam jak siadł mi na mózg w podstawówce kapitan deimos z polonii1, w czasie niewinnej zabawy w w.w. po zastosowaniu jakiegoś ataku specjalnego, kolega wylądował u pielęgniarki z z rozwalonym łbem a ja u dyrektora na dywaniku :(

Co do gier to na prawie każdym pudełku jest oznaczenie, czego się można spodziewać, oraz kategoria wiekowa wystawiona przez PEGI więc praktycznie zarządzenie PISiorów nic nie powinno zmienić. Widzę tu jednak jedno niebezpieczeństwo. Jeżeli gry będzie oznaczał jeszcze dodatkowo jakiś polski użąd to mamy zagwarantowane conajmniej półroczne obsówy w premierach, z drugiej strony będziemy mieli mniej kłopotów z nie dającym sobie rady sprzętem, a także same gry będą tańsze, bo od razu sprzedawane będą jako super/ekstra/itp. klasyka :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Venom zrób innego hosta albo daj na topdiablo@wp.pl bo ja mam problemy z pobieraniem z rapida ( zapluwa się że coś pobieram kiedy nie pobieram o_o )

A PiS to myśli że chlapanie BANAMI na lewo i prawo coś pomorze to się mylą, powinni zwrócić uwage że istnieje coś takiego jak ESRB który mówi jaką treść zawiera gra. A oni co ? a oni nic, wychodzą z założenia że rodzice są wporzo i pilnuja smarkacza który to niby gra w gry a nie Gry, przez Gry rozumiem certyfikaty i stosowne oznaczenia, a nie że gra składa się z ceny, VAT-u opakowania i zawartości :mur: -_- Tylko patrzeć jak usłyszymy "gazety motoryzacyjne powodują wypadki bo nie zawierają informacji o wypadkach drogowych" :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo PiS chce leczyc skutki, a nie przyczyny. Przyczyną tego, ze dzieci graja w te nieodpowiednie gry, jest piractwo. Wiadomo ze tego nie zwalczy sie, ale PiSiory nawet nie wspominają o tym. Drugi powód to rodzice którzy nie kontrolują pociech, ale to też jakoś PiS mało obchodzi. :-| Nie wiedzą też co to jest PEGI. Ojjjj chciałbym zobaczyć jakąś debatę z Cymańskim bądź innym pomysłodawcą tego wszystkiego razem z jakimś fachowcem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo PiS chce leczyc skutki, a nie przyczyny. Przyczyną tego, ze dzieci graja w te nieodpowiednie gry, jest piractwo. Wiadomo ze tego nie zwalczy sie, ale PiSiory nawet nie wspominają o tym. Drugi powód to rodzice którzy nie kontrolują pociech, ale to też jakoś PiS mało obchodzi. :-| Nie wiedzą też co to jest PEGI. Ojjjj chciałbym zobaczyć jakąś debatę z Cymańskim bądź innym pomysłodawcą tego wszystkiego razem z jakimś fachowcem.

Oni mają bajkową wizje kraju wiesz tu miś uS(B?)zat'EK tam kaczka dziwaczka albo i nawet dwie!

U nas tak już jest politycy wolą gadać w telewizji bo się ma podobać a za sprawy biorą się niekompetentni ludzie lub sami politycy którzy chcą pokazać, że nie tylko w mowie są dobrzy ( coś jak narazie nie wychodzi im na dobre). Jak oglądałem pana Cymańskiego w wiadomościach to przypominał on mi niestety bardziej jedną z tych babć co siędzą na ławce i psioczą co tą młodzież tak psuje niż wypowiedź kogoś kto się zna na temacie albo w ogóle się tym tematem interesuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wątpie zebys go oglądał, bo o ile pamietam on był ze dwa lata temu... mzoe jakis inny ogladałeś.

na video goglach jest, widac bylo ze stary, ale mysle ze chodiz o ten bo wnim wlasnie byl ten koles z clicka, zgrupowanie na styl programu pod napieciem i glowny watek toczyl sie na temat tibi i przemocy w grach komp. i wplywie ich na psychike.

Co do maniakow co dra sie przed kompem, rzucaja padami w telewizor, traktuja go z buta, leja matki krzeslami to co tu duzo mowic? Jest to czlowiek chory, wszystko jest dla ludzi ale z umiarem, wszedzie sie znajda dziwni ludzie, jeden jest agresywny jak wypije za duzo %, drugi jak mu gra nie idzie itp.

To nie wina gier i tyle, nie raz widzialem na sali jak ktos kogos pobil tylko dlatego ze zostal okiwany przez druga osobe itp.

To jest po prostu rywalizacja a zrzucanie wszystko na gry komputerowe jest strasznie prymitywnym mysleniem... od razu widac komu sloma z butow wystaje.

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypomniało mi się akurat, że jeszcze w czasach 8 klasa podstawówki chodziliśmy z kumplem do kawiarenki internetowej (tak wtedy mało osób miało neta wybrańcy mieli modemy) i graliśmy w Quake 2. Raz poszliśmy, ja sobie siadłem i zacząłem ściągać jakieś pliki, a kumpel grał w Q2 po lani-e z jakimś grubym łosiem, grubas ciągle dostawał baty, ale tak musi być jak ktoś grał na "szczałkach" (łącznie z obracaniem celownika przy pomocy keyboarda) tak się wkurzył że chciał lać mojego kolesia dobrze że właściciel kawiarenki go powstrzymał bo niedosyć że zebrał baty w Q2 to jeszcze by na żywca baty zebrał.

Wracając do filmów z kolesiami grającymi w CS ja nie wiem jak można pociągnąć z buta kompa czy rzucić monitorem rozumiem że się mięsem rzuci choć dawno nic mnie z równowagi nie wyprowadziło nawet spore baty w CS:S jak siadłem po długiej przerwie.

Edytowane przez mastertab

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ten film oglądaliście ? http://video.google.com/videoplay?docid=-1...1&q=cheater

zresztą dużo tego jest http://video.google.com/videosearch?q=angry+gamer

A i jeszcze KONICZENA KLASYKA ! http://video.google.com/videoplay?docid=83...&q=fps+doug

Edytowane przez Ludwiczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MaZZeo - nie mam, z pol roku temu to widzialem, ale wiem ze link mialem z tego forum.

Ludwiczek - trzeba dodac, ze to ostatnie to fake i aktorstwo :P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MaZZeo - nie mam, z pol roku temu to widzialem, ale wiem ze link mialem z tego forum.

Ludwiczek - trzeba dodac, ze to ostatnie to fake i aktorstwo :P.

Co widać od samego początku. Zdaję się że klawiaturę rozwalał inną niż na której grał ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co widać od samego początku. Zdaję się że klawiaturę rozwalał inną niż na której grał ;)

Bo takie było założenie czyli przedstawienie skrajnych zachowań graczy :wink:

A mam teżtakie pytanie bo mi się to zdarza dość często. Gdy np komp się zawiesi lub przegracie w gre i niechce wam się już dalej grać czy idziecie po coś do jedzenia? Bo ja przy restarcie kompa odrazu ide się czegoś napić tu jakieś ciasteczko tam kanapki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, bo nie mam takich problemow (zawieszanie sie czegos w trakcie gry)? ;) Chociaz nie - raz mi sie God of War zwiesil. Reset, 10 sekund i gralem z powrotem... :|

Zreszta PC tez mi sie uruchamia na tyle szybko, ze nie chcialoby mi sie schodzic na dol...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mam teżtakie pytanie bo mi się to zdarza dość często. Gdy np komp się zawiesi lub przegracie w gre i niechce wam się już dalej grać czy idziecie po coś do jedzenia? Bo ja przy restarcie kompa odrazu ide się czegoś napić tu jakieś ciasteczko tam kanapki.

Zdarza się i to mi się nie podoba, ale to jest silniejsze odemnie :mur: Najlepiej jak nie ma co jeść, to idę i wracam ;] Bynajmniej się przejdę :lol: :wink: A co do panów z PiS'u to bez komentarza to pozostawię... Niech grami się zajmie jakiś fachowiec, a nie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...ale my lubimy to zlo :twisted: nie no zartuje oczywiscie. wiecie, ludzie roznie reaguja jak przegrywaja, jeden zacisnie poprostu zeby, drugi wysmieje gre a inny zareaguje troche bardziej zywiolowo ;) ze mna to roznie bywa, najczesciej jak mnie wkur... jakas gra to: power off i godzinna drzemka ;) ale pare razy w swojej histori z grami wkurzylem sie konkretnie, raz to jak pisalem zlamalem klawiature na pol, niestety to bylo silniejsze odemnie, fifa mnie tak zdenerwowala (a razcej bugi) ze poprostu musialem to na czyms rozladowac (nie na kims) i padlo na klawiature. czasami tez sypia sie wiazanki "ladnych" slow ale to najczesciej tylko pod nosem sobie mrucze bo nie mieszkam sam. a co do wplywu gier na zachowanie ludzi, nie uwazam ze sa zlem, z gier mozna wyniesc duzo pozytywnych rzeczy, a ludzi ktorzy sa zdolni biegac po miescie z nozami i "wyobrazac" sobie ze sa w gta powinno sie trzymac daleko od gier, w sumie to tez od filmow. trzeba nabrac odpowiedniego dystansu i wszystko jest ok.ale tacy ludzie mnie naprawde przerazaja, z drugiej strony to zwalanie calej winy za jakies przestepstwa na gry to takie szukanie kozla ofiarnego. ale poczekajcie.....niedlugo w polsce bedzie zakaz sprzedazy wiekszosci gier.....kaczynski i spolka zrobia co nalezy...dla polski juz nie ma ratunku....prawie jak mieszkancy silent hill ;)

Edytowane przez CarsonPoland

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym sobie zadał inne pytanie... Czy gry są złe ? Jakoś ostatnio nie ma gry, która naprawde wciągnęłaby mnie na dłużej niż 2-3 dni... Nie wiem co jest tego przyczyną. Może monotonia albo to, że gier jest aż tyle, że zaczynam jedną a jeszcze nie skończe drugiej ? A może chodzi o to, że poprostu nie mamy czasu na gry ? Gry pożerają czas czyli w sumie są złem ale z drugiej strony są czymś co pomaga rozwijać nasze zdolności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Gry pożerają czas czyli w sumie są złem ale z drugiej strony są czymś co pomaga rozwijać nasze zdolności.

Ja traktuje gry jako hobby jedni zbierają znaczki i mogą spędzić dnie nad układaniem ich czy to jest złe nie sądze, czy rozwija to moje umiejętności to nie wiem może manualne może trenuje refleks.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja traktuje gry jako hobby jedni zbierają znaczki i mogą spędzić dnie nad układaniem ich czy to jest złe nie sądze, czy rozwija to moje umiejętności to nie wiem może manualne może trenuje refleks.

No jeżeli chodzi o przygodówki to raczej logiczne myślenie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi